Lingincurismul gretos de ieri al politrucilor din Romania si temenelile la picioarele lui Macron dupa vestea ca in Romania urmeaza sa fie dizlocate trupe franceze alaturi de tehnica militara, la care s’a alaturat si anuntul Spaniei ca urmeaza participe cu o flancare a granitelor NATO din Balcani, nu e decat semnul ca Romania a intrat de ieri intr’o stare de razboi nedeclarat inca si care, cel putin deocamdata, putem doar sa ii multumim lui Dumnezeu ca este unul rece.
Romania a intrat intr’o stare de razboi nedeclarat, inca
”Am trimis trupe pentru a asigura securitatea partenerilor noștri europeni în cadrul misiunilor NATO, la prietenii noștri din zona baltică și vom continua să o facem. Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni și de a ne asuma responsabilitatea în misiuni de tip ”prezenţă înaintată consolidată”, mai ales în România. Solidaritate cu prietenii noștri europeni în cadrul NATO”
a declarat Macron.
Cat de grava este situatia de la granita Ucrainei cu Federatia Rusa
Desi planurile Rusie de invazie a Ucrainei au fost dezvaluite public de mai bine de doua luni de zile si intre timp au esuat toate tentativele de negocieri dintre SUA si Rusia, NATO abia acum incepe sa recunoasca prin vocea americanilor ca situatia de la granita Ucrainei cu Federatia Rusa este una grava, invazia fiind considerata de multi experti militari ca fiind una imineanta, lucru pe care s’au tot straduit sa il explice urechilor surde ale NATO, Rusia aflandu’se in situatia in care nu isi mai permite sa blufeze, presiunea interna si externa fiind una uriasa dupa ce bufonul Zelenskiy, in calitate de presedinte al Ucrainei, a tot pus paie pe foc alaturi de UE si NATO in acest conflict care treptat s’a transformat in unul chiar mai periculos decat a fost criza rachetelor din Cuba.
De ce conflictul din Ucraina este periculos pentru Romania
In primul rand pentru ca Romania se afla pe granita de Est a NATO, iar legaturile diplomatice dintre Romania si Rusia sunt inexistente dupa ce acestea au fost ignorate in ultimi 20 de ani de neghiobia slugile fanariote care au condus tara asta si i’a durut fix unde nu bate soarele de diplomatia Romaniei care s’a redus strict la pupatul poalelor occidentului pana cand Romania a ajuns in situatia unei tari izolate diplomatic si fara nici o cale de comunicare diplomatica unilaterala in afara de vocile stapanilor coloniei. Pe de alta parte, dupa cum scriam in articolul de ieri, Romania este o tara care din una independenta energetic a ajuns sa fie una dependenta energetic direct de gazul rusesc, izbucnirea unui conflict deschis in Ucraina insemnand pentru noi un potential dezastru in plina iarna si in contextul in care Romania nu are nici o cale de comunicare diplomatica cu Rusia, iar toate restul conductelor de gaze, ne ocolesc. Despre un eventual conflict armat in care Romania ar fi sacrificata de „partenerii strategici” ca teren de lupta unde baietii astia mari sa isi dispute neintelegerile, mai bine ma abtin si va indemna sa va rugati la Dumnezeu sa nu ajungem acolo, deoarece Romania nu a negociat si obtinut pana acum nicio garantie ferma din partea nimanui, agatarea de Articolul 5 al tratatului NATO, fiind o agatare mai mult teoretic in lipsa unor altor garantii ferme, deoarece acel celebru articol suna cam asa:
Părţile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor părţilor şi, în consecinţă, sunt de acord că, dacă are loc un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la autoapărare individuală sau colectivă, recunoscut prin art. 51 din Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite, va sprijini partea sau părţile atacate, prin realizarea imediată, individual şi împreună cu celelalte părţi, a oricărei acţiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forţei armate, în vederea restabilirii şi menţinerii securităţii în spaţiul Atlanticului de Nord.
se arata in articolul 5 al tratatului NATO.
Adica, cu alte cuvinte, Romania face parte din acel acord, teoretic este acoperita ca membru de acest articol al tratatului, insa practic, acest articol are si o componenta individuala care poate fi oricand reevaluata in functie de situatia creata, motiv pentru care partea diplomatica a fiecarui partener al tratatului joaca un rol fundamental pentru ca respectivul partener prin corpul diplomatic sa obtina garantii ferme din partea restului partenerilor in eventualitatea unui posibil conflict. Romania, ca tara anulata condusa de un stat esuat, nu a intreprins nimic in acest sens, la ultima intalnire NATO, Iohannis a fost doar ca sa aiba de unde sa se intoarca in calitate de turist si usier a lui Biden, cum dealtfel a fost si in tot mandatul lui de pana acum.
Opinie personala
In vremea in care Iohannis in loc sa convoce de urgenta CSAT in urma caruia sa iasa cu o declaratie publica, el bate partiile de unde ne transmite ca a schimbat doar curul de lins, respectiv pe Merkel cu Macron, Romania se afla intr’o situatie mai complicata si periculoasa ca niciodata dupa cel de al doilea razboi mondial, deoarece conflictul de la granitele Ucraine tinde sa fie mult mai periculos decat criza rachetelor din Cuba, unde rusi au blufat mai mult sau mai putin, neavand capacitatea nucleara de a anihila USA, motiv pentru care au batut pana la urma si in retragere. De data asta, razboiul nu mai este dus la usa americanilor, ci americanii si NATO au venit cu razboiul la usa rusilor in tentativa de inghesuire a ursului in barlog, iar istoria acestei tari ne invata ca Rusia nu va accepta niciodata sa fie incercuita, aceasta fiind dealtfel si marea frica a Rusiei in toata istoria ei, o tara neinvinsa niciodata de nimeni desi tentative de invadare au fost multiple, ultimele doua sfarsindu’se tragic pentru cei care le’au initiat.
Să nu ne fie frică de o ‘incursiune minoră’ a lui Putin, zic .. chestiile majore sunt altele pentru noi, asta cu siguranță.
Ceva mai rau decat insecuritatea energetica si aia cibernetica ce o sa ne faca victime sigure in curand, nu prea stiu sa fie.
Furculision. Chirița se întoarce.
Noi nu cumpărăm de la nemți gazul rusesc?
Deci vom coborî de pe întârziatul val cinci cu ochii la ruși pen’că sunt la doi pași de noi, în vreme ce în spatele nostru pandalia se prăvălește ca la domino cu toată încrâncenarea austriecilor, chiar și a vecinului Orban, a italienilor și a Micronului. După ce toți au fost în consens: Anglia, America, Israel, UE, Rusia, China ( ultimele două doar au impus produsele proprii în curțile lor ), cu toate consecințele pe care le- au provocat, cu toată cerbicia cu care au cenzurat…În plus portofelul digital ( va conține de toate ) e pus în dezbatere publică de către autoritatea pentru digitalizare…și se toacă bani la greu pentru asta ca și pentru greendeal în ciuda crizelor in desfășurare care emană tot un parfum de consens. Ceva nu se leagă….știind ce știm de pandalie…de resetare, de bring back better.
Și în Australia era vorba să vină americanii deoarece China. Nu știu dacă s- a concretizat.
Un zgomot despre război poate acoperi zgomote în plină desfășurare. Am văzut ce poate face media. Însă impostura de la vârf are șanse să o facă lată și să scape lucrurile de sub control. Abia atunci să vezi bal!
Romania a fost ultima tara care a renuntzat la actul prin care declara razboi SUA iar asta s-a intamplat pe undeva prin anii…’70 daca e sa ne luam dupa prof. Cioroianu . Pe cale de consecinta este absolut ” normal ” sa fie deja in razboi insa…sa stie tot satul , mai putzin barbatul . ” Barbatul ” care se dovedeste a N oara a fi un nimeni in drum acolo unde-a fost plantat . CSAT-ul trebuia convoct din urma cu cateva luni cel putzin insa , cine s a mai alerge cu schiurile pe partie ? Cine s a mai vagabondeze prin lumea larga d e parca ar venii sfarsitul lumii si…n-ar mai avea cand sa admire oamenii si locurile ? Pentru al parafraza pe LOrban : cine-i neavenitu’ , cine-i vagabondul , cine-i imbecilu’ ? JOHANNIS !!!
nu cred ca va fi razboi chiar si daca exista presiuni din partea unor cercuri neocon din wdc
In 1914 nimeni nu credea ca va fi razboi, cum nici in 1939 … decat cel mult eventual unul de scurta durata, desi Germania nazista incepuse din 1937 sa anexeze deja ceea ce ei considerau a fi teritoriu german in afara granitelor. Sa speram ca ai dreptate.
Este doar o operațiune de tipul „wag the dog”, Biden&Harris în cadere liberă în sondaje, Macron amenințat de cel mai naționalist de dreapta contra candidat, touaregul de rit mozaic, Zemmour etc.
Probabil, Volodymyr Zelensky va miza pe șarmul său incofundabil și va intreprinde o suită de vizite în marile capitale ale țărilor membre OTAN, unde va surprinde prin virtuozitatea sa de pianist, https://youtu.be/HbmZrzN3WFE .
Brigitte Macron, Jill Biden, Carmen Johannis îl așteaptă pentru evoluții artistice în cerc restrîns.
Totuși, o lectură a scenei politice, în cheie alternativă se impune https://www.bitchute.com/video/KiTWke4Aa6A/ și https://www.bitchute.com/video/rhFpwwF5_xw/ .
Am crezut că m-ai banat, mai multe încercări de a comenta, încercări unde postam linkuri nu au aparut. Erau linkuri de pe bit_chute .
Cred că Volodymyr Zelensky va întreprinde un turneu de concerte în capitalele țărilor membre OTAN, https://youtu.be/HbmZrzN3WFE .
Jill, Brigitte, Carmen îl așteaptă cu ochii umeziți de înfiorare artistică.
Exista un filtru antispam activ setat pentru a accepta maxim un link extern pentru a evita spamul. Nu banez niciodata pe nimeni atata vreme cat exprimarea opiniilor nu incalca limitele decentei, ceea ce nu este cazul tau!
După ultimele evoluții, înclin să-ți dau dreptate.
Înclin să cred că KWJ nu-și va termina ultimul mandat, nu-l mai recomandă apartenența la grupul etnic, BND-ul va fi exasperat de ezitările lui, Soros l-a trecut pe lista de transferuri în lumea celor ce nu mai contează în partea asta a Europei.
Nu m-ar mira ca Helvig să-i facă vint pe scări.
Posibil să asistăm la o afganizare a Ukrainei, la pachet cu toată demența și violenta ce va fi exportată în țările vecine.
Pînă una alta se discută serios despre faptul că Ukraina intră în incapacitate de plată… chestiune de zile.
https://youtu.be/kHABbNCzi8o
Propos, știe cineva unde a dispărut cib?
Sper ca e ok, nu l’am mai vazut nici pe aici, nici prin alte locuri.
Mie mi se pare ca se adevereste din nou faptul ca „ISTORIA SE REPETA”. Nu am invatat sa fim diplomati si sa alegem bine cu cine ne aliem. Rusii sunt o superputere si nu se vor lasa calcati in picioare de nimeni. Asa a fost si in 1944. Nu sunt o rusofona sub nici o forma dar de ce trebuie sa ne oferim noi pe tava rusilor, in favoarea occidentului, caruia nu ii pasa nici cat negrul sub unghie de noi.
Corect!
Romania face parte din OTAN si daca gerontofilu’ ala de Macron n-ar fi declarat ca trimete soldati , sigur al injuram de mama si pe el si organizatia respectiva ca nu-si indeplinesc promisiunile . Pe de alta p[arte , uite ca Tiana a intuit la modul genial o chestie pe care nimeni n-a observat-o : ” Deci vom coborî de pe întârziatul val cinci cu ochii la ruși pen’că sunt la doi pași de noi, în vreme ce în spatele nostru pandalia se prăvălește ca la domino cu toată încrâncenarea austriecilor, chiar și a vecinului Orban, a italienilor și a Micronului. După ce toți au fost în consens: Anglia, America, Israel, UE, Rusia, China ( ultimele două doar au impus produsele proprii în curțile lor ), cu toate consecințele pe care le- au provocat, cu toată cerbicia cu care au cenzurat…” GENIAL !
Mulțumesc, sunt doar niște constatări.
„Since 2014, the EU and European financial institutions have allocated over EUR 17 billion in grants and loans to the country.
Today, I am announcing a new financial assistance package to the country made of both emergency loans and grants. First, the Commission proposes a new emergency macro-financial assistance package (MFA) of EUR 1.2 billion. This package will help Ukraine now to address its financing needs due to the conflict. We count on the Council and the European Parliament to adopt this emergency MFA as soon as possible. We will then proceed to the rapid disbursement of a first tranche of EUR 600 million. Moreover, we will soon start work on a second, longer-term MFA programme to support the country’s modernisation efforts. Second, the Commission will almost double its bilateral assistance to Ukraine in grants this year: Another EUR 120 million will be allocated. This support will strengthen Ukraine’s state-building and resilience efforts.”
https://www.pubaffairsbruxelles.eu/statement-by-president-von-der-leyen-on-eu-financial-support-for-ukraine-eu-commission-press/