Nostalgii digitale|Cum trimiteai un Email in 1984


Ca tot suntem la capitolul nostalgii digitale, dupa cele doua episoade al primului meu contact cu un PC in anii ’90, hai sa vedem cum aratau PC’urile in anii ’80, ce se putea face cu ele si mai ales cum se trimitea un Email fara a avea net WiFI in acea vreme …

7 comentarii la „Nostalgii digitale|Cum trimiteai un Email in 1984”

  1. nostalgiile astea digitale sunt oarecum nerecomandate celor slabi de inima .. din mai multe motive-
    1. ne miscam tehnologic cu o acceleratie care e posibil sa ne rupa capul .. si asta cu oarece argumente tehnico/filozofice
    2. in mod obiectiv devenim mai superficiali – pana la limita la care folosim chestii despre care nu stim mai nimic , si ne bazam doar pe reactii gen cainele lui pavlov – stim ca device-ul cutare merge pentru ca e ledu’ verde aprins , nu pentru ca e alimentat. te minunezi cum nu ne ajung multi GB de ram sau de disc, cand reuseai sa faci chestii mai mult decat interesante pe un spektrum , pe un 8 bit cp/m, samd .. acu ne spargem in figuri cu heap-uri java pe 30 GB , cu jde milioane pixeli rezolutie pe phablet-urile la zi , drone cu supercamere pentru copilasi de gradinita , ceasuri inteligente sa ne masoare cati pasi am facut intre doua beri .. si desigur aparatura de ‘un miliard euro’ a sri-ului care poate urmari tot ce miscam online si pe voce.. vai de capul nostru .. de la curiozitate , la lehamite …

    Răspunde
  2. Si totusi parca Minitel, dezvoltat si implementat cu succes de francezi, a fost prima modalitate de comunicare electronica. Utilizind liniile telefonice, din cite-mi amintesc.

    Răspunde
  3. In materie de drone ultimul racnet sunt niste drone care pot fi controlate din tableta, echipate cu n camere, senzori si radar, care detecteaza obstacolele si se „fereste” de ele si care poate fi dirijata sa urmareasca, ATENTIE, o persoana, un vehicul, samd selectata de operator, ce mai, un Big Brother mobil.
    Si am inteles ca vor sa le faca, daca nu or fi deja, stealth, pentru a le putea opera trupele de comando.
    Am inteles ca americanii si rusii fac tot felul de experimente in Siria in domeniul supravegherii aeriene si CAS pentru trupele speciale.http://www.thedailybeast.com/articles/2016/03/09/why-is-america-using-these-antique-planes-to-fight-isis.html

    Răspunde
  4. Ce vremuri, totu’ era asa simplu, firesc, eram mai apropiati de natura laugh, chiar si tehnica era in natura. Ca tot am vazut clipul si am auzit acel sunet inconfundabil de conectare a modemului, cand am terminat facultatea m-au repartizat undeva in tara, De unde locuiam aproape de intrarea intr-un parc era o cabina telefonica inconjurata de niste boscheti, receptorul era prins cu un lant de fantana, mergeam acolo seara inarmat cu o multime de fise de 25 de bani si vorbeam acasa, cu prieteni, mai tarziu, Partidul, pentru ca da pe vremea aceea partidul avea parghiile, mi-am tras telefon, ce facturi m-ai plateam la el din cauza dial-up-uluilaugh Nostalgii…
    Pentru cei care nu cunosc sunetul https://www.youtube.com/watch?v=gsNaR6FRuO0

    Răspunde
  5. Display de tip monocrom, cu afişare în mod text cu 80 coloane şi 25 rînduri, placă grafică Hercules, şi asta era model de calculator performant, un Robotron XT pe care am pus prima dată mîna prin ’88-’89 la facultate. Procesor 8086 nu mai ştiu la ce frecvenţă, hard disk (disc wincester) de 20 MB şi 640 kilo RAM, cu 2 unităţi de dischetă de 5 1/4″. Frumoase vremuri. Acuma cine vede ecran negru cu multe caractere text cvasi-neinteligibile, deja strîmbă din nas ! Technologia o evoluat, dar nu şi mentalitatea oamenilor…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura