Poate parea ciudat ca deschid aceasta discutie intr’un moment de apogeu al acestui tip de comert insa oricat de incredibil ar parea, comertul online asa cum il stim acum este pe cale de disparitie datorita unui proiect de reglementare al acestui tip de comert la care lucreaza in acest moment mai multe institutii printre care si cele de securitate informatica. Practic, viitorul comertului electronic se va schimba din temelii, cei care sunt implicatii in aceasta industrie trebuind sa respecte o serie de reguli la vanzarea online in timpul in care vor fi obligati si la niste investitii uriase in echipamente si software care sa limiteze pe cat posibil fraudele online.
Cu siguranta ca multi dintre cei care vand online in acest moment si nu isi vor permite aceste costuri vor disparea. Nici cei care vor ramane nu vor avea viata mai usoara avand in vedere faptul ca toate aceste costuri ridicate se vor reflecta in pretul produselor vandute ajungand probabil foarte aproape de pretul la care se vand si pe rafturile unui magazin traditional in acest mod disparandu’le principalul atuu pe care il aveau.
Stand stramb si judecand drept din puncul meu de vedere este un lucru bun, deoarece prin aceste masuri se elimina concurenta neloiala pe care a facut’o ani de’a randul comertul online celui traditional. Cumva trebuia sa se ajunga la un compromis in care ambele metode de vanzare sa convietuiasca beneficiind de sanse cat de cat egale. Comertul online a adus beneficii cumparatorului direct prin preturile mai reduse dar in acelasi timp a afectat grav comertul traditional care presupunea mai multe locuri de munca si o devoltare pe orizontala nu doar pe verticala ca si in cazul celui online. Acum cred ca este simplu de dedus pentru oricine ca cele doua ar trebui sa se completeze si nu sa se elimine, nu?
Pe de alta parte … jucand o carte a conspirationismului … sunt aproape convins ca in spatele acestor masuri stau defapt mari retail’eri traditionali care au inregistrat pierderi de la an la an si s’au vazut cu pierderi ale unor investitii de miliarde de euro intr’o criza care si asa pare infinita. Era de asteptat ca la un momendat sa vina cu o replica de acest gen si sa elimine concurenta neloiala in fata careia s’au recunoscut in sfarsit neputinciosi.
tot nu am inteles.. ce taxe or sa bage si cand?
„cei care sunt implicatii in aceasta industrie trebuind sa respecte o serie de reguli la vanzarea online in timpul in care vor fi obligati si la niste investitii uriase in echipamente si software care sa limiteze pe cat posibil fraudele online.”
Aici este raspunsul la intrebarea ta iar traducerea suna cam asa:
Datorita cresteri alarmante de fraude online din ultima vreme si din dorinta de a limita cat mai mult posibil acest fenomen organismele abilitate in frunte cu BANCA CENTRAL EUROPEANA a cerut tranzactii mai sigure pentru platile facute online. Acest lucru se traducere in costuri mult mai mari cu securitate datelor si tranzactiilor pentru cei care practica acest tip de comert, costuri ce bineinteles ca se vor reflecta in pretul produselor. Nu s’a stabilit inca o data de cand aceste masuri vor intra in vigore si ce vor presupune ele mai exact … dar se banuieste ca pana la sfarsitul acestui an vom avea o idee mai clara.
Sper ca aceste completari sa te fi luminat.