Imi lipsesc forumurile de altadata

Hehe … sunt momente cand imi lipsesc forumurile de altadata, forumul meu de suflet fiind cel al revistei „XtremPC” al carui membru am fost ani la rand, adunand peste 8000 de posturi. Desi revista a murit de ceva vreme atat pe offline cat si pe online, forumul a fost salvat de niste oameni sufletisti care inca il mai tin pe linia de plutire, baza de date fiind si acum una extrem de valoroasa pentru orice pasionat. Din pacate nu mai este ce a fost … din cei cativa zeci de mii de membrii ramanand doar o foarte mica parte care inca mai posteaza din cand in cand mai mult din nostalgie. Partea buna a acestui forum (si a altora din vremurile de aur) era aceia ca aveai ocazia sa dai peste pasionati ca tine, unii dintre ei avand un grad ridicat de dotare intelectuala … in timp legai prietenii depasind bariera online’ului. Si in ziua de azi am cativa prieteni din aceea vreme, unii dintre ei postand pe aici uneori iar cu altii devenind prieteni foarte buni reusind inca sa ne vedem cat de des putem, chiar daca nu suntem din acelasi oras. Era o vreme frumoasa … pasiunile comune nascand discutii, controverse, flame’uri … care, culmea sau nu, de cele mai multe ori sfarseau prin a fi constructive pentru toti cei implicati si nu numai. Imi aduc aminte de cele cateva ban’uri temporare pe care mi le’am luat datorita modului meu direct/transant de a vorbi si tragedia faptului ca 24 de ore eram in silenzio stampa in timpul in care puteam doar urmarii discutiile fara sa pot interveni. laugh Desi era un forum de nisa, nu discutam doar IT iar regulile erau extrem de stricte si corecte iar asta cred ca mi’a placut cel mai mult, avantajul fiind ca in modul asta se triau toti cei a caror dotare intelectuala se limita la functiile de baza.

Ca si in cazul blogurilor, vremea forumurilor a cam apus din pacate, inca sunt active cateva, dar nu la nivelul de altadata motivele fiind legate de fetesibuci, pasiuni pierdute sau pur si simplu lipsa de timp a celor care ar avea ceva de spus dincolo de un banal like.

4 comentarii la „Imi lipsesc forumurile de altadata”

  1. Foarte adevarat tot ce zici. Primul contact cu XtremPC-ul l-am avut in 2004 – 2005 iar pe forumul XtremPC am intrat pentru prima oara in 2006, cand eram adolescent. Pasiunea mea pentru IT s-a intensificat datorita unor oameni foarte inteligenti si dedicati care scriau in revista si pe care i-am gasit pe forum. Interactiunile care le-am avut acolo si revista propriu zisa au pus niste baze foarte solide pentru ceea ce am devenit in ziua de azi d.p.d.v profesional. Sunt extrem de recunoscator pentru toate acestea.

    La fel ca si tine, imi amintesc uneori cu nostalgie acele vremuri…

    PS: Am inteles intregul rationament pentru care revista a trebuit sa dispara. Ce nu am inteles a fost de ce nu a ramas sub forma de site unde sa fie post-ate teste, review-uri, stiri etc. Brand-ul XtremPC a fost unul foarte puternic si foarte cunoscut la acea vreme, ar fi avut un avantaj al popularitatii garantat.

    Răspunde
  2. Eu prima oara am avut cont pe XPC prin ’99 pe care l’am pierdut (era la inceputuri era un haos general acolo asa ca au sters forumul si l’au refacut) si mi’am facut altul prin 2001. De atunci … pana prin 2009 nu era zi sa nu imi fac de lucru. M’a ajutat mult si pe mine sa ma perfectionez profesional pentru ca informatiile erau extrem de valoroase iar pofta de cunoastere crestea de la o zi la alta avand cu cine sa le impartasesti la un nivel destul de ridicat. Cred ca acelasi lucru il pot spune toti „batranii” din acele vremuri, pentru ca azi mare parte din ceia ce fac isi are cumva radacini si in acel forum.

    Povestea cu online’ul este destul de complicata … si am discutat’o acum vreo 2-3 ani cand am dat din intamplare de Dorian Prodan pe la Asus daca imi aduc bine aminte. Cei care aveau in proprietate brand’ul ( Camil Perian in prim plan) nu au vrut decat sa faca bani din el si atat. Cei care au facut XPC ce a fost erau oameni care lucrau acolo, intr’o buna zi trezindu’se pusi pe liber pentru ca veniturile scazusera si cei responsabili au decis ca este o afacere pe care nu mai are rost sa o continue fiind oricum una conexa Skin Media. XPC ar fi putut merge mai departe si ar fi adus venituri substantiale pe online insa nu ii mai interesa, iar cei care au lucrat acolo au decis sa porneasca la drum cu ITFiles, Dorian Prodan fiind unul dintre ei. Cam asta este povestea in mare iar ratiunea tine strict de banii ce in viziunea celor responsabili erau prea putini ca sa mai faca ceva pentru ei, avand oricum venituri importante din alte parti.

    In ce priveste forumul norocul a fost enigmaticul John si Maselutz care au reusit sa cumpere cumva baza de date a forumului si in felul asta sa il poata mentine online chiar daca au fost nevoiti sa cumpere un alt domeniu … iar asta face marea diferenta dintre comunitatea XPC si comunitatile altor reviste care atunci cand au disparut de pe piata, au disparut cu totul. smile

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura