Turcia da o lectie de civism

Desi Turcia este departe de ceea ce consideram noi a fi o democratie, la ultimele alegeri organizate la ei, Turcia da o lectie de civism cu o prezenta de peste 90% din populatia cu drept de vot fata de 30-40% cat este media tarilor europene.

Nu vreau sa discutam acum despre cine a castigat votul si nici politica lor care este una strict a lor, insa daca am lua exemplu de la ei si am avea si noi o prezenta atat de mare calculata dupa niste cifre reale si nu fabulatia aia cu 18 milioane de romani cu drept de vot, probabil ca multe lucruri ar fi mult mai clare astazi iar o majoritate obtinuta cu un vot de genul asta ar fi greu spre imposibil de contestat de catre cineva, manipularile in sensul asta fiind doar un non-sens.

Din pacate la noi nu avem cum sa vedem asa ceva prea curand si mai ales cata vreme multi din descreierati se pisa pe el de vot in vremea in care fac circ in strada, iar manipularea cu numarul neclar de votanti plus alea din diaspora servesc cui trebuie sa serveasca pentru ca numaratoarea sa iasa mereu dupa cum e nevoie sa ii foloseasca cuiva.

7 comentarii la „Turcia da o lectie de civism”

 1. Presupun că ești conștient de faptul că ăia 50% care n-au fost la vot ultima dată, dacă ar avea o alternativă concretă sau o miză pentru care să iasă la vot, n-or să voteze cu PSD-ul nu? Așa că grijă mare ce-ți dorești fiincă în România o prezență la vot de peste 90% înseamnă începutul sfârșitului pentru PSD, PNL și a altor partide satelit.
  Dincolo de asta, o prezență la vot de peste 90% nu e posibilă în România când 25% din populația țării e în diaspora.

  Răspunde
 2. Si imi spui mie asta … ca, ce? smile Ca e o victorie a PSD’ului sau o pierdere a idiotilor din partea ailalta care nu sunt in stare de 30 de ani sa vina cu o alternativa dincolo de aberatii?! Mi’as dori o prezenta de 90% pentru ca asta ar insemna ca democratia functioneaza si mai ales ca tara asta se indreapta inspre normalitate!

  In ce priveste diaspora pacii, ma doare la ciocan de aia 25%, pe mine ma intereseaza strict 90% prezenta la vot la cei ramasi sa plateasca taxe in tara asta conectati la realitatea de aici.

  Răspunde
 3. Daca si cu parca, Malin ne sperie cu prezenta la vot masiva, suntem praf ca natie, pai vorbim despre turci, iote diaspora turca din Germani a votat la greu si pe bune. Nu suntem noi capabili sa le intelegem cultura si mentalitatile, da sunt conservatori si pe multi i doare in dos de drepturile omului, au votat cu Erdogan pentru ca le-a construit spitale, locuinte, autostrazi, s-a implicat personal si diaspora il respecta, chiar daca au plecat in lumea larga nu arunca cu rahat in urma cum facem noi ca popor, n-o sa invatam niciodata nimic, o ardem ca oile dintodeauna negative

  Bravo Stimabile, iote o idee de liste de alegatori, prezenta la platit impozite, ce plm esti responsabil votezi good

  Răspunde
 4. De ce nu este democrație în Turcia ? Majoritatea votează, majoritatea guvernează .. până și Putin are legitimitate mai mare decât politrucii din Bruxelles care se reprezintă pe sine, și pe cine i-a cumpărat cu scutece cu tot, că doar nu l-am votat eu pe junker .. doi la mână, când aveau probleme, turcii au repatriat sume uriașe de valută , chiar dacă aveau rezidența fiscală altundeva .. totul are logică – și votul masiv, și solidaritatea națională .. de ce mi-aș face probleme că niste unii chițăie că politicul nu le asigură drepturile democratice, când eu le-aș da mult mai puține , cu argumente logice .. mă gândeam deunăzi să ies in stradă sa le cer astora de la psd sa taie draku pomana pe cfr pulifricilor care înjură guvernul și implicit se pisa pe votul meu .. guvernul reprezintă majoritatea celor care au votat, iar majoritatea asta nu e dispusă să facă pomeni celor care le desconsideră votul.. qed..

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura