S’a aprins Sfanta Lumina de la Ierusalim

Contestată și atacată din toate părțile în toată istoria ei milenară, Sfânta Lumina de la Ierusalim s’a aprins și în acest an de Paștele Ortodox, deși în Săptămâna Mare a fost (din nou) motiv de sminteală, prin ortodocsia României repornind o discuție despre mutarea datei Paștelui ortodox pe motiv că nu ar respectă calendarul îndreptat, deși încă nimeni nu a explicat ce ar mai însemna Paștele Ortodox fără Sfânta Lumina de la Ierusalim, o tradiție milenară a creștinismului ortodox.

Sfanta Lumina Sfanta de la Ierusalim

Ceremonia milenară, care simbolizează invierea lui Isus, atrage de obicei mii de credincioşi la Biserica Sfântului Mormânt, unde, potrivit tradiţiei creştine, Iisus a fost pus în mormânt. Sfântul Mormânt este situat în centrul cartierului creştin din Vechiul Oraş al Ierusalimului de Est. După o aşteptare de mai multe ore, ceremonia culminează când patriarhul ortodox grec al Ierusalimului apare din mormânt cu o lumânare aprinsă, un act misterios, considerat un miracol anual în Sâmbăta Mare, ajunul Paştelui ortodox. Sfânta Lumină este apoi rapid împărtăşită credincioşilor reuniţi în interiorul şi în exteriorul bisericii. transmite Agerpres.

Sfanta Lumina din Ierusalim ajunge si in Romania

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Sâmbătă seară, între orele 19,30 – 20,30, va avea loc pe Colina Bucuriei procesiunea primirii Sfintei Lumini în Catedrala Patriarhală, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române.

S’a aprins Sfanta Lumina Sfanta de la Ierusalim

Sa multumim Domnului si sa ne bucuram de acest moment considerat a fi un miracol de toata crestinatatea ortodoxa si multi dintre cei care au studiat acest fenomen celest:

6 comentarii la „S’a aprins Sfanta Lumina de la Ierusalim”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura