Se sparge buba “Caritas virtual”?

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

6 Responses

 1. Malin says:

  Doua idei vreau sa punctez apropo de subiect:
  1. Bule s-au mai spart si se vor mai sparge pentru ca lipseste reglementarea si e cam ca in vestul salbatic. Asta nu inseamna c-o sa fie ceva nasol pentru toata lumea, dar o sa fie nasol pentru unii, gen speculatorii despre care vorbeam si pe la Ionut.
  2. Foarte multa lume crede ca hype-ul Bitcoin e dat exclusiv de specula, DAR sa nu uitam ca o mare parte din Bitcoin s-a pierdut, iar partea ramasa e fixa, nu e variabila ca masa monetara reala, iar faptul ca e fixa contribuie la cresterea asta surprinzatoare. Nu vorbim doar de specula ci vorbim de o resursa finita si de tot mai multi oameni care vor sa detina o mica parte din ea. Ori treaba asta e o particularitate pe care n-o regasim la sistemul monetar clasic si care marcheaza in definitiv diferenta. Asa ca eu n-as aplica rationamentul clasic asupra hype-ului ci doar asupra speculei din jurul lui.

 2. Sorin says:

  De fraieri e plină lumea și n-or să dispară vreodată, deci și Bitcoinu o să mai țînă. De făcut POC garantat o să facă, pentru că or să pocnească centralele electrice – deja consumu de corent pentru săpături de monede o depășit orice închipuire. Și asta numa pentru ca să ai practic un fișier mai special, extrem de special și mai rar de găsit ca Pokkemonii, și care pînă la urmă fișier poate fi foarte ușor de pierdut (cazuri sînt multe) sau chiar de furat (cazuri sînt și mai multe). Ori acuma cînd firme gigantice își îndreaptă atenția spre aceste pocnitori de monede, înseamnă doar că Marea Plesneală este aproape. Și să vezi atuncea cum valoarea va deveni 0,001 dolari față de 11.300 cît este acuma. La fel de bine puteam să pun 12 zero-uri după virgulă. Sau chiar EPSILON !!! Ha ha, știți bancul cu Epsilon ? Ce-i mai mică și mai mică decît p(!) de furnică ? Aia de furnicuță ! Dar și mai mică decît aia de furnicuță ? …Epsilon ! Tot cît epsilon va ajunge și moneda aiasta…

 3. ice4you® says:

  @Malin – bine punctat, de unde si dovada ca te’ai informat serios pe tema asta! smile

  @Sorin – buna opinie si mai tare concluzia-banc! laugh

 4. @Mălin, că e reglementată sau nu este complet irelevant. Bula de acum zece ani s-a spart într-un domeniu cât se poate de reglementat. De fapt, în afară de dot.com, TOATE bulele înregistrate erau în piețe reglementate și controlate.

 5. cola says:

  bitcoin nu a fost niciodata moneda viabila, din clipa in care s-a inventat .. o moneda care tezaurizata valoreaza mai mult decat daca este folosita dispare rapid ..
  dupa ce seaca mina de bitcoin, se presupune a se sustine consumul enorm de energie pentru asigurarea securitatii din fee-urile pe tranzactii.. ori nu prea vor fi tranzactii, sa nu cumva sa ajungi sa cumperi o pizza acum cu pretul unei navete spatiale peste 5 ani .. deci cine va mentine sistemul in picioare ? o secunda daca se opreste jucaria, valoarea devine zero .. sau fiecare va consuma energie sa-si mentina ‘vii’ bitcoinii din posesie, pana cand factura de energie o depaseste pe cea de piata a unui sir de biti smecher semnat si verificat ..
  s-a mai incercat in ultimele milenii, cu aur, argint , samd .. invariabil au fost tezaurizate, deci scoase din circulatie .. dincolo de conceptul elegant de proof of work, nu e nimic altceva decat praf in ochi.

 6. Alex says:

  Bula se va sparge, cel mai probabil, dar pretul monedelor virtuale va creste din nou. Prostia pe care o face toata lumea e ca se raporteaza la Bitcoin, care nu e viabila (inca), dar i se aduc modificari in continuu. Pe langa Bitcoin, mai sunt peste 1000 de alte monedesi au ajuns sa fie folosite si in industria bancara (vezi Ripple), in industria auto (IOTA).

  Monedele virtuale nu vor disparea prea curand si cu cat devin mai folosite, pretul lor va creste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.