A început bătălia finală pentru Europa

Conferința de Securitate de la München, unde discuțiile despre pacea din Ucraina păreau cumva tranșate, respectiv așezarea la masa negocierilor a lui Trump și Putin, au fost aruncate în aer de belicoșii europeni, care refuză să renunțe la acest război fără a face parte din negocieri după ce au căzut între scaune. Semnalele au apărut cu o zi înainte, când ucrainenii au inițiat un atac sub steag fals la Cernobîl, dând vina pe „rușii care nu vor pacea”. Zelensky a refuzat ulterior, la întâlnirea cu înaltul emisar american, să semneze pactul „resurse pentru garanții de securitate” propus de Trump, deși Zelensky se declarase in principiu de acord cu el.

Zelensky se afișează ca liderul militar al Europei

Într-un discurs halucinant rostit de Zelensky la Conferința de Securitate de la München, acesta a vorbit despre formarea unei așa-zise „armate europene” care să intervină în Ucraina, semnele de susținere a acestei idei fiind susținute ulterior și de Macron, Starmer și alte marionete europene care avansaseră ideea de trimitere a unor trupe pe terenul de luptă din Ucraina.

„Trebuie să construim Forțele Armate ale Europei, astfel încât viitorul Europei să depindă doar de europeni și deciziile cu privire la Europa să fie luate în Europa”

a spus Zelenski pe 15 februarie într’un discurs la Conferința de Securitate de la München.

Infamul Albion, din nou în rolul distrugătorului inițiativelor de pace în Ucraina

Dacă în 2022 Boris Johnson a fost cel care a intervenit pe ultima sută de metri ca să împiedice semnarea unui acord de pace la Istanbul, de această dată a fost Keir Starmer care i-a transmis lui Zelensky că în cazul retragerii SUA din conflict, Marea Britanie va fi cea care îi va lua locul, mergând, dacă este necesar, până la intrarea în război cu Rusia.

Războiul rece dintre Europa și SUA pare a se fi născut la München

În astfel de condiții și cu o Europă în totală opoziție față de America atât ideologic, cât și în privința intereselor economice și strategice, inimaginabilul pare că s-a produs iar Europa a ales calea războiului și a autodistrugerii economice. Soros și imperiul său refugiat în Europa după eșecul din SUA, aruncând țările europene în fața unor provocări economice și militare imposibil de câștigat în fața a doi coloși reprezentați de uriașa forță militară a Rusiei și enorma putere economică a SUA. Elucubrațiile unor așa-zise „Forțe Armate ale Europei” rămân ceea ce sunt, niște elucubrații, niciuna din țările europene neavând nici banii, nici capacitatea industrială militară de a pune în practică și susține o asemenea armată, întreaga structură de securitate europeană ținând de NATO, iar NATO este America.

Alegerile din Germania, bătălia finală pentru Europa

Un moment crucial care va decide soarta țărilor europene este reprezentat de alegerile din Germania, rezultatul acestor alegeri însemnând mult mai mult decât au reprezentat vreodată. De acel rezultat atârnă soarta întregului continent european. De Germania va depinde dacă Europa va alege calea trasată de Trump sau calea trasată de Soros, de acele alegeri depinzând soarta Bruxelles-ului care va intra în colaps sau ruperea relațiilor dintre Europa și SUA. În joc este soarta țărilor europene care vor trebui să aleagă, atât cât mai pot să aleagă, de ce parte a războiului se poziționează.

UPDATE: Polonia este prima țară europeană care anunță că refuză propunerea lui Zelensky

Țările europene nu vor crea o armată unificată ca răspuns la amenințările Rusiei, a declarat ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, într-un interviu acordat televiziunii de stat difuzat sâmbătă seară, transmite Reuters.

Dacă înțelegeți prin aceasta unificarea armatelor naționale, nu se va întâmpla. Dar am fost un susținător al Europei, al Uniunii Europene, pentru a-și dezvolta propriile capacități de apărare! Dacă SUA doresc să ne intensificăm acțiunile în domeniul apărării, ar trebui să fie o componentă națională, o componentă NATO, dar cred, de asemenea, că o componentă europeană a UE, subvenții UE pentru industria de apărare pentru a ne dezvolta capacitatea de producție, dar și o forță UE demnă de numele său. (…) Prezența trupelor poloneze pe teren în Ucraina nu este luată în considerare, deoarece datoria Poloniei față de NATO este de a proteja flancul estic, adică propriul său teritoriu”.

26 de comentarii la „A început bătălia finală pentru Europa”

  1. Cinismul englezilor este incredibil ptr a exista ca superputere. Au mai facut-o ei si cu polonezii pe care i-au asmutit impotriva nemtilor inainte de declansarea WW2. Rezultat, milioane de morti si pierderi de teritorii. Incredibil cum istoria se repeta cind sint superindatorati.

    Răspunde
    • Dar oare cati stiu ca aurul Romaniei e in Anglia si Dragnea a ajuns la puscarie dupa ce a cerut restituirea lui, iar acum e coada de vreo suta de ani sa isi scoata toti aurul de acolo, Germania primind pana acum doar o mica parte? smile

      Răspunde
  2. Ma rog ca nemtii sa fie inteligenti chiar daca imi este frica ca teama nemților de a fi catalogați naziști va fi mai mare decât rațiunea si patriotismul! Un întreg continent depinde de alegerea germanilor si sper din suflet sa fie una „albastra”!

    Răspunde
    • Cred ca va puneti prea mari sperante in nemti. Sunt ”anesteziati” de zeci de ani, au incredere in propriul guvern. Afd va creste, dar 0 sanse sa castige. La fel de idioti sunt si nordicii!

      Răspunde
      • Sunt complet de acord in ce priveste Germania! AfD va castiga in Germania saraca, aka fosta RDG, unde exista inca atat saracie comparativ cu fostul RFG, cat si o memorie colectiva sanatoasa a ceea ce a insemnat comunismul si ororile lui. In RFG e burghezia care are destula osanza si burtile grase si lenese ale privilegiatilor traiului bun, care nu mai au absolut nici o memorie colectiva si cu atat mai putin vreo mandrie nationala, dupa ce propaganda angloamericana i’a spalat pe creieri generatii la randul cu rusinea nazista, plus emigratia musulmana turca inceputa inca din anii ’70, ce a dus la diluarea accelerata a spiritului nationalist indentitar, ce facea candva din Germania o tara privita mereu cu frica de restul Europei. Desi au trecut 35 de ani de la unirea celor doua Germanii, in realitate si in ziua de azi exista uriase diferente nu doar economice ci si de viziune si principii, fostul RDG ramanand mult mai conservator, cum e si cazul fostelor tari din blocul comunist. Legat de tarile nordice, acolo avem altceva, respectiv burti grase la pachet cu ideologie socialist-neomarxista care intr’un final s’a dovedit a fi marul otravit ce ii va duce in pragul extinctiei indentitare.

        Răspunde
          • Conform unui ciclu istoric complet, suntem undeva pe la momentul inceputului sfarsitului unui secol in care schimbarile au venit din Vest spre Est. Conform ciclurilor istorice, cumva este explicabil ca acum schimbarile sa fie inverse, Vestul ramanand fara solutii dupa ce o oligarhie imbatranita, l’a dus in ruine. Frica de schimbarea ireversibila pornita din Est a fost vizibila cand si’au folosit toate resursele si influenta sa inabuse cu perna alegerile libere de la noi. Sunt constienti de pericol, dar mai putin ca nu pot sa faca nimic. Sa ne dea Dumnezeu puterea! hi

  3. Operațiunea loviturii de stat ‘constituționale’ trebuia să asigure precedentul perpetuării nedemocratice a puterii elitei progresiste europene .. problema este că americanii s-au enervat că ăștia din urmă nu au pupat papucul din prima .. și se vor convinși, rugați , mituiți… dacă istoria ne spune ceva din operațiunile americane din secolul trecut ( Congo, Chile, ohoho …), mi-e frică că va ieși cu sânge pe pereți la proxima ieșire la protest de la noi .. ciolacu ar trebui să nu mai salveze electoral motanul din copac, că e posibil să aibă nevoie de scara aia să se cațere pe acoperiș la elicopter .. motivul e simplu – vom fi tot de exemplu, dar în sens opus – soarta unor oficiali români, ‘pedepsiti’ de poporul revoltat, îi vor reduce la tăcere pe macroni, starmeri, samd .. americanii nu au timp de pierdut , și la cum ii știu , poate apasă pe fast forward ..

    Răspunde
    • Tovarase, nu zici ca la aia ma gandeam si eu ieri?! Nu mi’am exprimat ideea asta ca inca nu eram sigur daca is eu lunatic sau exista ceva ce sa o sustina, dar cand vad ca nu faci decat sa confirmi cam ce ma gandeam si eu, nu pot decat sa zic un sincer, Doamne fereste, desi … nu cred ca de data asta mai e loc de altceva si teama imi e ca, asa cum spui si tu, vom fii iarasi aia selectati sa dam un exemplu, schimband de data cozile la steaguri cu unele mai tapane, plecarea intempestiva a lui Iohannis find si ala un semn ca era vremea sa se duca linistit cu Mercedesu, lasandu’le la astia onoarea la elicopter si TAB. vava

      Răspunde
  4. Nu uita că primul a plecat tiptil Ciucă, fost șef de stat major, fost ministru, fost prim ministru, fost candidat favorit la președinție, și posibil înlocuitor al lui iohannis, fie și așa, interimar .. Ciucă nu e vreo lumină, dar la cât armament la suprapreț a luat pe banii noștri, niște oameni importanți din mic-ul lor, au și ăia niște obligații, cât de cât..
    Cred că i-au zis doar atât – Duuu-te Dică, duuu-te !!! .. cred că nici acum nu s-a oprit din alergat.. Ciucă, nu Dică..

    Răspunde
    • Da, ala a fost primul moment care a dat de gandit, adica, practic, s’a vaporizat politic, retragandu’si chiar ci calitatea de banal membru al PNL. Adevarat e la alergat … laugh

      Răspunde
      • UPDATE

        Răspunde
        • I s-au stricat drogurile în buncăr, tovarășe.. să mai aerisească și el, că nu i-o intra kinjalu prin crăpătura ușii.. nici oameni de o miuță pe maidan nu strângi în timpul pe care-l mai are la dispoziție, darămite o ‘armată’, și europeană pe deasupra.. să fie clar, durează mai mult decât o schimbare de sex pentru doamna fostă domn macron..

          Răspunde
          • rofl bravo

            Tu iti dai seama cum fumega Trump prin Biroul Oval dupa flegma asta data de prafuit in fata intregii lumi si intr’un moment crucial al negocierilor cu Putin si perspectiva primei intalniri din Arabia Saudita?! focus

          • Ca tot discutam si noi de asta, iote ce zice si unul la care numai prost nu sa spui ca e, genial … laugh

          • Am citit, încă de ieri.. rămân la părerea că se va incerca un proof of concept, suficient de violent, la noi .. nu bate prea tare la ochi, noi fiind cunoscuți ca experți în revoluții și violențe live, pentru maxim de impact emoțional european.. poporul e deja agitat și nervos, conducători de căcat avem, abuzuri avem, necazuri economice avem, corupție, mai mult decât suficientă.. când vrei sa fierbi un ou, îl pui in oala în care apa e în clocot deja ..

          • Perfect de acord, dar nici „Primavara araba” de inspiratie nu a fost cu violente peste tot, cam tot pe teoria oului pus in apa clocotita s’a mers si atunci, iar restul de oualor doar au luat exemplu si s’au fiert singure! laugh

          • Ca să se poată discuta despre un ”proof of concept” în materie de violență în stradă ar trebui ca să se piardă temporar controlul armamentului ușor.
            Nu se va întâmpla.
            Monopolul violenței este deținut de stat prin structuri specializate, pregătite pentru controlul maselor etc.
            Și revoluțiile în final au ca și scop continuitatea guvernării, fie și de o fac violent schimbând paradigma administrativă.
            Așa cum percep eu ce se petrece, dincolo de delirul ideologic, asistăm la o prăbușire a unui sistem financiar fost global, sistem pe cale a fi înlocuit.
            S-a mai întâmplat asta în istoria recentă.
            Între o nouă aglomerație stradală cu sânge și muci pe pereți și trupe românești trimise ân Ukraina, mai probabilă mi se pare a doua variantă.

          • Ca sa trimita Romania fie si vreun bucatar de campanie in Ucraina, trebuie ca Washington sa fie de acord cu asta, Romania find in primul rand si inainte de toate cacaturile de dupa, semnatara unui parteneriat strategic cu USA, ala care ne’a consfintit ca si colonie militara americana. Ori din cate vaz eu, americanii nu vor decat sa scape de paguba Ucraina si sa isi echilibreze sistemul financiar cu resursele lor. hi

          • Ar fi bine să ai dreptate, însă din perspectiva istoriei, la München oficiali nemți au mai ținut discursuri despre război și ce să vezi?
            Rușii câștigau războiul.
            Românii o decalotau eroic și din păcate letal pentru mulți.
            Americanii făceau o afacere rentabilă din participarea la război.
            Nemții au luat-o pe coajă urât de tot.
            Aproape că s-ar putea distinge un pattern.
            Se pune că și data trecută tot un conducător etnic german a gestionat alianțele din parte României ?

          • Dincolo ca orice scenariu e posibil, revenid la prezent, cu exceptia europenilor care se ocosesc azi ca niste gaini fara cap dupa ce s’au vazut scosi de la resursele la care visau ca americanii le impart cu ei, in realitate nimeni nu vrea razboi pentru ca nu exista nici entuziasmul popular de atunci, nici bani, nici armament, nici tehnologie, nici lideri, nici unitate intre statele europene, nici nimic. Ce avem azi este un hegemon care incearca sa salveze ce mai poate salva si sa imparta ce nu mai poate salva din Europa, plus o gasca de oligofreni care s’au impaunat ca elite si toata lumea a aflat ca is defapt in curul gol. Ca sa folosesc o comparatie ce mi’a placut la Dungaciu, in arena e un colos si niste pitici galagiosi care fac scandal, desi nu ii ajung colosului nici pana la genunchi.

            Comedia continua …

          • Heheee … cool

  5. Pare ca am ajuns la fundul internetului citind prostia asta de articol. De unde veniti voi si aveti atatea concluzii, dar sunteti analfabeti si nu stapaniti nici macar gramatica limbii romane. Inainte de a face analize geopolitice luati cursuri de limba romana.
    Dumnezeu sa va odihneasca!

    Răspunde
    • Intoarce’te bade linistit inapoi din haznaua din care ai iesit, ca de troli si prosti inutili, imi e plin podul! victory

      Răspunde
    • Și ție ți s-a stricat iarba în subsolul unde viețuiești ? Cartarescule, tu ești ? Lasă că te primesc în academie, am auzit că nu mai contează cât de cretin te-a făcut natura, ci doar să știi un pic de gramatică..

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura