Noi cu noi, ei cu ei

Dupa cum ati observat am lasat’o mai moale cu politicul in ultima vreme, pentru ca e pacat sa spurcam cu mizerii aceasta perioada in care putem alege sa ne bucuram fiecare dupa posibilitati. Acelasi lucru vad ca au ales sa il faca si cei doi contracandidatii la alegerile de acum trei saptamani, pierzatorul alegand Dubai iar castigatorul Palm Beach. Cum zicea Ciutacu … fiecare presedinte cu sponsorul lui, dupa posibilitati, dupa preferinte, dupa dorintele muierilor de a bate mall’urile dintr’o parte sau alta a lumii, una sa isi caute haine de preacuvioasa prima doamna, ailata de iarna.

No vazand toate astea, nu pot sa nu remarc faptul ca toata tara asta este o tara formata din ceia ce ar trebui sa fie mandri membri ai noului partid infintat in frunte cu mine! Ne’am scuipat, ne’am injurat, ne’am dat cu curul de pamant, ne’am pupat pe gura … unii si’au luat tara inapoi, altii si’au bagat p0l@ in ea si au facut’o cadou … pentru ca intr’un final sa ajungem tot la concluzia ca ei cu ei … noi cu noi … la unii cu caru la altii cu paru … noi cu pita dupa ei, ei cu p0l@ dupa noi … si tot asa intr’u La Multi Ani!

Nu avea el Pătru a lu’ Bunea dreptate cand zicea:

„Schimbarea domnilor, bucuria prostilor!”?
Ba avea! Ca el ii schimbase fara voia lui pe romani cu austro-ungurii, pe austro-unguri cu romani, pe romani cu nemti, pe romani cu rusi, pe rusi cu romani … pentru care dealtfel o si luptat ca ba o fost, tot fara voia lui, Bunea Pătru, ba Bunya Peter, ba iara Bunea Pătru doar ca pentru asta o trebuit ca in prealabil sa bage 3 ani de gulag rusesc pe motiv ca ii prinzioner neamt dupa nume. Luat ca Bunya Peter, s’o intors ca Bunea Pătru doar cu 40 de kile mai putin (dupa ce or terminat sobolanii si altii gandaci, coaja de copac = 0 calorii), plin de paduchi si bolnav de dezinterie … tocmai bine ca sa ii ia colectiva tot ce mai avea ramas de la austro-ungurii, rusi si nemtii ce trecusera prin ograda lui rand pe rand. Ironia face ca intr’un final, pana la moarte sa ramana tot Bunya Peter in acte, ca astia de acasa l’or tot asteptat vreun an … pana s’or hotarat sa ii ingroape palaria ramasa pe prispa casei, dupa ce l’or luat pe sus la (alta) mobilizare, iar singurul lui act dupa care or putut sa ii faca iara buletin era livretul militar in care Bunya Peter era cunoscut. Ofta cu naduf saracu atunci cand povestea, desi se intampla rar sa faca asta, iar in prima clipa in care dupa ce ne’am culcat seara ca tovarasi si ne’am trezit dimineata ca domni in urale de fericire … o zambit amar si’o zis: „Mai copii, schimbarea domnilor ii bucuria prostilor!”

Un comentariu la „Noi cu noi, ei cu ei”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura