Tehnici esentiale de supravietuire urbana – episodul: Bucuresti

Pentru ca are mare cautare aceasta emisiune pe Discovery, pana ajung aici sa ne explice un expert cum poti supravietui in Bucuresti, voi incerca eu sa va dau niste ponturi care sa va ajute sa nu coborati din autobuz/tranvai/metro in statia in care NU doriti, sa nu va urcati in mijlocul de transport in care NU doriti … sa scapati intregi dupa ce ati reusit una din astea doua … si apoi sa ajungeti acasa in viata, cu daune minime.

Prima recomandare, este achizitonarea acestui echipament

echipament fotbal american

Provenit din fotbalul american, este foarte util mai ales daca alegeti sa mergeti cu mijloacele de transport in comun, atat la nivel defensiv cat si ofensiv, pentru ca pe langa protectia oferita, casca, genuchierele si cotierele la nevoie pot sa fie puse in folosul vostru, fie pentru un cap hotarat in gura aluia ce se baga inaintea voastra (desi nu se grabeste neaparat) fie pentru a va face mai usor loc cu manevre de percutare la pateu (ficat) rinichi si alte organe ce adversarii vostrii le lasa descoperite! Pentru a nu fi luat de valul ce se pregateste sa ia cu asalt mijlocul de transport in comun ce vine la orizont, ca sa nu va urcati in ala in care nu trebuie, dar nu va intreaba nimeni, va recomand fie sa va tineti bine de un stalp, fie (pentru cei cu vedere mai agera) sa il observati din timp ce numar este si sa va dati binisor in spate! De asemenea, riscurile si mai mari sunt acelea sa fiti coborat in statia in care nu va doreati, luat fiind pe sus de acelasi val ce da sa coboare, in cazul dat va recomand sa va tineti bine de o bara din aia si daca vedeti ca sunteti in pericol niste coate in pateu fac minuni!

Cam la fel este si in supermarketuri sau alte magazine mari, mai ales in orele de varf, pe langa echipamentul de mai sus, ce va este de folos si aici, nu ar fi rau daca v’ati dota si cu niste …

role

Role pe care sa invatati sa le folositi in tandem cu impinsul caruciorului. Utilitatea o sa o vedeti repede, cand toata lumea incepe sa alerge ca la un semn, inspre casa … unde e clar sa se va crea un ambuteiaj de carucioare, de aia nu ar fi rau daca ati practica inainte doua antrenamente esentiale: „fuga cu caruciorul printre rafturi” combinata cu „fuga cu caruciorul inspre casa” plus niste manevre evazive la mustata! Cred ca o afacere de succes ar fi in Bucuresti, deschiderea unui asemenea poligon de antrenament!

Daca ati respectat pana aici aceste cateva reguli simple, ca sa ajungeti acasa viu, mai ales daca stati printr’o zona western (dar nu numai) va recomand pentru orice eventualitate, ca peste acel costum, sa purtati si asa ceva …

vesta antiglont

Nu de alta, dar daca au unii chef sa isi testeze pistoalele cu bile de cauciuc sau mai mult de atat, sa nu fiti luati prin suprindere!

Despre circulatia cu masina prin Bucuresti, din momentul in care intrati in acest oras, trebuie doar sa uitati tot ceia ce ati invatat legat de circulatia pe drumurile publice, pentru ca altfel o sa fiti destul de repede suprinsi ca totul este pura teorie, incepand de la banala prioritate de dreapta, pana la culoarea semaforului! Ideal ar fi un …

tanc

 

… atat pentru a nu risca nimic si sa nu mai ragusesti de la injuraturile ce sunt necesare sa le dai din tine, cat si pentru a reusi sa iti faci loc la nevoie, dar cum circulatia pe drumurile publice de la noi este interzisa cu aceste mijloace iar civilii nu au voie sa cumpere tancuri … atunci va recomand ca pe masina sa va montati ceva de genul asta …

bullbar

… si neaparat sa purtati tot ce v’am recomandat pana acum, ca nu se stie cum te trezesti cu unul mai nervos peste tine in masina, sau este nevoie sa te dai tu jos!

Daca mai sunt intrebari, va astept cu ele la comentarii, daca imi mai aduc aminte de ceva ce va poate fi de folos, voi completa!

Va doresc supravietuire indelungata!

Al vostru ardelean, picat din cer, prin Bucuresti!

6 comentarii la „Tehnici esentiale de supravietuire urbana – episodul: Bucuresti”

  1. da…genial articol as putea spune :))
    ca sa-ti usurez putin viata o sa iti dau cateva sfaturi:
    – sa nu intrebi niciodata un bucurestean in leagtura cu un loc in care vrei sa ajungi. din propria experienta si din experienta multor prieteni si amici stiu ca bucurestenii dau intotdeauna indicatii gresite. singurii care cunosc Bucurestiul sunt cei care nu s-au nascut aici.
    – cand te duci intr-un super(hiper, ultra)market ia intotdeauna pe cineva cu tine. unul dintre voi sta la coada de la casa in timp ce celalalt va face cumparaturile.
    – sa nu ai niciodata bani mari. o data era sa mor de foame din cauza ca nimeni nu a vrut sa-mi dea o paine pentru ca nu avea sa-mi dea restul la o hartie de 50 RON. acum e amuzant, atunci insa chiar muream de foame.
    – ce pana mea sa faci cu vesta antiglont daca locuiesti in Rahova, de exemplu? te duci cu ea acolo, in 5 minute ti-o ciordesc iar in al 6-lea esti mort.
    – orice bucurestean stie ca in oras nu se folosesc regulile clasice de circulatie. singura regula aplicata este prioritatea de jmecher.
    insa esti rau. daca omiti faptul ca toti sunt stresati, nervosi si uneori violenti iti dai seama ca bucurestenii sunt aproape fiinte umane. aproape :))

    Răspunde
  2. Multumesc Victor pentru completari! laugh Bineinteles ca va mai fi macar un episod in completarea acestuia … inca adun date laugh

    Dannette … am vazut tot mai putini, probabil ca au emigrat si aia laugh

    Răspunde
  3. nu ar fi mai simplu sa stai la tine acasa daca tot nu te descurci decat cu greu?
    ca te chinui tu si mai agiti si pe altii ca tine . plecati voi si nu mai e aglomerat la magazine. ce zici?

    Răspunde
  4. Da nu e mai simplu sa nu te bagi in seama daca nu ai inteles nimic din nimic si tocmai ca astia ca tine polueaza orasul ala? Macar eu recunosc ca am aterizat in Bucuresti, neamurile tale din Moldova ce fac?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura