Datele partiale ale recensamantului dezvaluie viitorul sumbru al Romaniei

Primele date partiale ale recensamantului de anul trecut, releva patru aspecte ale dezastrului din Romania, aspecte care arata un viitor sumbru pentru tara si dezvaluie rezultatele haosul din ultimi 33 de ani in care Romania a fost administrata de purtatorii de tucal domnesc, care au ocupat Romania sub forma unui stat esuat, pana cand a ajuns sa fie transformata intr’o tara anulata si colonie de mana a treia.

Scaderea accelerata a populatiei

Conform datelor partiale publicate de INS, fata de 2011, Romania a pierdut 1,1 milioane locuitori, astfel ca din 42 de judete, inclusiv Bucuresti, 39 au pierdut din numarul de locuitori, numarul real al lor probabil find mult mai mare avand in vedere faptul ca multi dintre cei care au migrat total sau sezonier in alte tari au in continuare rezidenta oficiala in Romania, desi nu platesc nici un fel de contributii aici, ci la bugetul tarilor in care muncesc.

Imbatranirea demografica accelerata

Procesul de imbatranire demografica s’a adancit, comparativ cu 10 ani in urma, cresterea ponderii populatiei varstnice (de 65 ani si peste) a crescut cu aproape jumatate de milion de persoane, respectiv cu 3,5 puncte procentuale, in vremea in care numarul tinerilor (sub 15 ani) a scazut cu 115.700 persoane.

Prabusirea nivelului de educatie si pregatire profesionala

Din totalul populației rezidente, 43,5% au nivel mediu de educatie (postliceal, liceal, profesional sau tehnic de maistri), 40,5% nivel scazut/foarte scazut (primar, gimnazial sau fara scoala absolvita) si doar 16,0% nivel superior.

Sustenabilitatea sistemului social la un pas de colaps

Conform datelor partiale, populatia activa a Romaniei numara un total de de 8.185.000 persoane, fiind compusa din 7.689.000 persoane ocupate care platesc contributii sociale si din 496.000 de someri, beneficiari ai ajutorului de somaj.

Populatia inactiva a Romaniei cuprinde un total de 10.868. 800 persoane, dintre care pensionarii si beneficiarii de ajutor social reprezentand un numar de aproximativ 4.238.520 (39,5%) de persoane; elevii si studentii reprezentand aproximativ o treime, respectiv 3.477.760 (32,0%), restul de 3.151.720 (28,5%) de persoane find reprezentat de o parte a populatiei cu un statut financiar incert, respectiv populatie rurala care practica  agricultura de subzistenta, zilieri, sezonieri in tara si afara, etc.

Opinie personala

Pentru orice tara careia ii pasa de viitorul ei, aceste date ar trebui sa fie un semnal de alarma in cel de al doisprezecelea ceas al existentei ei! In Romania in schimb nimanui nu ii pasa, desi datele studiilor sociologice din ultimi ani au relevat si releva faptul ca pentru ca tara asta sa mai aiba un viitor, ar fi deja nevoie de cel putin 50 de ani de stimulare a natalitatii ce sa compenseze pierderile pentru a se reveni la un oarecare echilibru intre generatii pentru ca actual sistem social sa poata fi mentinut. La fel de grav este si faptul ca aproape jumatate din populatia „Romaniei educate” este reprezentata de oameni cu studii care se rezuma la 4-8 clase sau deloc, abandonul scolar inregistrand recorduri de la un an la altul, in vremea in care numarul celor cu studii superioare s’a prabusit! Alarmant din datele publicate este si faptul ca marile metropole ale tarii au inceput sa piarda populatie intr’un ritm cel putin la fel de accelerat ca si micile comunitatii, Bucuresti aflandu’se pe primul loc, desi in ultimi 30 de ani capitala a fost un magnet pentru tot mai multi tineri care, fie veneau la studii, fie cautau sa isi faca un rost, scaderea find probabil datorata atat nivelului redus de studii al tinerilor din tara, cat si a alegerii lor de a pleca in afara tarii.

Cine raspunde pentru dezastrul asta si viitorul sumbru al Romaniei? Nimeni, pentru ca nimanui NU ii pasa!

5 comentarii la „Datele partiale ale recensamantului dezvaluie viitorul sumbru al Romaniei”

  1. Nu scrie nicaieri de somerii de lux, aka secu, magistrati, politicieni, etc. Eu cred ca in afara de o mana de vanzatori prin dughene si curieri, restul o cam freaca. Rezultatul, conform citatului: din greseala in greseala, spre victoria finala. Ma umfla si rasul cand ma gandesc ca cica vrem in Schengen si in zona Euro. Bai frate, aici s-a inventat indoirea realitatii, pe bune! sarcastic

    Răspunde
    • Alea is probleme minore, belele sunt alea punctate, patru mari si late: natalitate la pamant; tineretul pleaca; ala care ramane e analfabet cu cel mult patru clase; sistemul social e in prag de colaps. De restul putem sa trolam cat vrem, ca are valoare de zero absolut cu bombele astea la temelie, cu sau fara Schengen.

      Răspunde
  2. La mine in orasul natal in cea mai mare parte au ramas batranii, rar mai vezi cate un tanar si cand il vezi multi sunt in trecere pe acasa, asa cum ajung si eu de cateva ori pe an, de sarbatori ce ne mai intalnim colegi de scoala si prieteni. Probabil ca in cativa ani destul de multe comunitati se vor stinge sau restrange si totul se datoreaza lipsei de viziune economica, desi orasul meu de exemplu ar fi avut unele posibilitati de dezvoltawre, primari doar au venitul unul dupa altul si au dat tunuri si au luat parandaraturi. De educatie nu mai zic nimic, au reusit sa faca praf intregul sistem.

    Răspunde
  3. Bre, sa ne intelegem. Rasa alba si mai ales crestinii, sunt pe cale de disparitie, mai ales prin tarile unde bunastarea a dus la lene endemica iar crestinismul a indemnat la intorsu’ obrazului. Romania s-a molipsit si ea de aceste tare. Fara suparare si nu-mi face placere s-o spun, baietii aia din Asia si Africa ne vor lua locul si nici o politica din lumea asta nu va putea impiedica asta. drinks

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura