S’a busit convectorul electric

Stand la casa si bazandu’ma pe incalzirea autonoma cu lemn, in zilele foarte friguroase si mai ales cand sunt plecat de acasa, prefer sa programez un convector electric care sa porneasca inainte sa ajung acasa cu o ora. Ieri m’am trezit ca atunci cand am ajuns acasa, temperatura interioara era undeva pe la 14 grade, spre deosebire de cele 24-25 cu cate eram obisnuit. La o scurta verificare am ajuns la concluzia ca batranul meu convector de la Zass si’a dat obstescul sfarsit. M’am apucat sa il surubaresc cum  imi este obiceiul … dar asa lucru nemtesc bine facut era ca dupa vreo 3 ore de chinuiala am ajuns intr’un final la concluzia ca e mort si bun de aruncat. Ca un om strangator, am demontat de pe el doar electrostatul si comutatorul, restul luand calea cimitirului electronicelor si m’am apucat sa caut unul pe care sa il comand de pe net ca nu am foarte mult timp in perioada asta sa bat magazinele. Zass nu am mai gasit … dar am gasit un model de la Tesy ceva mai scump dar foarte interesant.

 

Nu pot sa spun ca ma incanta pe mine foarte tare telecomanda si faptul ca are Touch control sau alte gegturi, dar din punct de vedere al eficientei este superb fata de ce aveam inainte, panoul ala de sticla facand toti banii. Daca inainte aveam nevoie de vreo doua ore sa incalzesc la nivel acceptabil o incapere pana incepea sa dea focul de lemne randament, acum nu am nevoie nici de jumatate din acel timp, de unde trag concluzia ca din economia la energie electrica o sa imi amortizez rapid diferenta care o dadeam pe unul clasic, ca apoi sa fiu pe plus. A ajuns azi si pot sa ma declar mai mult decat multumit, fata de un radiator clasic sau o aeroterma, genul asta de incalzitoare electrice au o eficienta mult mai sporita cu un consum mult mai redus, de aia le’am si ales mereu.

Eu l’am luat de la resigilate unde am platit cu 70 lei mai putin.

 

7 comentarii la „S’a busit convectorul electric”

  1. Lospta … chiar este bun si merita!

    Marius: convectoarele electrice sunt un soi de radiatoare evoluate. In loc sa incalzeasca aerul prin metoda clasica, preiau aerul de la nivelul podelei si dupa ce il trec printr’o rezistenta electrica il elibereaza prin partea de sus. Exista doua tipuri, de podea si de perete. Mai sunt si alea fancy sub forma unor seminee. Eu l’am preferat pe acesta de podea pentru ca vara sa il pot scoate din camera, plus ca nu aveam chef de dat gauri prin pereti.

    Ca plusuri in afara de eficienta energetica ridicata fata de radiatoare si aeroterme, convectoarele sunt silentioase si transforma o parte din energie in lumina cum este cazul rezistentelor electrice clasice sau cu halogen.

    Răspunde
  2. Și factura la curent nu se încarcă exponențial în lunile de iarnă? Când o să mă mut la casa mea vreau neapărat panouri radiante plantate în podea. Mi se par bestiale, cel puțin pentru bucătărie, baie și hol.

    @Lospa dacă vrei ceva mai ieftin și să fac același lucru. Cumpără-ți orice aerotermă ieftină, dar în plus mai cumpăra-ți o priză programabilă. Rezultatul este la fel ca-n cazul lui Ice, doar că e silent.

    Răspunde
  3. Avem de a face cu 1Kw/zi timp de 5 zile pe saptamana, adica cam 20Kw/luna in plus, daca l’as folosi in fiecare zi, ceia ce nu este o foarte mare cheltuiala pana la urma pentru a avea caldura cand ajungi acasa. smile Casa fiind bine izolata, la temperaturi rezonabile nu este nevoie sa o pornesc in fiecare zi.

    Eficienta acelor aeroterme este redusa comparativ cu a convectoarelor iar daca pui si pretul acelei prize programabile si riscurile la care te expui pentru ca nu sunt calibrate la un consum atat de mare, mai bine iti iei din start un convector, nu musai de asta atat de scump, programabile cu programator analogic sunt si mai ieftine cum ar fi asta, sau asta … si mai sunt multe alte modele. smile

    Panourile alea in podea sunt bestiale … si eu am vrut sa imi momtez cand am construit casa, beleaua este ca la vremea aia costurile erau fabuloase pentru ca la noi exista un singur importator care isi batea joc de viata. Nefiind in UE inca nici cu comandatul de dincolo nu era atat de usor … deci am lasat’o balta dar sunt multumit pentru ca am conceput casa in asa fel incat pentru incalzirea ei este suficienta o singura soba de teracota facuta la comanda. laugh Eu ce imi doresc cand o fi sa fie este sa imi montez panouri solare pe acoperis.

    Răspunde
  4. Unde am cautat eu online nu erau si asa cum am zis in post, timp sa umblu din magazin in magazin nu prea am in perioada asta. Nu imi pare rau ca am luat modelul asta, este net superior din punct de vedere al eficientei. Ramane sa vedem si ca durata in timp … dar cum are 3 ani garantie, nu prea imi bat capul cu asta mai ales ca nici Zass’ul nu a tinut mai mult.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura