Cat mai valoreaza azi in Romania o „palma batuta”?

Nu stiu cum o fi in alte parti, sau cum o fi pe la voi, insa la mine unul, daca am „batut palma” cu cineva, pentru mine intelegerea aia este pecetluita! Candva, lucrul asta insemna ceva si pentru altii, de multe ori inainte de oficializarea unei intelegeri, primul lucru era pecetluit cam asa … si odata „batuta palma” stiai o treaba.

Ei bine, cat mai valoreaza lucrul asta in ziua de azi pe la noi?

Va raspund tot eu: NIMIC!

Nu mai exista respect, nu mai exista onoare, nu mai exista cuvant, nu mai exista bun simt, nu mai exista mandrie, nu mai exista principii. Nu mai exista nimic. A ramas doar superficialitatea, meschinaria, nesimtirea, alergatura dupa foloase de orice fel cu orice pret.

Imi este greata. Incerc sa ma adaptez lumii asteia dar nu imi iasa. Ca sa fac asta, ar insemna sa nu mai fiu eu, sau cel putin sa moara o parte importanta din mine. Le am si eu pe ale mele, nu sunt vreun sfant si nici usa de biserica, dar macar incerc pe cat posibil sa nu fac rau cu buna stiinta, cuvantul, principiile, onoarea si demitatea ramanand pe primul loc chiar daca am avut multe momente in viata cand mi’au cantat greierii in calcaie, o plama batuta a ramas ca o palma batuta fie si daca pentru asta am iesit uneori in pierdere, am preferat sa pierd ceva material dar nu cuvantul, onoarea si demintatea de om … principii sadite adanc in constiinta si constructia mea, lucru pentru care uneori ma urasc atat pe mine cat si pe ai mei ca nu au reusit sa ma creasca ca o mizerie asa cum este lumea asta in care am ajuns sa traim. Si nu e de vina saracia cum clameaza unii, de vina sunt doar oamenii si neinfranarea lor de la a isi dori ce nu pot avea si mai ales de a avea ce nu merita.

Sucks.

6 comentarii la „Cat mai valoreaza azi in Romania o „palma batuta”?”

  1. Frate Ice, sper din tot sufletul ca nu te-ai ars prea tare si suparare e ‘din principiu’…acum, in tara in care gigi fecali pacalea in stanga si’n dreapta cu batutul din palme, la ce sa te astepti? Si eu gandesc uneori ca si tine..dar merg mai departe…si tot nu ma invat minte.

    Răspunde
  2. m-am intrebat acum ceva vreme, ce tine in miscare morisca sistemului capitalist … cu certitudine, Increderea. increderea ca primesti ce platesti, ca esti platit pentru ce oferi, ca ce ai convenit se va respecta, ca ce ai imprumutat se va returna, dincolo de hartii si legi .. cel putin in sua, in mare parte asa functiona sistemul pana acum niste ani .. intre timp, s-a dus naiba totul – incepand cu enron, continuand cu wall street’u – e unul din motivele pentru care traim din criza in criza.. motivele sunt multiple si incurcate, dar odata pierduta increderea, sistemul capitalist devine neperformant si frustrant.

    Răspunde
  3. Redoo frate, am carapacea tare … antiglont … de ars am fost eu ars la viata mea de nu cred ca ma mai poate ceva sa ma arda … postul asta l’am scris ca o rabufnire a silei ce am adunat’o in ultima vreme, fitilul fiind acum doar aprins de un alt eveniment in care palma aia batuta a insemnat nimic pentru unii. Se pare ca nici eu nu ma vindec … cumva in mintea mea ceva refuza sa creada ca nu mai exista nimic pe lumea asta. Din fericire am cativa prieteni care imi dovedesc ca nu exista doar bani si batjocura. Ca sa zic asa … am ajuns oricum la concluzia ca nu exista smecheri pe lumea asta, ci numai multi prosti.

    @Cola … sincer … nu mai gasesc nimic de zis la ce ai concretizat tu … decat poate sa iti dau dreptate si sa ma intreb cat dracului o mai tine?!

    Răspunde
  4. Cât mai valorează azi în România o “palmă bătută” ?
    Păi o “palmă bătută” peste obrazul pulitikienilor ar merita toţi banii. Bani ce tot de pulitikieni este furaţi, adică, pardon, sînt „investiţi” strategic, evident că tot în interesul lor.
    O “palmă bătută” pentru încheierea unei afaceri (practic se cheamă găinării, sau ghişefturi) de asemenea face exact cît afacerea în sine, avînd un termen de valabilitate exact cît durează şi afacerea în sine.
    O “palmă bătută” între prieteni care să regăsesc după multă vreme la o cafea, la depănat de amintiri frumoase, valorează enorm şi nu se poate echivala în bani. Doar că aceste întîlniri sînt rare. Din ce în ce mai rare.
    O “palmă bătută” atunci cînd ajuţi pe cineva, din diverse motive (un accident, un ajutor amiabil, o persoană în vîrstă, etc etc) este încărcată de respect şi recunoştinţă. Din păcate astfel de amiabilităţi sînt pe cale de dispariţie.
    Eu sînt absolut convins că primesc o “palmă bătută”(!), o strîngere de mînă, din partea lui Ice, pentru că am tot respectul pentru blog, îmi place să citesc articolele şi din cînd în cînd să mai şi commentez. Şi sînt perfect de acord că valoarea unei “palme bătute” în ziua de azi pe la noi valorează NIMIC !

    Răspunde
  5. bancile, bursele, fondurile de pensii private si publice, marii producatori de masini – nemti, japonezi – au lucrat cu spor sa dispara orice urma de incredere , guvernele se mira ca traim intr-o criza continua , dar e clar ca sistemul nu mai functioneaza – asta explica si explozia de scandaluri gen panama. lumea are nevoie disperata sa aiba incredere in ceva/cineva – dovada subscriptia fara precedent la masinile tesla – in fapt un cec in alb dat unuia care pana acum s-a tinut de cuvant , elon musk.

    Răspunde
  6. Sorine si eu iti multumesc atat pentru ca urmaresti blogul asta care ti’se pare interesant, avand si eu la randul meu tot respectul pentru faptul ca iti pierzi din timp din cand in cand sa lasi un comentariu cu sare si piper. smile Multum … ca in rest e cum ai zis tu: „o palma batuta” in ziua de azi doar din prietenie e floare rara.

    @Cola: nimic mai adevarat! Pana si Ficus Germanicus Cotrocenius in baza asta a luat atat de multe voturi, iar monarhia este vazuta pe la noi ca singura alternativa ramasa, saturati fiind toti de minciuni politruce. Da, poate ca in ziua de azi, oameni au nevoie mai mult decat orice sa creada in ceva … suntem pierduti frate, doar tehnologia nu poate suplini totul.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura