Idiotii si acoperitii

 

Asa cum era de asteptat, dupa tragedia de proportii din Belgia, societatea romaneasca s’a imparit in doua majoritati care s’au pus pe dat cu parerea. Intre ei se afla si ce a mai ramas din moderatii care incearca sa isi sustina ideeile dar sunt rapid haliti de cele doua majoritati care sunt compuse intr’o parte (cea mai mare) de idioti anti-emigranti si cealalta parte de acoperiti care bineinteles ca s’au pus pe trollat despre proaspata decizie CCR in ce privesc ascultarile ilegale.

Si uite asa … in loc sa ne preocupe realitatile unei reale stari de razboi ce pozitioneaza Romania la mijloc, trolli din media si mai ales internet se bat in fumigene care nu au darul de a aduce nimic bun.

Pentru idiotii care i’am auzit strigand sus si tare sa inchidem toti emigrantii intr’o forma de lagare urmate de expulzarii masive, le’as aduce aminte ca a mai incercat cineva asa ceva in trecut si nu a iesit nimic bun! De asemenea as incerca sa apelez la farama de umanitate ce probabil ca a mai fi ramasa pierduta pe undeva prin ei sa renunte la ideeile unei razbunari imediate cum ar fi intensificarea bombardamentelor din tarile arabe! Idiotilor, in urma acestor bombardamente complet inutile nu au de suferit decat tot oameni nevinovati iar un razboi prelungit in acele zone a dus intr’un final la fenomenul migratiei fara precedent ce sufoca astazi Europa! Oamenii aia fug de razboi si foame, daca acolo nu mai au nimic de pierdut vor incerca sa emigreze in alta parte, Europa fiind una din tinte.

Pe de alta parte, nu mai puneti botul la tot soiul de dezinformari venite din partea celor care viseaza la un control absolut! Nimeni nu sta in calea SRI’ului in ce priveste desfasurarea activitatii de siguranta nationala unde au mana libera sa ia ce masuri considera ca trebuiesc luate, ascultarile ilegale in urma carora se fabrica in mare parte dosare politice de santaj nu au nici cea mai mica legatura cu desfasurarea activitatii antiteroriste atat ale SRI’ului cat si ale altor servicii abilitate in acest sens! In ultimi 15 ani am asistat la restrangerea treptata a libertatilor individuale, vi’se pare voua ca acest lucru a adus vreun progres real in lupta antiterorista in tarile unde au avut loc aceste oribile antentate?! Aveti cumva impresia ca acolo nu se asculta telefoane sau ca nu se supravegheaza tot ce inseamna comunicatii moderne?! Mai baietii, terorismul nu se face la telefon si nici pe internet, terorismul se sadeste si se creste in constiintele care au suferit din pricina marginalizarii si frustrariilor de diverse forme ce au crescut si evoluat in ignoranta celor care credeau ca le vor putea controla! Perceptia asupra terorismului modern trebuie schimbata pentru a putea incerca sa il contracaram, in spatele lui nu sunt niste flamanzi cu turbane ascunsi prin pesterile din vreo tara araba, ci oameni inteligenti care l’au dus la un alt nivel pentru a isi urmarii interesele ce uneori sunt doar bine mascate in spatele unui presupus Jihad!

Pe final, mai scriu doar ca de aici ar trebui sa tragem si noi niste invataminte ca pana vin astia cu turbane sa ne puna bombe, intr’o buna zi o sa ne trezim cu extremistii de prin Harghita pe care ii ignoram la fel cum i’au ignorat si francezii sau belgienii pe babulanii lor crezand ca daca ii lasa in legea lor vor avea liniste! Evenimente ca asta de aici ar trebui sa ne dea serios de gandit! Si la noi exista o radicalizare tot mai accentuata, care chiar daca nu este de o forma islamica, din punctul meu de vedere este cel putin la fel de periculoasa! Oare care sunt planurile serviciilor in acest sens si mai ales cand se vor lua masuri concrete?! Cand o sa fie prea tarziu si la noi?!

5 comentarii la „Idiotii si acoperitii”

  1. Opinia noastră publică este prezentă ca de fiecare dată ca să se afirme prin cele mai inventive scenarii a celor întîmplate şi mai ales ale celor ce or să se întîmple. C’aşai la noi… gura burlanului răbufneşte imediat cum cade o ploaie torenţială, şi tot aşa se şi termină, practic după tam-tamul mediatizat şi urmat de o interminabilă listă de comentarii imbricate, de luări de cuvînt, de luări de poziţii, de luat aminte, de dat sfaturi, de dat indicaţii preţioase, etc. etc., toată treaba se linişteşte pînă la un următor eveniment care să-i mai scoată din letargie pe pasionaţii de idei preconcepute.
    Din cînd cin cînd, au şi ei satisfacţia aia imensă de a-şi da cu părerea, şi apoi ca un cocoş care tocmai a cucerit o găină (o realizare extrem de importantă în opinia lui) începe dupe aia să-şi deie importanţă că ce de-a comentarii o scris, şi începe să turuie vrute şi nevrute mai ales pe Feisbuckk, cerşind laikuri de la alţii şi mai disperaţi decît el.
    Gata, s-o terminat scandalu pădurilor, cu helicopteru prăbuşit, chiar şi cu puştiu de 16 ani mare şofer, acuma avem încordată atenţia pe un eveniment care este ţinut la cele mai înalte cote de interes.
    Într-adevăr evenimentele de la Bruxeless sînt de tristă amintire, la rîndul meu sînt îndurerat că au căzut victime persoane nevinovate, persoane care nu aveau absolut nici o vină decît acea că se aflau la locul nepotrivit în momentul nepotrivit, dacă aşa ceva poate fi considerat “vină”.
    Doar că pentru unii reprezintă doar un eveniment, reprezintă ceva de care se agaţă disperat ca să încerce să-şi lanseze părerile, să pună întrebări şi la care singur şă-şi deie răspunsuri. Mai bine ar fi dialogat în faţa oglinzii decît să scoată şi pe alţii din sărite cu de cele mai multe ori aberantele păreri şi opinii.
    Doar că n-ai cui şi n-ai cu cine: n-ai cui să explicici şi n-ai cu cine care dacă-i explici să mai şi înţeleagă.
    C’aşai la noi !…

    Răspunde
  2. Mai mult decat pertinenta opinia ta Sorine in sprijinul careia as aduce aminte doar drama numita Colectiv in care au murit mai multi oameni decat in atentatele de la Bruxelles. CIne a raspuns de moartea lor, cine isi mai aduce macar aminte de moartea lor, cine sunt cei vinovati si mai ales de ce nu sunt acuzati de terorism impotriva propriului popor?! Mai auzi tu pe cineva ca vorbeste despre asta?! Mai auzi tu pe cineva ca ii pasa … lumanarile s’au stins, florile s’au uscat … am mai avut un Colectiv al copiilor, dar nimanui i’a pasat ca nu mai era un guvern de cazut … si probabil ca va mai urma si un altul … Cui ii pasa Sorine?! Ce dracu mai poti cere unei societati inerte?! Like sa fie ca in rest ne descurcam noi.

    Răspunde
  3. sunt perfect de acord cu punctul asta de vedere.. inclusiv protestul de dupa colectiv s-a folosit de o masa de manevra profund frustrata (tinerii frumosi, ca liberi sunt doar sa dea cu petul in asfalt la comanda serviciilor).. toleranta nu inseamna sa lasi pe fiecare in legea lui, ci sa integrezi, sa ai obiective socio-economice comune, un set de valori morale care trec prin si dincolo de valorile religioase.. atomizarea sociala e un fapt, accentuat de net, mobile, facebuci, etc.. frustrarea e la cote inalte la tineri, la pensionari, la minoritati de orice fel , si in plus un sentiment de nesiguranta generalizat. in timpul asta, daca am sti cu adevarat ce jocuri fac serviciile, pe banii nostri si in dauna noastra, ne-am indigna chiar la gramada, dincolo de grupul de care credem ca apartinem .. sistemul nu mai functioneaza, pana si societatea americana n-a mai fost asa nervoasa de pe vremea razboiului din vietnam. ce va urma, nu stiu – ceva foarte rau daca nu incercam sa schimbam nimic (si lasam ‘piata’ sa decida), sau vreun tip nou de societate, pe care nu-l intrevede nimeni deocamdata.

    Răspunde
  4. sad Bullshit… peste tot ni se baga teme false pe gat, asta e problema!!! Ca UE, ca CCR, ca terostii, ca SRI „asculta” …. problema e alta…. cum un OM sta seara si se gandeste; „maine ma duc sa ma detonez…. „, oare se gandeste cu ce sa se imbrace a doua zi, o fi facut dus, ce era in mintea lui, se credea un erou, un martir, oare inainte de asta nu avea planuri de viitor pentru o familie, o viata, etc. sau singurul tel in viata era sa se detoneze, asa fusese educat, hranit spiritual ca viata lui va incepe „dupa detonare” intr-o lume idilica….. cum ajungi sa crezi asa ceva?! Oare sa fie o lipsa totala de speranta si singura speranta sa fie „dupa detonare”?!

    Răspunde
  5. Iote ca veni cu temele facute si Ciolanis …

    „Dacian Ciolos: Inteleg ca in ultima vreme au fost folosite cartele prepay din Romania in pregatirea unor atentate in UE”

    Ba … cat pana mea de mincinos poti sa fi?!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura