Si mai penibili de sarbatori …

In preajma sarbatorilor, reclama fiind sufletul comertului, suntem bombardati prin orice mijloace media (si nu numai) de reclame care in general au cam acelasi subiect: un grasan fericit imbracat in rosu; brazi; zapada; zurgalai etc. Coca Cola anul asta a lasat’o mai usor, la fel ca si Tuborg (probabil nu se mai poarta albastru) … posibila cauza fiind aceia ca nu au loc de altii … campionii penibilului de anul acesta fiind campania de la Romtelecom …

… si nelipsitii Catena … premiati pentru cea mai penibila campanie publicitara in trecut si vad ca insista sa fie si la anul. Nu am gasit reclama … mai bine … ca oricum nu cred ca a scapat cineva sa nu o vada.

Reclama este sufletul comertului atata vreme cat nu il omoara! Degeaba bombardezi toata media (si nu numai) cu campanii publicitare care costa fabulos, daca nu esti in stare sa vi pe piata cu produse realmente performante si aici este cazul celor de la Romtelecom. Oferta lor este una mai mult decat penibila, mult sub ceia ce ofera concurenta directa … faptul ca au atras o vreme utilizatori si erau in crestere s’a datorat nu unei campanii agresive ci faptului ca au reusit sa isi faca loc pe o nisa de piata destinata celor care nu prea aveau alternative, plus ca ofereau cam ce oferea si restul. In momentul de fata au ramas cu ofertele de atunci iar nisa de piata s’a redus tot mai mult de cand restul in loc sa investeasca in campanii penibile la TV au pus mana si au investit si in infrastructura plus servicii. Intre timp romani s’au mai desteptat si trezit … nu prea mai merge sa le iei ochii cu campanii de astea publicitare ci mai rau ii scoti din minti … eu unul l’as zbura de maine pe responsabilul direct cu ideeile astea cretine de marketing agresiv intr’o piata si asa agasata!

In ce ii priveste pe aia de la Catena … vreau doar sa le transmit ca in Bucuresti le’am ocolit farmaciile cu succes … nu de alta … dar de cate ori vedeam numele … imi suna in minte refrenul ala penibil ce ma indemna sa mai merg la nevoie si cativa kilometrii … doar doar … de asa nu fac vanzari si nu isi mai permit campania aia care ne’a omorat cu creieri capului.

Acestea sunt cele doua nominalizari ale mele pentru cele mai penibile campanii publicitare de sarbatori!

Premiile se ridica de la Glina!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...