Republic of Gamers aka ROG

Venita din partea celor de la Asus, aceasta idee de marketing a vandut bine de la inceput, mai ales ca se adresa celor care cel putin in teorie, isi doreau performanta maxima fara a pune prea mult in balanta costurile.

Asadar ce este Republic of Gamers?

O idee de marketing, bine pusa la punct si promovata destul de bine de catre ASUS.

Prin ce se caracterizeaza componentele/ce au in comun?

In primul rand prin producatorul care ofera echipamente in aceasta „republica”. In al doilea rand, printr’o serie de placi de baza si PC’uri, placi video si portabile sub forma unor laptopuri ce au purtat si poarta fie nume ale unor zeitati din antichitate fie ale unor filme celebre. Evident si aici, un nume bine ales, vinde marfa in proportie de 50%. Pe langa toate astea, incearca Asus incearca sa intre prin ROG si pe segmente de piata, cum ar fi perifericele pentru gaming, care pana acum erau dominate de alte nume cu greutate.

Cui se adreseaza?

Piata carei se adreseaza este in special cea a gamerilor ce cauta performante de la mainstream in sus, sunt pasionati de overcloking si fortarea limitelor unui PC dincolo de ce ofera producatori la nivel de baza.

De ce ai alege sa fi un cetatean al Republic of Gamers?

Probabil ca posibilitatea de a participa la evenimentele de genul lan-party organizate de catre Asus este unul din motivele demne de luat in seama de un gamer inrait. Nu este de ignorat nici faptul ca in general seria de produse din aceasta categorie, iti ofera cumva garantia faptului ca in constructia acestor componente, proiectanti au tinut seama de multe din sugestiile si dorintele pasionatilor de jocuri, in sensul ca pe langa componentele cu o rezistenta mare in timp, au avut grija sa fie bine racite si in acelasi timp sa ofere un layout suficient de bine pus la punct, astfel inca, un upgrade ulterior sa fie cat mai facil pentru a putea face fata cerintelor de gaming pentru o perioada confortabila de timp. In acelasi timp, suportul tehnic este bine pus la punct, versiunile noi de BIOS care corecteaza din bug’urile ce pot aparea in utilizare sau compatibilitate fiind rezolvate cat mai rapid posibil.

Ca tot am vorbit de portabilitate …

ca si in cazul sunetului, pana de curand, acest segment nu era luat in seama de catre producatori in ceia ce priveste segmentul gaming. Asus au fost unii dintre pionieri care au inteles ca exista posibilitatea sa faci bani si din acest segment, mai ales ca ideia de portabilitate combinata cu dorintele gamerului de a se deplasa usor de la un lan-party la altul s’a nimerit a fi combinatia portrivita pentru a stimula cercetarea si investirea de resurse financiare si de cercetare in acest sens si nu au gresit deloc.

Concluzie:

Acum ca ne’am lamurit cum e treaba cu ROG asta dincolo de marketing, evident ca alegerea de a fi sau nu cetatean al acestei republici apartine fiecarui gamer in parte, mai ales daca vrea sa treaca de stadiul gamer’ului ocazional.

Un comentariu la „Republic of Gamers aka ROG”

  1. Bine scris articolul si buna reclama, dar pentru mine unul Asus nu mai este de multa vreme ce a fost cu tot cu ROG-ul lor cu tot. Anul trecut am schimbat 3 RAMPAGE Formula in garantie, pana cand m-am suparat si am schimbat-o cu un ASROCK Fatality care merge impecabil de atunci incoace. Nu fac nici reclama si nici antireclama nimanui, mi-am exprimat doar parerea sper ca nu te superi.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura