Comorile Chinei – Muzeul National de Istorie al Romaniei

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) are deosebita plăcere de a anunța deschiderea spre vizitare a expoziției „Comorile Chinei”. Expoziția reuneşte 101 seturi de artefacte de o valoare excepţională din patrimoniul cultural al Republicii Populare Chineze, provenind din 11 muzee şi instituţii culturale, oferind vizitatorilor prilejul de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze.

Cu această ocazie, la MNIR sunt expuși, în premieră în România, o parte din faimoşii soldaţi ce făceau parte din Armata de teracotă, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, cărora li se adaugă multe alte piese de o valoare excepțională.

Expoziția este deschisă pentru public începând de marţi, 30 aprilie și va putea fi vizitată până în data de 01 august 2013
Sursa.

Cum ma recunosc ca un mare pasionat de istorie bineinteles ca nu puteam rata aceasta ocazie rara (poate chiar unica) de a vedea „pe viu” cateva exponate ce apartin uneia dintre cele mai mari comori arheologice ale acestei lumi. Poate ca pentru unii pretul biletului de intrare (25 lei) a parut a fi unul destul de piperat (am auzit cateva discutii) … pentru mine unul a fost mai ieftin decat un zbor pana in China laugh plus ca sa fim seriosi … nu este un capat de lume mai ales ca din fericire fotografiatul (fara scule profesionate, blitz si trepied) este permis si inclus plus vizitarea expozitiilor “Tezaur Istoric”, “Lapidarium-Copia Columnei lui Traian”, precum și a expozițiilor temporare ce vor fi amenajate pe parcurs! Am admirat incet si cu rabdare fiecare exponat desavarsit acum cateva sute sau chiar mii de ani … uimit fiind de rafinamentul tehnicii prin care au transformat banale obiecte de uz casnic in adevarate opere de arta ce si in ziua de azi poate fi cu greu sau chiar imposibil de egalat. Bineinteles ca „cireasa de pe tort” a acestei colectii sunt cei cativa soldati de teracota ce fac parte din uriasa armata cu care a fost ingropat imparatul Qin, intemeietorul Chinei de astazi.

Ce am gasit acolo puteti vedea in imaginile de mai jos … cu toate ca … va recomand calduros sa faceti un efort pana la 1 august a.c. sa reusiti sa o vizitati pentru ca oricate imagini ati vedea suprinse de la aceea expozitie, nimic nu se compara cu ceia ce vedeti „pe viu” … n’joy …

Program de vizitare si pret bilet:

Perioada de vizitare: pana la 01 august 2013.

Orar 10.00 – 18.00, in ultima saptamana se va prelungii pana la orele 22.00.

Costul unui bilet de acces în muzeu care include vizitarea expoziţiilor “Comorile Chinei”, “Tezaur Istoric”, “Lapidarium-Copia Columnei lui Traian”, precum și a expozițiilor temporare ce vor fi amenajate pe parcurs, va fi de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru pensionari, 7 lei pentru elevi, studenţi şi persoane cu handicap uşor şi mediu, 50 lei pentru pachet familial care include 2 adulţi şi maxim 3 copii cu vârsta până în 18 ani.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura