Hai sa va explic eu cum e realitatea din tara asta …

Daca nu ati inteles inca cum am ajuns in tara asta, cititi stirea asta …

Marian Funie (14 ani), copilul care pe data de 17 februarie 2016 a fost bătut cu pietre la şcoala din Slobozia (Argeş), a încetat din viaţă pe 26 aprilie, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, după două luni de stat în comă. Băiatul provenind dintr-o familie săracă venise la şcoala la care învăţa sora lui, pentru a lua cornul şi laptele primite de fată, dar a fost alungat cu pietre de către colegii ei. După decesul băiatului, părinţii sunt deznădăjduiţi că nimeni nu e tras la răspundere. „Nimeni n-a venit să ne ajute cu ceva sau să-şi ceară măcar scuze ori să mă întrebe ceva. Nici măcar părinţii copilului care l-a lovit“

Sursa: adevarul.ro

Asta’i tara in care am ajuns sa traim fratilor! (Sau asta ii aia in care am trait mereu, doar ca nu toti dau cu piatra sa te omoare?!)

Nu tara lui Iohannis, nu tara lui Ciolos, nu tara lui Ponta, nu tara lui Base, nu tara lu’dracu, lacu’ taica’su!

Asta’i tara VOASTRA! nu data, nu luata inapoi … e tara unde …  copii din scoli au ajuns sa se omoare intre ei cu pietre pentru un corn si un lapte (de 1 lei daca era curios careva de costuri), iar nimanui sa NU ii pese!

Nici macar javrelor care au crescut avortonii aia (vii) pe care i’au educat pana acolo incat sa ajunga sa lapideze un seaman pe motiv ca …

Asta’i realitatea hada a acestei tari, imaginea ei in oglinda unde te uiti tu dimineata, fie ca esti intr’o cocioaba fie ca in vreo vila!

O tragedie mica, arata o realitate mare!

Nu mai vreau nimic de la oamenii din tara asta! Oricat de furios si dezamagit am fost zilele astea si in multe dinaintea lor … azi zic, defapt … decretz: NU MAI VREAU NIMIC! Un exemplu mai dureros si elocvent decat atat nu exista! In tara asta nu mai traiesc oameni, ci bestii, mizerii, infectii purulente … in tara asta nu a mai ramas NIMIC din TOTul ce ne’a fost harazit de Dumnezeu!

Sa va fie rusine la toti, macar cat imi este mie!

Dumnezeu sa ne ierte … ca suntem (poate) flamanzi, desculti si prosti uitand de invatatura care ne indeamna …

Ca cel fara de pacat, sa dea primul cu piatra!

Macar in zilele astea … cand …. (completati voi!)

Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca pe Marian, iar lapidorului sau, sa ii arate calea inspre iertare, pentru ca sa nu isi creasca la randul sau copii la fel!

11 comentarii la „Hai sa va explic eu cum e realitatea din tara asta …”

  1. pai sincer .. toti suntem de vina .. de 25 ani cautam vinovati – ok, acum e la moda sa cautam toti vinovatii intre politicieni, sau pentru unii d’astia mai ciudati cum sunt si eu, structurile mai oculte – servicii, etc .. dar, sa fim corecti – am cautat tapi ispasitori pe rand – profesorii, medicii, taranii, birocratii, saracii, bogatii, popii, sectele, ateii, samd. Cred ca e un defect national – gasim cu mare usurinta vinovati pentru orice, niciodata vreo cale simpla de a indrepta ceva. spre exemplu,am ramas stupefiat cand am constatat ce ‘gandesc’ unii corporatisti – taranii si amarastenii din orase nu produc suficient pib, si de aia tara merge prost – la replica mea ca e mai probabil ca problema e ca salariile sunt de mizerie, nu ca oamenii nu-si dau deloc silinta (in medie), raspunsul a fost ca trebuiau sa invete mai multa carte, si ar fi fost platiti mai bine .. atunci m-am enervat si am umblat la artileria grea – am invocat rudele mai amarastene ale fiecaruia – deci acelasi fond genetic, carora le-a lipsa sansa unei scoli decente, a unor conditii materiale decente, etc .. sa nu crezi ca am convins pe careva .. long story short – nu ma mira ca ni se omoara copiii intre ei cu pietre.

    Răspunde
  2. Se spune ca omul schimba locul, prin atitudine și exemplu propriu, eu mereu mi-am luat-o, nu a fost data când sa fac/cer ceva corect (i important) și sa nu mi-o iau așteptând sa vina corectitudinea.
    Nici nu știu cum s-ar putea explica ce este la noi, sunt prea multi, sistemul o cere, e prea multa sărăcie, chiar nu înțeleg, am înțeles înțeles însă foarte clar că poți sa fii și mama corectitudinii, nimic nu trece de zona aia, decât poate ca show trist, si nu funcționează nici pe departe exemplul personal, mai răzbat asa, niște firmituri …

    Răspunde
  3. Cuvintele sunt de prisos. Numai in sufletul acelor parinti sa nu fii.
    Ce este dureros este ca nu e prima oara. Acum ceva timp un copil a fost omorat in plin Bucuresti de caini, iar anul asta trei fetite au murit in spital. Nimeni nu a fost tras la raspundere.
    Este de fapt o meteahna a omenirii, nu numai la noi se intampla. Sa va dau doua exemple:
    – tragedia de la Hillsborough din 1989, cand 96 de suporteri ai Liverpool au murit, nici acum nu este complet elucidata, iar rudele victimelor nu mai stiu cui sa se adreseze ca in sfarsit cei vinovati de moartea atator oameni sa plateasca; abia zilele trecute un raport official a recunoscut, la 27 de ani!! de la tragedie, responsabilitatile politiei si serviciilor de urgenta si a operatorului stadionului atat pentru tragedie cat si pentru musamalizarea ei.
    – cazul Ethan Couch – nu numai la noi scapi daca omori oameni beat la volan: pustiul asta, beat mort, a condus masina lui taica-su si a omorat 4 oameni si a ranit 9 intr-un accident teribil. La proces I s-au dat 10 ani de probatiune, argumentandu-se ca a fost rasfatat de parinti in asa hal ca nu stie ce e bine si ce e rau! Greata este un sentiment minor fata de viermele asta.
    Beleaua mare e ca la noi cazuri d-astea sunt cu duiumul, violenta este banala si cotidiana – cazul femeii omorate azi in Bucale este absolut socant – iar faptasii scapa.
    Vizavi de ultimul exemplu dat de mine, va aduceti aminte de o beizadea beat mort care cu masina a vrut sa isi omoare logodnica cu masina si a mai nenorocit vreo cativa oamenii, ma-sa e o basista notorie, imi scapa numele; a patit pana la urma ceva? Mira-m-as, a fost prea rasfatat…
    Ce sa mai zicem de moartea atatora tineri de la Colectiv din cauza infectiilor intraspitalicesti? Iar azi Tolontan mult hulit ne arata ca infectii aia de la firma care fabrica dezinfectante vindeau statului pe bani grei produse diluate, adica falsificate. Va dati seama ce bacterii si virusuri superezistente bantuie prin spitale in Romania si acum poti sa dai si cu bomba atomica si nu le mai starpesti?
    Lipsa responsabilizarii si responsabilitatii pentru fapta proprie , asta macina societatea noastra. Si coruptia…
    Nu ne mai facem bine. Off!

    Răspunde
  4. Cola, corporatistii hipsteri de la noi nu inteleg, asa cum nu mai inteleg nici cei din afara, desi in trecut nu aveau astfel de greturi, RESPONSABILITATEA SOCIALA a unei companii, asa cum nu inteleg ca o societate se tine din munca si taxele tuturor, iar faptul ca acea societate pune la dispozitie tuturor infrastructura, educatie, sistem de sanatate si securitate – mai putin in Ro, dar se va rezolva, poate – nu inseamna ca primesti vreun freeride, ci primesti pentru ca esti cetatean sau firma in tara respectiva si te bucuri de aceste drepturi, cu obligatii insa corelative.
    Dicutia asta au avut-o la un moment dat Steve Jobs – un tip cam infect, ca om – si Obama. Obama reprosa lui Apple ca nu produce mai nimic in America si ca ofera prea putine joburi americanilor, iar Jobs o tot baga cu taxele si impozitele, la care Obama i-a intors-o magistral: din taxele tuturor americanilor se finanteaza acele sisteme in America care permit voua, corporatiilor , sa prosperati; infrastructura, securitate, telecomunicatii, iar voi nici macar taxele nu vi le platiti in mod onest. La cateva zile Warren Buffett ii da dreptate lui Obama , dezvaluind ca el plateste taxe mai putin decat secretara sa. Daca varfurile corporatiste – unii dintre ei – nu realizeaza anumite lucruri, ce pretentii sa ai de la ai romani, care sunt niste clone nereusite ale unora din strainatate?
    Nu stiu sincer de unde ideea asta la unii corportisti de la noi ca ei tin statul in spate, ca rstul sunt idioti, lenesi, jegosi – asta e fascism pe fata! Si, din intamplare, nu i-au fatat mamele lor altundeva decat in Romania si au beneficiat de toate avantajele – putine, bune, rele – , inclusiv de educatie aproape gratuita, pentru care in afara ar fi platit bani grei sau ar fi facut imprumuturi.
    Imi este efectiv scarba de hipstereii astia, mari viteji ai capitalismului, pentru care inegalitatea sociala, fiscala, financiara samd nu exista, ei traind nu pe Terra, ci in vreun norisor roz, cu casa in Corbeanca, mert in fata, vacante in Maldive si datorii in banca cat malu’. Hai sictir, ba, voi sunteti jegosi…la suflet!

    Răspunde
  5. Puletele hipstăr (ăla care nu poartă cravată la birou că e burgheză şi nici nu se dă cu deodorant că ar conţine aluminiu) crede că el mişcă din loc economia. Şi de aici mai crede şi că oricine nu o mişcă ar trebui gazat. Cu toate că jumătate din timpul de lucru el nu mişcă nimic altceva în afară de mouse că stă pe Facebook şi ia 2400-2800 de lei în mână la sfârşitul lunii.

    Din pricina faptului că e prea credincios în chestiunile astea, face pe boierul. Începe toate răspunsurile la întrebări, indiferent despre ce îl întreabă lumea, alegeri, construcţii, asigurări RCA sau carduri, cu „clasele care au o educaţie superioară şi un statut financiar peste medie…” (poate să spună fraza asta de 10 ori de la coadă la cap fără greşeală).

    Răspunde
  6. Nutilus prietene … pe rug cu tine! Nu iti este pic de rusine sa te iei de elita tarii care face p0|@ PIB’u mare?! Rusine sa iti fie, inca un postare ca asta si te banez ca sa scrii acolo sus in antet cu mandrie ca esti banat si pe aici! laugh laugh

    Cata invidie si tupeu domne! Asa ceva … pffffff …

    Răspunde
  7. ‘puletele hipstar’ e o entitate frustrata care nu e generata de spiritul corporatist – doar usor spalata pe creier (usor in sensul de facil). am lucrat intr-o corporatie si am vazut cum arata un cubicle pe dinauntru cand in pipera nu se pusese inca vreo caramida la ‘templele capitalismului’.. am intalnit si oameni admirabili in corporatii .. din pacate secta astora cu creierul tumefiat e foarte vocala pe feisbuci si , odata pe cincinal , face zgomot cu peturile pe asfalt. ei nu pricep nimic din nimic, ei sunt impecabili, dar tara ii tine pe loc.. ce vreau sa spun, este ca ura sociala a devenit religie pentru prea multi. de aci lozinci imbecile cu luatul tarii inapoi, ca milogii trebuie sa dispara, ca trebuie privatizat tot, inclusiv intreg sistemul de sanatate , ca aia, ca ailalta. E bine ca se lamureste lumea normala, cat de tehnocrati sunt tehnocratii de bruxel ..

    Răspunde
  8. Vai de mine Cola … la tine nu ma asteptam la asa comentariu! Esti la un pas sa iti iei ban la comun cu Nautilus!
    Rusinicaaa … cum poti oare sa vorbesti in felul asta despre generatia tinerilor frumosi si liberi?! Pfffff … inca una de asta de la tine si esti out! laugh

    Doamne ce lume rea si incrancenata in ce priveste viitorul de haur al tarii, elita, spuma, crema, voma

    Răspunde
  9. evident laugh .. da’ nu mai insist pe tema hipsterilor, nu de alta, da’ gandeste lumea ca sunt contra progresului patriei

    Răspunde
  10. Ma bucur … de felul meu sunt ironic si zeflemitor … uitand uneori ca unii poate nu stiu de gluma si ma iau in serios. laugh Ii greu sa mai gasesti oamenii in ziua de azi cu care sa glumesti la nivelul de ironie fina, vorba lui Malaele ….
    „Umorul este apanajul oamenilor inteligenti … si zic asta tocmai pentru ca vad pe cativa acolo in spatele salii care nu par a avea darul asta!” laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura