S’a nascut in chinuri si un guvern

Uitandu’ma aseara la orgoliul ranit al lui Mutus Germanicus Cotrocenius in vremea in care isi indeplinea rolul de papitoi umilit si mai ales discursul de la finalul ceremoniei de ungere a noului guvern, am avut o ciudata senzatie de deja’vu … un soi de “bine ati revenit in in 2012”, cand in aceiasi sala de protocol se nastea tot in chinuri una dintre cele mai monstruoase forme de cooabitare pe care le’a avut Romania vreodata! Am zis atunci ca ceva mai rau nu are cum dracu sa ni’se intample … dar se pare ca m’am grabit cu vorba ca nu ma gandeam la un 2014 care o sa ne faca incet si sigur sa il regretam din ce in ce mai tare pe Baselul care era abject si infect, dar macar nu era nerod!

Cum cred eu ca va fi de acum inainte?

Cred ca pentru Iohannis, odiosul Basescu a fost o obsesie si un model de viata in acelasi timp la cat de tare se straduieste sa ii calce pe urme! Cum declara de altfel la sfarsitul ceremoniei ce a fost o vizibila tortura pentru el, are de gand sa incerce sa fie si el la randul lui un presedinte jucator cum a fost mentorul lui, facand pe dracu in patru sa puna bete in roate la tot ce inseamna acest nou guvern, adica vom avea iara un soi de jioco di mano/freaca di putza. Ceva imi spune mie ca va forta in continuare pe cat posibil o suspendare in speranta ca asta pentru el ar insemna o resuscitare din caderea libera in care se afla popularitatea lui, da ce nu pricepe nerodul e ca alergand dupa cioara din gardul lui 2019, s’ar putea sa piarda pasarea ce o are acum in mana pentru ca romanii s’au saturat de circul asta ce l’au suportat vreme de 10 ani, alegand un mut si din motivul asta! Alte cimilituri zice destule taica Cristoiu pe aici.

Ce o fi … om vedea, deocamdata de bine, de rau, Romania dupa un an si ceva de orbecait prin meandrele tehnocratiei, macar are un guvern legitim! Sunt curios cat din super-programul ala de guvernare asumat au de gand sa puna si in practica, marturisind ca as fi multumit cu macar jumatate din el avand in vedere ca asta ar insemna cat nu s’a facut in Romania in ultimi 27 de ani la un loc!

Deocamdata din partea mea vor avea parte de o oarecare clementa pana cand sa zicem ca incep sa se unga rotile si li’se usca semnaturile … dar doar cam atat!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

  1. Marius says:

    Eu am tot vazut metehne vechi. Mi s-a facut un pic scarba, dar am trecut mai departe smile

  2. ice4you® says:

    Sincer, nici nu avea cum sa nu ti’se faca scarba …