USR impinge idiotenia anticrestina dincolo de istoria si mostenirea culturala romaneasca si universala

Pe scurt, stirea de la care porneste acest articol suna cam asa:

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, in calitate de for decizional, acordarea unui sprijin financiar în valoare de 960.000 euro schitului romanesc „Prodromu” de la muntele Athos, Grecia, necesar in vederea lucrarilor de restaurare si modernizare a istoricului complex monarhal romanesc. In urma votului, 258 de voturi au fost „pentru”, 31 de voturi impotriva, 19 abtineri. Toate voturile „impotriva” au apartinut deputatilor USR in frunte cu Dan Barna, care considera acest demers ca unul „inutil si populist”, facand o bravada din asta.

Muntele Athos, parte a istoriei si mostenirii culturale romanesti si universale

Fara a sta acum sa desir intregul parcurs al mostenirii culturale romanesti in Muntele Athos, pe scurt spun doar ca istoria si mostenirea culturala romaneasca in Sfantul Munte Athos se intinde de’a lungul secolelor, in sprijinul, apararea si construirea manastirilor din Muntele Athos fiind implicati de’a lungul secolelor multi dintre domnitorii tarilor romane, amprenta lor fiind prezenta aproape peste tot in Sfantul Munte, datorita acestui lucru, romanii avand un statut special perpetuu in Sfantul Munte, acestia fiind considerati oaspeti de seama si tratati cu respect, fiind pe picior de egalitate cu grecii, lucru pe care nu il intalnesti nicaieri in lumea asta, motiv pentru care romanii au si primit dreptul de a isi intemeia doua schituri ortodoxe romanesti in Sfantul Munte, un lucru la care au mai primit dreptul doar rusii, bulgarii si sarbii.

Scurta istorie a prezentei domnitorilor romani si a schiturilor romanesti din Muntele Athos

Schitul romanesc „Sfantul Ioan Botezătorul” (Inaintemergatorul in greaca Prodromu) apartine, ca o onoare acordata romanilor, celei mai mari manastiri din Athos, Sfanta Manastire a Marii Lavre. Este situat intre manastirea Kavsokalyvia si Marea Lavra. In 1857, in urma unei dispense speciale primita de la Biserica Ortodoxa Greaca, locul pe care urma sa fie intemeiat schitul a fost cumparat de catre 2 calugari romani, cu numele monahal Nectarie si Nifon, la initiativa Mitropolitului Moldovei-Veniamin Costachi, dupa care a fost amenajat si recunoscut drept schit romanesc. Azi, este locuit de 25 de calugari de origine romana si urmeaza principiul cenobitic al vietii monastice ortodoxe romane.

Cea de a doua asezare monastica romaneasca si cea mai veche este Schitul „Sfantul Dumitru Valahu” (zis si Schitul Lacu), apartinand de Manastirea greceasca „Sfantul Pavel”. A fost fondat in secolul X de calugari din zona Tarii Moldovei si finantat de domnitorii moldoveni. Astazi este format din 8 chilii si este locuit de 39 de calugari romani.  Schitul Lacu este o dovada vie a enormei contributii romanesti la realizarea centrului de spiritualitate ortodoxă de la Muntele Athos. Practic, de-a lungul a peste 5 secole, contributia culturala, financiara, militara si umana romaneasca in Muntele Athos este prima ca marime, depasind de departe oricare alta, chiar daca originile poporului roman sunt latine, o particularitate cu totul speciala a poporului nostru.

USR impinge idiotenia anticrestina dincolo de istoria si mostenirea culturala romaneasca si universala

Cu tot respectul pentru cei care au ales sa voteze acest partid si „progresismul” marxist predicat de ei, acest vot „impotriva” este de departe cea mai buna dovada ca USR impinge idiotenia anticrestina dincolo de istoria si mostenirea culturala romaneasca si universala, schitul detinand cladiri, scrieri, lucrari, obiecte cult si de arta de o inestimabila valoare istorica a patrimoniului romanesc si mondial, toti cei 31 de reprezentanti ai votantilor lor dovedind ca nu sunt decat niste demoagogi ieftini si fatarnici atunci cand vorbesc de sprijinul diasporei romanesti si in aceiasi masura niste incultii populisti al carora singur interes nu este decat cel legat de voturi si cantatul in struna majoritatii incultilor anticrestini si antiromani care ii voteaza si inghit gata mestecate toate mizeriile care le sunt servite, asa cum le sunt servite, prin aceasta opozitie marxistii din USR reusind sa il bata pana si pe Ceasescu, care in ciudat faptului ca era ateu, a continuat finantarea acestor lacase romanesti de cult din Muntele Athos, ce au si un caracter diplomatic aparte.

Miscarea anticrestina din Romania, o propaganda ieftina ce este inghitita doar de credulii neinformati

Romania, la ora actuala, in ciuda propagandei din ultimi ani, este una dintre tarile care finanteaza cel mai putin cultele, contributiile fiind unele voluntare in vremea in care in Europa exista numeroase tari in care exista obligativitatea legala de contributie la taxa pentru culte, dupa cum puteti vedea in graficul de mai jos:

Asadar toata propaganda pornita in ultimi ani de catre miscarile de sorginte marxista in frunte cu USR, care a culminat acum cu opozitia finantarii mai mult decat modeste a istoriei si culturii  romanesti din Muntele Athos, nu sunt decat niste manipulari ieftine mestecate si aruncate in spatiul public pentru a fi inghitite de cei mai putin, inspre deloc, educati si care doar se pretind a fi o „elita” limitata de ideile putine si fixe, care nu inteleg in limitarea lor ca in toate tarile alea „de afara” inspre care privesc mereu, investitia in culte reprezinta un drept constitutional liberal recunoscut la nivel mondial,  acestea fiind atat un important pilon social, cat si o uriasa sursa de venit in urma intoarceri inzecite a investitiilor initiale in urma turismului laic sau religios, de care si Romania profita anual din plin, dar despre care nu vorbeste nimeni!

Contributia actuala a schiturilor romanesti din Muntele Athos, pentru Romania

Dincolo de mostenirea istorica si culturala de o magnitudine inteleasa doar de cei deschisi la minte, si pe langa caracterul diplomatic aparte, contributia schiturilor romanesti din Muntele Athos pentru romani este una majora, anual mii de romani pelerini fiind primiti, ospatati si cazati GRATUIT la aceste schituri ortodoxe romane, contributia lor pentru aceste schituri fiind una strict voluntara, bazata pe mici donatii pe care pelerinii le pot face discret si doar daca simt asta! In urma calatoriilor mele in Sfantul Munte Athos despre care am scris aici, va pot spune ca nicaieri nu este impusa vreo taxa obligatorie de vizitare, masa sau cazare, peste tot pelerinii fiind primit cu masa si cazare gratuita, singurele taxe impuse fiind cele incasate de statul grec si care se incaseaza in afara Muntelui Sfant! In rest, in afara de taxele de transport in munte sau pe apa, de care se ocupa niste firme private si de care te folosesti doar daca nu ai puterea sa mergi pe jos, nu exista alte taxe!

Cat investesc in Muntele Athos alte state in comparatie cu Romania

Ca sa obtineti un raspuns la aceasta intrebare va indrum sa mergeti in Muntele Athos ca sa aveti un raspus! Daca Romania nu investeste nimic, schiturile romanesti descurcandu’se exclusiv din donatii private, anual, atat Grecia cat si Rusia, Bulgaria si Serbia ca prezente monarhale din Muntele Athos pe langa onorata dar dezinteresata Romania, doneaza milioane de euro pentru intretinerea vietii monarhale din Sfantul Munte si grija sutelor de mii de pelerini care ajung in Munte, atat din respect pentru drepturile acestora cat si pentru profitul pe care il obtin in urma partii turismului laic asociat celui religios.

Opinie de final

Nu pot incheia inainte de a fi, ceea ce unii ar putea considera, malitios pana la capat si sa reamintesc de faptul ca in vremea in care USR, cu Dan Barna in fruntea lor si Ciolos suflandu’i in ceafa, se arata deranjati de „fabuloasa” cheltuiala de 960.000EU pentru restaurarea si modernizarea unei complex istoric de patrimoniu, Romania continua sa plateasca aproape 9 miliarde de lei pentru pensiile speciale, unul dintre punctele „premium” de pe agenda electorala USR! Singura rezolvare relativa gasita pana acum de USR la acesta promisiune electorala este de anularea a aproximativ ~1% din acesta suma, ce insa urmeaza sa fie atacata la CCR si respinsa din nou, ca si toate proiectele populiste de lege pe care le’au propus pana acum in acest sens si nu numai!

Ca sa fiu totusi corect pana la capat, as dori sa le multumesc celor 4 parlamentari USR care au votat „pentru” acordarea acestui sprijin financiar, iesind in acest fel din penibila si bolnava linie progresist-marxista trasata de Dan Barna si papusarii lui.

Multumesc pentru tema de articol propusa de Victor Emmanuel.

Lectura suplimentara: Destul ereticilor! Vade retro!

Pisania Vatoped/Athos, basorelieful lui Stefan Cel Mare inchinandu’se Maicii Domnului

6 comentarii la „USR impinge idiotenia anticrestina dincolo de istoria si mostenirea culturala romaneasca si universala”

 1. Si banii aia trebuiau neaparat dati acolo? Se putea gasi o intrebuintare mai buna.Biserici si manastiri avem mai multe decat scoli si spitale.

  Răspunde
  • Trecand peste orbul gainii, zic doar ca lozincile astea le aud de vreo 6-7 ani, cate spitale s’au construit de atunci? Dar scoli?

   Răspunde
  • Dom’ Gab,
   Ai şi matale dreptate dar doar p’o partea aşea ?. Io cre că erea mai bine dacă din banii ăştia se mai cumpărau neşte măşti , de preferat tot d’alea neconforme şi la preț de cusute cu fir de aur. Sau dacă îi punea suma la dispoziție vreunui năsui care s-o repartizeze propriilor firme fără să se problematizeze în privința vreunui conflict de interese. Da’ n-ai ce să-i ceri omului , are doar capul mic şi mintea îi stă lejeră.
   De fapt io propun să se întâmple la fel cu tot ce nu e direct productiv , ce mai tura-vura! Să fie lăsat fără salariu şi personajul ăla de-a studiat prin Norvegia, tolai-Bulai că ce ne trebuie cultură tătică? La cultura de porumb cu el şi semenii lui, la sapă crăcănaților care n-ați produs vreodată ceva în viața voastră ?

   Băi , e noaptea minții cu voi , marxiştii ! Vedea-v-aş mâncând doar ceea ce produceți !

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura