Canal cu filme rusesti subtitrate in romana

Caut de ceva vreme o sursa decenta cu filme rusesti, find interesat mai ales de ecranizarile dupa capodoperele marilor scriitori rusi, pe care doar rusii stiu sa le puna in scena la adevarata lor valoare. De curand, multumita unui urmatoritor de pe X, am dat peste un canal de filme rusesti pe platforma Dailymail de care uitasem, unde pe langa calitatea decenta si vizionabila chiar si pe un televizor cu diagonala mare sunt si subtitrate, ceea ce este cel mai important.

Ce s’a schimbat la cinematografia rusa, fata de cea sovietica

In afara de ecranizarile dupa capodoperele marilor sctitori rusi, pe canalul respectiv am gasit si filme rusesti moderne, unele dintre ele cu tematica celui de Al Doilea Razboi Mondial, multe dintre ele premiate la diverse festivaluri internationale de film. Pentru ca aceasta era una dintre temele principale de propaganda ale cinematografiei sovietice, am fost curios sa vad cum sunt relizate de cinematografia rusa moderna si iata cateva observatii obiective:

  • realizarea din punct de vedere tehnic este la superlativ, nefiind cu nimic mai prejos decat productiile occidentale, ba chiar as spune, dimpotriva;
  • jocul actorilor este unul la fel rusesc cum il stiam, stilul find complet diferit de productiile occidentale prin modul teatral si emotional in acelasi timp, apropiat foarte mult de cinematografia romaneasca;
  • spre deosebire de filmele sovietice in care propaganda prezentau Armata Rosie ca o armata invincibila de eroi, care nu cunosteau nici lipsurile nici frica, in filmele moderne lucrurile stau complet diferit, soldatul sovietic find prezentat ca un om cu toate slabiciunile lui, care lupta pentru Mama Rusie, dar nu face o bravada din asta, prin filme find criticata tactica folosirii soldatilor ca si carne de tun de comandantii sovietici, greselile lor strategice, precum si abuzurile celebrilor comisari politici si lipsurile unei armate care este departe de cea idealizata in productiile sovietice.

Opinie

Satul pana peste cap find de productiile americane si mereu in cautare de alte cinematografii pentru diversitate, descoperirea acestui canal de filme rusesti a venit la fix, acolo gasind atat filme istorice foarte bine realizate, cat si mult cautatele ecranizari rusesti dupa capodoperele marilor scriitori rusi. Daca sunteti curiosi sa dati o geana, aici gasiti canalul despre care am facut vorbire. n’joy!

4 comentarii la „Canal cu filme rusesti subtitrate in romana”

  1. M-am uitat si eu putin, intradevar, foarte bogata colectia, printre care si „Razboi si Pace” in varianta rusa, o capodopera ruseasca nominalizata la Oscar! bravo Multumesc de info, ma uit si eu in weekend!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura