Romania Educata a stalinistulului Mihai Sora

Aceasta imagine ilustreaza pe net asa zisul proiect scremere a ficusului cotrocean, adica, tot ce a produs mintea lui in ultimi patru ani intre vizitele turistice si in afara de bagat batul prin gard, ghinion, case, si guvernul meu.

Singura pe care as dori sa o las la o parte e Andreea Raducan din respect pentru ce a facut ca si campioana si pe sinistra aia din dreapta de sila de a nu merita nici numita cu numele unuia dintre cei mai mari romani care a trait pe pamantul asta.

Personajul cheie e al din mijloc.

Tovarasul din mijloc se numeste Mihai Sora. Nu e gresit sa il numim tovaras.

„Ca să înţelegeţi cum se minte bălos, atât de bălos încât ţi se face scârbă. Politico.eu îl nominalizează pe Şora în topul personalităţilor care vor influenţa Europa în 2019. Mergând la articolul de prezentare a lui Mihai Şora, putem constata cu uşurinţă că e plin de minciuni. Biografia prezentată, cu excepţia datei de naştere, este falsă de la A la Z.

Să le luăm pe rând:

1. Se începe prin a se prezenta că Mihai Şora şi-a făcut studiile doctorale în Franţa. E absolut FALS! Şora nu are doctoratul luat în Franţa, acolo a fost doar membru Partidului Comunist Francez.

2. Se continuă prin a se spune că a luptat în rezistenţa franceză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Eu unul, în afara afirmaţiilor lui Şora şi ale prietenilor lui nu am citit absolut nicăieri despre participarea lui Şora la Rezistenţă, cu atât mai puţin la vreo luptă. Ştiu însă c-a fost un ilustru anonim.

3. Se afirmă că în timpul unei vizite în ţară a fost reţinut de autorităţile de-aici. Asta e o minciună gogonată pentru că Şora nu s-a întors în vizită la Bucureşti, ci a fost expulzat din Franţa. Bănuiesc eu, pe motiv de apartenenţă la serviciile secrete sovietice. N-am vreo dovadă, dar a fost un extrem de larg cerc de „idioţi utili” expulzaţi atunci. Poate însă, pentru a vă face o idee, vă e utilă o afirmaţie din jurnalul brâncuşologului Barbu Brezianu care spune că: „Să afle toată lumea. Să nu fie ascunsă atitudinea lui de atunci. De la mine să se ştie. Când a vrut să revina în Franţa nu i s-a mai dat voie. A fost turnător”.
În ceea ce priveşte „reţinerea” lui aici, trebuie menţionat că, într-adevăr, a fost extrem de chinuit, fiind, între altele, consilierul celei mai atroce personalităţi a stalinismului turbat: Ana Pauker. Da, blândul Şora a fost slugoiul credincios a celei mai nemernice „teleportate” de la ruşi. Probabil ştia ea de ce se baza pe junele proaspăt expulzat, doar serveau aceleiaşi cauze.

4. Apoi se spune că în următorii 40 de ani „a schimbat diverse joburi de unde a fost dat afară pentru insubordonare”. Un rahat mai mare nici că se putea. Cei care aţi prins regimul comunist, aţi auzit de „dizidentul Şora”? Să fiu scuzat, eu despre el n-am auzit decât după Revoluţie. Dac-a protestat a protestat asemeni „literaturii de sertar”. Adică a stat ca şobolanul la vizuină şi a ieşit cu vitejie bătându-se cu pumnii-n piept atunci când nu mai era niciun pericol. Halal „dezedent”.

5. Cea mai crâncenă şi hazlie minciună e cea care urmează: cică Şora i-ar fi tradus pe „Kant, Proust, Tolstoi şi Goethe”. Un singur amănunt: Şora NU ŞTIE GERMANA! Nu ştie o iotă! Cum dracu i-a tradus pe Kant sau pe Goethe? În ceea ce-l priveşte pe Proust, traducerea din BPT e făcută de Radu Cioculescu, iar cea de la Univers de Irina Mavrodin. Ce-ai tradus tataie? O pagină pe care-o ţii pitită în sertar?
Nici despre Tolstoi n-am habar de vreo traducere de-a lui Şora, cu toate că nu mă îndoiesc de faptul că e fluent în rusă. Probabil, pe scară ierarhică, trebuia să comunice într-o limbă comună cu stăpânii săi. Dar atât de harnic încât să traducă din Tolstoi nu-l cred. Repet, n-am văzut nimic tradus de Şora.

6. Ca să nu rămână căcatul nemâncat până la capăt, se susţine că Şora şi-a dat demisia din Guvernul Roman în urma protestelor anticomuniste din 1990. MINCIUNĂ! Şora nu şi-a dat demisia, dar pupătorii săi în cur nu precupeţesc niciun moment pentru a răspândi această minciună grosolană. Nu, bă, Şora, comunist internaţionalist de sorginte bolşevică nu ar fi avut cum să adere la o mişcare anticomunistă. De-aia acum e cu #rezist, aceşti mici cretini care urlă împotriva „ciumei roşii”, neavând habar despre sloganele pur comuniste cu care „defilează”.

În concluzie, toată biografia lui Şora prezentată în Politico.eu e un fals grosolan de la cap la coadă. Mă rog, pe mine nu mă mai miră absolut deloc.”

Dar sinistratea personajului nu e intreaga daca nu am mai pomeni altceva despre el ca si ministrul al Educatiei in primul guvern Petre Roman.

„Astfel, în calitate de Ministrul al Învățământului în Guvernul Petre Roman, în martie 1990, Șora a semnat un ordin prin care 14 clase cu predare în limba română de la Liceul Bolyai Farkaș din Târgu Mureș, au fost eliminate. Gestul a declanșat protestul spontan al elevilor și a sporit conflictul inter-etnic ce avea să aibă ca punct culminant evenimentele din 19-21 martie.

În urma gestului, copiii au ieșit în curtea liceului și au scandat: „Suntem frați, nu ne separați!” și „Suntem de naționalitate copii!” . Menționăm că un rol decisiv în decizia lui Șora i-a aparținut Smarandei Enache, actuală membră a Grupului de Dialog Social și fostă activistă PCR

Dorin Suciu arată că Șora și-a dat demisia abia în noiembrie 1990, la aproape cinci luni de la mineriada din iunie, preluând conducerea Alianței Civice.

În cadrul unui interviu acordat ziarului francez „L’express”, Șora va deplânge, în mod stupefiant, o declarație a președintelui de-atunci, Ion Iliescu, care afirmase că își dorește ca „toți românii să se întoarcă acasă, la Patria Mamă”, aluzie la revenirile Basarabiei și ale Bucovinei de Nord la țara de unde fuseseră smulse în 1940 prin forță.

Mai precis, autoritățile de la București sperau ca moldovenii de peste Prut să-și poată lua soarta în propriile mâini pentru a reveni acasă, în timp ce refuzau presiunile pentru o „autodeterminare” a Transilvaniei față de România, asimilând unirea de la 1918 cu ultimatumul sovietic din 1940.

„Iliescu este incoerent. El cere pentru Basarabia ceea ce refuză pentru Transilvania!”, spunea atunci, Mihai Șora pentru ziarul francez. (Facsimil, mai jos)”

 

In fine, insusi Petre Roman demonteaza o parte din minciunile lui Sora, in special cea cu demisia ca protest fata de FSN:

Contactat de Inpolitics, Petre Roman nu își ascunde uimirea: ”Sunt surprins de povestea asta. Nu e adevărat deloc. Dl.Mihai Șora nu a demisionat și nici nu a avut vreo tentativă de a demisiona din guvernul meu, nu știu cum și de unde a putut să apară o asemenea informație. Nu doar că nu a demisionat în semn de protest față de venirea minerilor, dar, dacă vă amintiți, în ziua de 16 iunie 1990, cabinetul meu a emis un comunicat de presă în care, între altele, înfieram extrem de tăios pe vreo patru pagini evenimentele din 13 iunie. Ori, îmi amintesc că dl.Șora fusese acolo, în ședința de guvern, există stenograme ale discuțiilor. Și Pleșu – cel care îl propusese pe Mihai Șora drept ministru, în decembrie 1989 – și Șora au fost oripilați în acea ședință de guvern de ce s-a întîmplat în 13 iunie.
Guvernul respectiv și-a dus integral mandatul pînă la final, în ziua de 28 iunie, cînd a intrat în funcție noul guvern, rezultat din alegerile din 20 mai.
Și eu vă spun cine anume a venit la mine și a spus ”Noi vrem să rămînem în guvern”: domnii Șora și Paul Cornea. ”Am fi încîntați să rămînem în guvern” mi-au spus.
Paul Cornea era un prieten al lui, un fost mare activist comunist, pe care dl.Șora îl adusese în minister ca ministru adjunct.
În anul acela a existat o singură încercare de demisie, dl.Andrei Pleșu, în decembrie 1990, cînd a fost povestea cu Regele, dar după o discuție severă cu mine în ședința de guvern, s-a răzgîndit.
Deci, nici vorbă ca dl.Șora să fi demisionat din guvern. Nu e adevărat. E foarte bine ca domnia sa să fie desemnat cetățean de onoare, dar nu pe baza unei minciuni”.

Sursa.

Potrivit documentelor făcute publice, în perioada 1948-1950, Șora era „agitator cu munca la țară”. „Ce însemna aia agitator în anii 50? Un soi de persoană care duce muncă de agitație politică, de lămurire, convingere și mobilizare a maselor în vederea unei acțiuni. Adică înscrierea în partidul comunist, colectivizarea, predarea cotelor, identificarea și pedepsirea chiaburilor…”, se arata in documentele prezentate de evenimentul istoric.

Un asemenea sinistru sa gireze educarea generatiilor viitoare!

Nu va vine sa iesiti in fata la Cotroceni si sa ii cereti demisia acestui presedinte, care e cand cu nazistii, cand cu comunistii, dupa cum bate vantul?

Werner, nu iti e ba rusine de tine ca om sa te folosesti de asemenea sinistri?

2 comentarii la „Romania Educata a stalinistulului Mihai Sora”

  1. Sora, unul din marii impostori ai istoriei noastre recente.. trebuie să te naști cu o rezervă uriașă de ticăloșie, ca să îți ajungă până împlinești 100 ani .. iar Pauker trăiește și ea, doar și-a schimbat buletinul, se numește Macovei ..

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura