Alegeri in Italia – ingrijorari stanga progresist globalista? | Update: Colitia de dreapta preia puterea in Italia

Italia este una dintre membrele fondatoare ale Uniunii Europene si cea de a treia economie din Europa, dar in acelasi timp este si una dintre cele mai datoare tari, motiv pentru care specialistii in economie au numit’o „Bolnavul Europei”, cu o datorie externa care depaseste 150% din PIB, respectiv o economie vulnerabila care reprezinta un risc pentru stabilitatea financiara a Uniunii Europene. Si daca nu era indeajuns, in actualul context economic si geopolitic, Italia este o tara vulnerabila si din punct de vedere energetic, find dependenta in mare parte de importurile externe de hidrocarburi si energie, razboiul din Ucraina si sanctiunile impuse Rusiei punand Italia intr’o situatie extrem de dificila, economia acestei tari find deja foarte afectata de idioatele masuri restrictive luate in pandemia, masuri care au paralizat economic Italia, ingropand’o si mai tare in datorii, banii irositi de guvernarea de stanga globalista a lui Draghi pentru a preveni revoltele aruncand in aer inflatia care a inceput sa afecteze tot mai mult veniturile populatiei si sa creeze premisele unei schimbari majore pe scena politica a Italiei.

Alegeri in Italia – ingrijorari stanga progresist globalista?

Ascensiunea politică a Giorgiei Meloni, favorită la funcția de premier al Italiei în alegerile legislative de duminică a avut un început improbabil, dar care i-a modelat valorile.

Carieră politică a populistei de dreapta Giorgia Meloni, favorită în sondaje pentru a deveni prima femeie premier a Italiei în alegerile legislative de duminică, a început la vârsta de 15 ani, cu adeziunea la Frontul Tineretului, o mișcare studențească a dreptei radicale. Ascensiunea sa este o poveste despre un outsider care a devenit favorit în alegerile legislative după destrămarea coaliției guvernamentale conduse de Mario Draghi, părintele establishmentului economic al Europei.

Dacă partidul „Frații Italiei” al lui Meloni va obține cele mai multe voturi în alegerile de duminică, acest lucru va reprezenta un risc național uriaș într-un moment precar – luminile de avertizare de pe tabloul de bord economic al Italiei clipesc, în timp ce Europa se clatină în pragul recesiunii, iar războiul face ravagii la granița UE, scrie Politico.

În calitate de lider al celei de-a treia economii ca mărime din Uniunea Europeană, Meloni va avea un rol important în definirea răspunsurilor blocului la aceste crize, pe măsură ce acestea se desfășoară. Așa că mulți din Bruxelles și din alte capitale se vor întreba cine este ea cu adevărat. (…)

Ideologia politică a lui Meloni respinge valorile progresiste și îmbrățișează politica identitară. Este construită pe apărarea granițelor naționale, a intereselor naționale și a familiei tradiționale. Meloni  a fost întotdeauna ferm împotriva drogurilor și a avortului, deși insistă că nu ar interzice avortul. Detestă ceea ce ea consideră a fi dominarea de către stânga elitistă a discursului public și a instituțiilor italiene – în special a mediului academic și a sistemului judiciar. „Ei ne numesc monștri”, a spus ea.

Tendința de a-i clasifica activitatea în termeni militariști adaugă la îngrijorările criticilor și adversarilor de stânga, care indică o linie directă de la trecutul fascist al Italiei sub Mussolini până la Frații Italiei din zilele noastre. Ea s-a referit la ea însăși ca la un soldat,  descriindu-și cariera politica ca fiind „misiunea” ei. Se consideră norocoasă că are un partener și un copil.

Ea acordă cea mai mare importanță consecvenței și fidelității față de rădăcinile sale politice, îngrijorându-se adesea de modul în care Meloni, în vârstă de 15 ani, i-ar judeca acum deciziile, a declarat Procaccini: „Îi pasă foarte mult ca acea emoție care a determinat-o să facă politică în adolescență să nu fie coruptă.

Această percepție de constanță i-a fost utilă ei și Fraților, în cursul anilor turbulenți de guverne de coaliție, o pandemie și incertitudine economică, ajutând-o să ia voturi de la rivalul de dreapta, partidul Liga.

Dar în ceea ce privește politica externă, Meloni s-a arătat dispusă să evolueze și să se adapteze. În 2018, ea a sărbătorit victoria electorală a lui Vladimir Putin ca reprezentând „voința fără echivoc a poporului rus”. Iar în cartea sa, publicată anul trecut, ea a lăudat lideri italieni precum Bettino Craxi și Silvio Berlusconi pentru că, în opinia sa, au ținut piept SUA. De la invazia Ucrainei, dornică să fie văzută de establishmentul internațional ca o moderată, Meloni s-a aliniat poziției SUA și NATO, pastrand totuși un ton moderat.

scrie politico.

Ingrijorari in tabara stangii progresist globaliste instalata la Bruxelles

Avand in vedere orientarea si pozitia politica a celor care sunt in spatele ideologiei conservator suveraniste si a globalizari multipolare reprezentata de Giorgia Meloni ca interfata publica, caderea guvernului Mario Draghi, „parintele establishmentului economic al Europei”, a creat inca de la caderea guvernului Draghi uriase ingrijorari in tabara stangii progresist globaliste de la Bruxelles pentru ca acest lucru ar putea insemna inceputul sfarsitului establismentului actual al birocratiei instalate la varful UE, Italia putand fi semnalul dat in perspectiva alegerilor Europarlamentare din 2024, puternice miscari suveraniste similare find deja prezente in toate marile tari europene, atat Germania cat si Franta confruntandu’se cu o fragilitate accentuata a instabilitatii politica dupa ce la ultimele alegeri, in cele doua mari tari europene puterea instalata este doar una de compromis a unor lideri de carton, care se afla in fata unor provocari istorice pe care se dovedesc incapabili sa le gestioneze, lumea aflandu’se in fata ierni unei generatii.  Dovada ca e fierbere mare la Bruxelles este declaratia presedintelui CE, Ursula von der Leyen, care a avut o interventie brutala in procesul electoral italian, catalogand alianta de dreapta din Italia drept ”prietenii lui Putin” si amenintand ca daca acestia vor avea un „comportament deviant” de la linia impusa de la Bruxelles, se vor folosit toate instrumentele necesare pentru ca Italia sa fie pusa cu botul pe labe.

„Vom vedea. Dacă lucrurile o iau într-o direcție dificilă, și am vorbit despre cazurile Ungaria și Polonia, avem instrumente să reacționăm”

a spus Ursula von der Leyen.

Opinie personala

Ca poze de moment, ascensiunea dreptei suveraniste din Italia pare a fi una de neoprit in acest moment desi lucrurile nu vor fi atat de usor de transat, deoarece eventualul succes al Giorgiei Meloni va insemna inceputul unor dure negocieri pentru formarea unui guvern de coalitie pentru care va fi nevoita sa faca compromisuri. Cu toate astea, eventuala ei victorie nu va putea fi ignorata de nimeni si cu atat mai putin de Bruxelles, unde situatia se afla pe un butoi cu pulbere dupa afacerile dubioase din pandemie si masurile de sanctionare a Rusiei care incep sa se intoarca cu efect de bumerang in Vest, unde principalele economii ale Europei incep sa se prabuseasca si odata cu ele si nivelul de trai, ascensiunea istorica a dreptei suveraniste in Suedia find inca un semn ca lucrurile nu stau bine deloc pentru stanga progresist-globalista, Suedia find o tara cu orientare profund de stanga.

Zarurile au fost aruncate.

UPDATE

Coalitia de dreapta condusa de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a castigat alegerile legislative din Italia, conform unui exit poll Consorzio Opinio Italia pentru Rai, relateaza The Guardian. FDI a obtinut intre 22% si 26% din voturi, in timp ce partenerii sai de coalitie, Liga de extrema dreapta a lui Matteo Salvini si partidul conservator Forza Italia al lui Silvio Berlusconi, au castigat intre 8,5% si 12,5%, respectiv intre 6 şi 8% din voturi, potrivit sondajului institutului Opinio realizat pentru televiziunea nationala Rai.

„Istoria pe care am făcut-o astăzi. Această victorie este dedicată tuturor militanţilor, managerilor, suporterilor şi fiecărei persoane care – în aceşti ani – a contribuit la realizarea visului nostru, oferindu-şi sufletul şi inima în mod spontan şi dezinteresat. Celor care, în ciuda dificultăţilor şi a celor mai complexe momente, au rămas la locul lor, cu convingere şi generozitate. Dar, mai presus de toate, este dedicată celor care cred şi au crezut întotdeauna în noi. Nu vă vom trăda încrederea. Suntem gata să ridicăm Italia!”

a scris Meloni pe facebook.

10 comentarii la „Alegeri in Italia – ingrijorari stanga progresist globalista? | Update: Colitia de dreapta preia puterea in Italia”

  1. Cel putin in mintea mea e o varza totala cand vine vorba de ideologii politice, iar stampila pusa de MSM, nu mai are pentru mine nici o valoare. Un exemplu concret, ca tot ai pomenit de Suedia, este partidul care a iesit pe locul 2 la alegeri, definit drept de extrema dreapta. De fapt, ca doctrina, sunt spre centru. Ca dovada marea majoritate a celor care i-au votat provin de la social democrati. E adevarat ca o buna perioda de timp a fost singurul partid care s-a opus migratiei excesive, iar MSM l-a clasat drept rasist, de extrema dreapta. Subiectul principal la alegeri a fost violenta si bineinteles ca absolut toate partidele au promis masuri impotriva violentei si micsorarea migratiei. Oricum e prea tarziu…Deci ce vroiam sa intreb, ce ideologie are acest partid din Italia? Ce vrei sa spui cu dreapta suveranista? thank_you Nimeni nu vrea extreme, dar vad ca de extrema stanga, oricat de camuflata este, nu vorbeste nimeni

    Răspunde
    • Punerea de etichete de „extrema dreapta” si fluturarea fascismului e o practica atat in USA cat si prin toate tarile europene, marxisti de extrema stanga care se afla la butoane fluturand marota asta oricui e in afara liniei lor de mesaj. In Italia partidele care se apropie de castigarea alegerilor fac parte din tabara suveranista, adica aia care militeaza pentru intoarcerea la o Europa a natiunilor, conceptul primordial al UE si nu federalizarea ei, asa cum e directia data acum de stanga de la Bruxelles. De extrema stanga nu vorbeste nimeni pentru ca ideologia promovata de la Davos a fost cea care a preluat puterea de ani buni de zile atat in UE cat si in USA.

      Răspunde
  2. Ursula i-a atenționat pe italieni că dacă nu ‘voteaza corect’ , UE are ‘mijloace’ să rezolve problema.. primii care au votat greșit au fost românii și ungurii .. pe noi ne-au rezolvat, cu ungurii încă se mai luptă.. luând în considerare tot ce se întâmplă, se spune și se urmărește, birocrația UE este o organizație de tip fascist, cu obiective proprii, fără nicio legătură cu instituția democrației în Europa.. dar până când majoritatea populației nu pricepe ce se întâmplă de fapt, nu există soluții practice de revenire la normalitate.. Germania este 100% în spatele construcției antidemocratice de la Bruxelles, mai precis , nepoții căpeteniilor naziste din ultimul Reich.. ironic este că ne punem speranțe în nepoții lui Mussolini să ne scape de fascismul comisiei UE..

    Răspunde
      • Nu i-am menționat pe polaci din simplul motiv că regimul lor este in competiție cu sistemul de la Bruxelles, nu în contradicție .. rămân la părerea mea – românii și ungurii..

        Răspunde
        • Pe undeva iti dau dreptate, ceva s’a imputit si pe la ei de cand si’au reactivat sentimentele imperialiste lesesti cu un ochi la teritoriile din Ucraina si vise de jucator regional suflat in panze de partenerul strategic via UK.

          Răspunde
  3. Italia e o tara superba dar, insa laugh , ramane cum zicea bunica-miu: mangiata le macarone, cacata le pantalone. Un fel de romani sub un soare mai generos si mai mult litoral. Nothing to see, keep on moving! sarcastic

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura