Nuntile la Romani

Nu exista eveniment social mai penibil decat nuntile. Daca esti actorul principla (vreuna din „fericitele” victime ) ii vai mama ta …

    • nu fa aia sau ailalta ca te vede lumea;
    • pupa pe toata lumea ca asa se face;
    • ranjeste mereu pana iti plesnesc obrajii;
    • nu manca/bea prea mult ca te vede lumea,
    • dute si tine batrani besinosi sau rudele de vorba si baga’le in seama ca daca nu umbla la plic si il subtiaza …

A dracu sa fie ma, oricum la final nimic nu a iesit bine, dar toata lumea incearca sa para ca e multumita. Ca invitat singurul tau noroc este ca te poti face muci de beat si poti trece mai usor peste conversatiile stupide care se poarta la mese, muzica de proasta calitate cu care te chinuie dijoiul improvizat, sau si mult mai grav, vreo cine stie ce taraf consacrat acolo la ei in sat de unde sunt, care tin neaparat sa iti cante o imitatie de muzica populara, mai baga manele in programul artistic si daca iti canta si la final „Ochi caprui” sau ceva din repertoriul holograf/iris/compact in stil propriu, in care trompeta este factorul principal, iti dai seama ca mai ai nevoie de o lada de bere sa poti supravietuii.

De macare nu prea avem ce sa vorbim, oricum masline la scobitoare, sarmale de saptamana trecuta aproximativ incalzite, o ciorba de perisoare cu numele ca galustile de carne oricum lipsesc, si ceva arsura in loc de friptura cu ceva asa zis piure de cartofi … sunt nelipsite.

Exceptiile fac nuntile de simandicosi, unde e mai grav, iti e si frica sa manaci ce e prin farfurii, ca ai impresia (sau poate ca nu) ca misca ceva pe acolo. Iti mai ofera niste „biju a ‘la’ tartar”, supe a la mojordon‘, si „besini a’la’chef, master chef” din care oricum la final nu ai mancat nimic, da te-ai simtit bine ca ai fost rasfatat.

Programul artistic in general este cam la fel peste tot, Pinguinul fiind cap de afis completat de datul in spectacol a cel putin unui cuplu care va face toata nunta.

Bun, intr-un final scapi de cosmar, vi acasa rupt de oboseala, cu tropeta aia care te-a chinuit toata noaptea, tiuinduti in urechi si ecoul vocii data inca la maxim, flamand rupt ca nu ai mancat mai nimic, si cu ceva dureri de cap de la consumul masiv de spirtoase, te culci si oricum a doua zi nu esti bun nici de dracu.

Pe cat pot multumesc de oferta si prefer sa ma limitez cu buchetul de flori la primarie, un ranjet sinistru ca s-a mai nenorocit unu, satisfactia ca nu sunt singurul, si scapi si mai ieftin ca un buchet de flori nu e capat de lume … si asta fac, sambata la ora 16, nu am avut scapare …

Un comentariu la „Nuntile la Romani”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura