Sorooo … incepe sa vina diaspula …

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

18 Responses

 1. Mălin says:

  Ai dovezi concrete privind apartenența lui Șora la curentul bolșevic sau faptul că-l domină o astfel de mentalitate sau ai scris doar ca să-ți faci norma de articole?

 2. ice4you® says:

  A lucrat ca referent de specialitate la Ministerul de Externe (1948 – 1951) (Dej si Petru Groza), apoi ca șef de secție la Editura pentru limbi străine (între 1951 și 1954) (Ana Pauker) și redactor-șef la Editura de Stat pentru Literatură și Artă (1954 – 1969) ( Apostol si Ceausescu) – adica locul ala unde cenzura comunista era la ea acasa si de unde nu vedea nimic neagreat lumina zilei in vremea in care adevaratilor intelectuali considerati dezidenti ai regimului fie si prin simplul lor refuz de a colabora, le ramaneau oasele pe la canal sau putrezeau de vii in temnite! Dupa cum stie oricine, nu puteai huzurii si ocupa asemena functii “de incredere” in asemenea posturi daca nu erai bolsevic cu acte in regula si cel putin colaborator al securitatii.

  Mie unul imi ajunge. In rest poti zice ca e doar norma de articole.

 3. Redoo says:

  Ice, așa sunt pensionarii, implicati smile) ai grija. Nu stiu, cred ca Șora se bucura si el de locul lasat liber de Djuvara.

 4. ice4you® says:

  Pai nu vrea sa se bucure si de un loc langa el? hi

 5. cola says:

  Era o lozincă la modă când tfl-istii nu trecuseră de stadiul de laba a tăticilor proprii – cine-a stat cinci ani la ruși, nu gândește ca și Bush .. Sora o știe pe aia cu – Ana, Luca și cu Dej, bagă spaima în burgheji … Omu’ trăiește o a doua tinerețe, și-a tras, la 98 de ani, nevastă de 45 , și a trecut de la comunism la legionarism .. peste câțiva ani, o să se creadă Stefan cel Mare … Poate îl scapă Dumnezeu de rușinea ridicolului ..

 6. radu says:

  Lasati ba bunicul patriei in pace…cand cuvanta el tace tflimea, mai au un pic si striga Aleluia, heil prophet…vreti sa ramana bunatate de tineret fara cap calauzitor, ca ei nu poate sa gandeste cu capul lor, trebuie dusi ca oile dupa magar, cam matusalemic el…
  Sora si Fane babanu…daca il provoca Fane la o lupta dreapta in pahare si femei scapa natia romana de un asa far calauzitor…
  Bina, nici cu Livache nu mi-e frica , le-a comis si el in ultima perioada de e pericol, daca ar fi baiat destept s-ar da la o parte o perioada si la anul sau peste 2 ani s-ar intoarce ca Borsalino si pre multi i-ar beli..

 7. vasile says:

  laugh Orice miscare incearca sa se legitimeze, religia foloseste mostele, usr-ul il foloseste pe Sora, nasol de pnl… da nu se stie ;)

 8. cola says:

  @Alex – tefelimea nu a citit nici istoria din programa școlară obligatorie .. te obosești degeaba, deși efortul e lăudabil..

 9. vasile says:

  D-l Cola, la ce naiba sa citesti istorie, sunt morti toti, istoria se scrie azi si peste ani Sora va fi parintele miscarilor de strada ce vor veni, asta va fi istoria lor victory

 10. cola says:

  Vasile, e valabil ce spui tu, dacă și numai dacă istoria s-ar scrie pe hârtie igienică, ori de câte ori te duci la căcăstoare .. În fapt, istoria se cam scrie singură, restul depinde de cine (nu) o citește și îi face marketing, ca să mă exprim în termeni la modă..

 11. vasile says:

  Fahrenheit 451 wink

 12. radu says:

  Cola si Vasile, de obicei istoria aia care cred multi ca se invata la scoala si alte asemena o scriu invingatorii. Comunismul a fost campion la falsuri si traim o epoca megaciudata numita redescoperirea istoriei.
  Din pacate trebuie ceva stiinta de carte, memorie, vointa si sa parcurgi o biblioteca ca sa discerni ceva din muntele de carti si alte scrieri vizavi de acest revizionism modern al istoriei.
  Cat despre ce se va invata in viitor, nu ma pronunt, imi e frica de ce se va invata la modul general, daca se va mai invata ceva, avand in vedere goana accelerata spre prapastie si apocalipsa a omenirii…
  Cola, laudabil efortul tanaraului, dar cu fanaticii si convertitii nu te pui, e atat de indoctrinata mantra ca nu mai pot judeca cu capul lor…

 13. ice4you® says:

  Dragi mei, cand toti isi baga picioarele in ea istorie, eu in prostia mea incerc sa fac niste analogii si sa le pun intr’un text ca poate ajuta si alora de citesc mai mult decat titluri si cu ceva noroc evitam un dezastru ce amu pare iminent. Am publicat deja ..
  https://ingerisidemoni.ro/proletarii-de-la-fabrici-si-uzine-la-cubiceproletari-din-toate-cubicele-unitiva/
  Mai discutam daca vreti pe acolo smile

 14. vasile says:

  Istoria e scrisa de invingatorii, mare adevar nene Radule si as completa; de aia care in vreme de razboi se ascund ca sobolani, dupa razboi multi viteji se arata. E greu sa discerni dintre multele versiuni, iar cu timpul si mai ales in zilele noastre, “povestile” devin istorie, iar istoria o unealta politica.

 15. radu says:

  Politizarea istoriei duce la revizionism, versiunea noastra versus a lor, samd.
  Foarte funny: daca ati citi ce invata natiile din jur despre romani cred ca ati face infarct, ca sa nu mai zic de cum arata manualele de istorie din ultima 100 de ani in Romania, efectiv te crucesti…

 16. vasile says:

  Pai la unguri stim; romanii erau asa mai prostanaci, duceau mancarea la ureche si grofi milosi i-au lasat sa munceasca la ei la palat, apoi au bagat mana, erau si puturosi si hoti si i-a legat de glie… logic?! no

 1. June 26, 2018

  […] a dezidentilor opozanti regimului bolsevic, comunistii rescriind istoria cu ajutorul celor care au imbratisat si colaborat din plin cu regimul, multi dintre ei imbracand ulterior haina de revolutionari oricand li s’a […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: