Romanii nu s’au lasat orbiti de propaganda de razboi cu care se incearcat acoperirea dezastrului economic si social din Romania

S’au facut aproape 3 saptamani de cand toata floarea presei miluite a trecut de la propaganda pandemiei la propaganda de razboi, brusc si peste noapte, odata cu inceperea razboiului din Ucraina, promovarea fricii de virus a fost transformata in promovarea fricii de razboi printr’o operatiune fara precedent de promovarea a fake news’urilor despre un razboi mai mult decat convenabil pentru toata lumea mai ales ca scandalurile legate de gestionarea si tunurile din pandemie explodase cam peste tot in lume, pe modelul daca Putin nu exista, il inventau.

Romanii nu s’au lasat orbiti de propaganda de razboi cu care se incearcat acoperirea dezastrului economic si social din Romania

In toata aceasta perioada de 3 saptamani, toate cocinile meinstream media din Romania si extensiile lor de prin social media la care au fost racolati si „influencerii” au duduiut 24/7 propaganda razboiului pornit de Rusia impotriva Ucrainei si aliatilor din Vest, explozia preturilor accentuata de razboi trecand ca nevazuta, desi oamenii se confrunta de la o zi la alta cu saracia tot mai acerba, iar in vremea in care guvernul se da de ceasul mortii cu grija refugiatilor din Ucraina, de soarta celor 20 de milioane de reugiati din Romania nu ii mai pasa nimanui, sentimentul generalizat fiind acela ca statul esuat care ocupa tara asta anulata, nu mai are nici o treaba cu conducerea ei, tara fiind pusa pe pilot automat care ne duce in fundul prapastiei, lucru perfect reflectat de un nou sondaj CURS, realizat in peroada 2-11 martie, care dezvaluie faptul ca  mai peste 76% dintre cei chestionati apreciaza ca în Romania lucrurile merg intr-o directie gresita, pe primul loc in randul grijilor romanilor de rand aflandu’se problemele sociale ale Romaniei mai mult decat razboiul din Ucraina:

ce ar trebui sa preocupe guvernul

grijile pe care le au romanii

99% dintre romani mai mult ingrijorati de facturi si preturi decat de razboi

Mult mai mult decat de razboi, romanii sunt speriati de facturile la electricitate, gaz si scumpirea alimentelor, temerile legate de razboiul din Ucraina si situatia geo-politica Romaniei fiind abia pe locul patru:

romani speriati de facturi mai mult decat de razboi76% din romani nu sustin o participare militară a Romaniei de partea Ucrainei

Desi asupra romanilor s’a dus o uriasa presiune psihologica al carui efect scontat era acela de a ii convinge ca Romania ar trebui sa fie pregatita de a intra in razboi alaturi de Ucraina in cazul extinderi conflictului, acelasi sondaj CURS demonstreaza faptul ca romanii nu s’au lasat prostiti de propaganda, peste 76% dintre ei refuzand varianta implicarii militare a Romaniei in acest razboi, singurul ajutor acceptat de romania pentru razboiul din Ucraina fiind cel umanitar:

76 din romani nu sustin o participare militara a Romaniei de partea Ucrainei

Sondajul a fost efectuat de CURS pe un esantion reprezentativ de 1172 de romani în peroada 2-11 martie. Marja maxima de eroare la nivelul intregului esantion este +/-3% la un nivel de incredere de 95%. Metoda de culegere a datelor la sondajul CURS a fost fata-in-fata, la domiciliul respondentilor. Capturile de ecran provin de pe site’ul curs.ro.

Ce preocupari are presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis

Inchis in globul lui de cristal unde se pare ca aceste preocupari majore ale romanilor nu razbat, Klaus Werner Iohannis, presedintele Romaniei, ramane in continuare preocupat in aceasta „peroada” de Ucraina si problemele Ucrainei:

Ce preocupari are presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis

Opinie personala

In afara de acel binecunoscut deja procent de 30% ca vesnica masa de manipulare ce se muta de la protestele din Piata Victoriei (Socialiste) inspre coada de la faina si ulei, la aia de la vaxx, iod si benzinarii, procentul de peste 70% dintre romani care se exprima impotriva unei implicari militare in Ucraina este primul semn ca propaganda pro-razboi promovata intens de peste 3 saptamani in Romania, nu si’a atins nici pe departe scopul, respectiv favorabilitate extinsa a opinie publice in cazul unei interventii militare NATO directe sau indirecte, prin intermediul Romaniei, dupa ce acelasi lucru s’a incercat in Polonia si Ungaria, tari care au ocolit abil aceasta posibilitate! In acelasi timp, romanii nu s’au lasat nici orbiti de distragerea atentiei publice de la uriasele probleme socio-economice cu care tara asta a ajuns sa se confrunte dupa ce toti nenorocitii cloacei politice din Romania au avut grija sa ne arunce iar Romania sa nu ajunga nimic mai mult decat o tara anulata sub ocupatia unui stat esuat care a transformat’o intr’o colonie! In ciuda uriasului efort de imagine prin care stapanii au incercat sa il impopotoneze pe Klaus Werner Iohannis prin vizite „de urgenta” si bataile incurajatoare pe umar atat de la tovarasa Ursula Von der Leyen (care acum 2 luni a venit sa „linisteasca” Romania ca speranta ieftiniri gazelor e la rusi) cat si Camala Harris, acesta Viorica Dancila a Americii, cum bine o descrie Bogdan Tiberiu Iacob intr’un articol in care enumera gafele recente ale acestui personaj care a ajuns subiect de bancuri in USA. Nimic din toate astea nu au alungat spaima justificata a romanilor de saracie, saracie care arunca Romania pe ultimul loc al tarilor UE si care probabil ca in curand o va impinge si mai jos, tara scufundandu’se sub povara mascaradei pandemiei din ultimi 2 ani si a incapacitatii slugilor ce azi fac pe surzi la problemele romanilor, in vremea in care continua sa promoveze to-do-list’ul primit pe ordinea de zi in tentativa disperata de a baga sub pres intregul rahat pentru care l’au gasit doar pe Putin ca singurul vinovat de serviciu, o tactica a aratatului cu degetul inspre un singur vinovat, veche de cand lumea, dar care nu a tinut niciodata nimanui de foame.

romani mai speriati de saracie decat de razboi

32 de comentarii la „Romanii nu s’au lasat orbiti de propaganda de razboi cu care se incearcat acoperirea dezastrului economic si social din Romania”

 1. Cum mama dracului sa acopere dezastrul cand eu unul am pierdut jumatate din venituri in ultimele 3 luni doar pe facturile si preturile umflate? Ok, cand nu se vad toate astea asa de dureros sa zici ca ar pune lumea botul, dar asa? Cu razboiul tot la fel, o avea romanul o empatie omeneasca, dar pana sa mergem la razboi e cale lunga si am prefera mai bine sa nu ca razboiul nu e o distractie, ce e intre ei acolo, e treaba lor si o zic cu o familie de neamuri refugiate in gazda, care au decis sa isi faca un viitor aici si in acest sens si-au gasit deja de munca, de miercuri si o chirie

  Răspunde
 2. Cui ii mai pasa de tara asta? Nimanui! Si astia se asteapta sa ma inrolez? Pe bune? Pentru ce si pentru cine, ca senzatia mea este ca suntem singuri pe lume intr-o tara care e mai degraba un fel de no man’s land!

  Răspunde
  • Ai perfectă dreptate – departe de mine de-a fi un nostalgic comunist, dar când serviciul militar era obligatoriu, exista un contract intre stat și cetățean.. contractul era tembel in multe aspecte, dar, dincolo de învățământ și sănătate universale ( proaste atunci, proaste acum ), statul avea grijă să nu tai frunză la câini, și să ai un acoperiș deasupra capului – nu jobul pe care-l voiai, poate, sau locuința pe care-o visai, dar era un contract, respectat în mare măsură.. pe de altă parte, statul însuși a tocat sume uriașe din taxele noastre și datoriile pe care trebuie sa le plătim generații la rând, ca să treacă la modelul armatelor profesioniste .. e cam greu să explici cetățeanului că l-ai jefuit pentru un serviciu pe care trebuie să-l presteze el însuși acum.. nu stau sa calculez , dar se pot calcula oricum sumele imense de care au fost jefuiți cetățenii și sunt încă, fie și prin mulțimea de pensii speciale, de servici, sau cum vor sa le cheme.. Nu prea se poate ca unii să servească patria pentru privilegii și avantaje iar alții din patriotism..

   Răspunde
   • @cola &all,
    De când a început nebunia ukrilor tot mă țin să discutăm o anumită chestie a noastră, a ălora de-am prestat armată adevărată înainte de loviluție. Sunt sigur că și alții au gândit situația din aceeași perpectivă ca și mine, că doar n-oi fi io hăl mai dăștept (sau idiot, că așa se numesc oamenii cu idei, nu? ??)!
    Io-te ce mi-a căcat mie mintea: io am depus un jurământ militar în ’85 și juram devotament patriei mele REPUBLICA SOCIALISTĂ ROMÂNIA. În ’90 jurământul a fost schimbat, nu știu în ce proporție dar cred că tocmai ăsta a fost schepsisul, că cel vechi nu mai avea nici o valoare. Prin urmare, noi, cei ce am jurat atunci, mai suntem acum legați prin jurământ de actuala țară, încât cineva să ne impună vreo mobilizare ? Cred că acesta poate fi motivul legal pe care îl putem invoca și care să ne scape de multe alte repercursiuni ilegale ale actualului stat de drept(strâmb). Deci, d.p.d.v. legal este ok ceea ce zic io?

    Răspunde
   • Nu vor da niciun fel de explicație, profesioniștii s- au pensionat legal special la 47 de ani, cât vrei să servească alianța? Din ce am citit eu, nu vor fi chemate gazelele tefeliste că n- au stagiul făcut, nici armata nu va redeveni obligatorie, singurii pe care au pus ochii sunteți fix voi, cei care ați apucat să depuneți jurâmântul fără a păpa o pâine albă din treaba asta. sad
    Uite că se poate și mai știu pe unul care gândește exact ca tine, Cola! Eu nu am drept de veto. dash

    Răspunde
 3. Pai nici n-aveau cum sa se lase orbiti ! Propaganda de razboi este prin insasi definitia ei ceva…subtil precum picatura chinezeasca in vreme ce distrugerile , manariile facute de catre ” politicienii ” romani sant fix precum bombardamentele asupra oraselor si satelor Ucrainei : lasa urme adanci ! Spune Ceakanika ca , a pierdut jumatate din venituri in ultimele trei luni…pai ce este s ingurul ? Iar in aceste conditii , javrele astea , mai au si pretentia de-a murii cu arma in mana pentru apararea patriei dragi …noi nu ei . Iar ce spune Vlad , este demn de-a fi scris cu litere de-o schioapa pe frontispiciul Parlamentului , al Presedentiei , SRI , SIE si…mai sant da-le dracului !

  Răspunde
 4. Europa e noul teren de joaca al amerlocilor. Plecarea din Afganistan a fost o etapa. Biden o sa ramana in istorie, mai mult ca sigur, ca ala de a escaladat al 3-lea razboi mondial, ca doar nu credeti ca este vorba despre rusi, Putin sau zdreanta aia de presedinte a ucrainenilor, nuu!!
  10 ani… cam asa a fost peste tot! Europa o sa ramana teren viran si taigaua siberian care incet, incet se dezgheata va da resurse pentru urmatorii 50 de ani, controlata de… ghici cine?!
  Acum sa vedem daca americanii o sa-i primeasca pe copii nostri sa emigreze sau o sa munceasca in Siberia ca amerlocul sa aibe benzina cu 1 dolar galonul….. apocaliptic Stimabile?!
  13,6 mild. votate deja la urgenta pentru sprijinul ucrainenilor… apocaliptic Stimabile?!

  Uite ce a zis Biden:

  „We will make sure Ukraine has weapons to defend against the invading Russian force.
  We will send money and food and aid to save Ukrainian lives.
  We will welcome Ukrainian refugees with open arms.”

  Il doare la plua de Europa pe senil… stiu Putin e vinovat!!

  In 3 zile am planificata vacanta in Vietnam, a naibi potriveala laugh !!

  Sa ne citim sanatosi yess beach

  Răspunde
   • Hai, bre, @ice, noi acilișea pă moșia boierului și to’ar’șu Vasile se holideaiză pă Vietnam și matale îi dai cu urări de bine?! Păi e mumos?! Sau îți trimete și matale nește creveți d-ăia de erea în rafturile dinainte dă ’90? Hai, bre, spune, că aș vrea și io nește d-ăia, c-or fi mai buni ca carnea (!) de la kaufland, aia cu gust de rumeguș nămțăsc!
    Este că de-aia îl fericești!? He, he, ce v-am ginit!!! Hai, juma-juma, că altfel vă spui la serviciili di la stat di nu mai prindeți … nici takimuri! Dacă nu știți ce-s alea, vă traduc, da’ tot contracost! He, he! ??

    Răspunde
    • Bine tovarase Fane, acum ca ne’ai prins … ce dracu sa fac, impart cu tine cutia cu creveti promisa de Vasile, dar sa nu mai zici la nime! laugh

     Răspunde
   • E mai mult obida Stimabile ca noua generatie de politicieni de aiurea nu stie sa mai construiasca in pace. Nici nu are cum, asa au fost educati paradoxal de unii trecuti de 70.. 80 cu mintea macinata de scheletii lor din dulap si iata unde am ajuns! O generatie fara radacini ancorata in lumea imaginara, ce a ajuns sa confunde terenul de CS cu realitatea si care nu a vazut razboi si gloante adevarate decat la tv, din pacatea realitatea ce-i va lovi o sa fie crancena, bine unii nu au ce pierde… o ipoteca, o rata la trotineta, o nevasta si un copil ce sunt pentru unii doar o necesitate de intrare in randul lumii, de integrare in social, e dur dar asta e adevarul!!
    Nimeni numai construieste la gandul ca … sa fie si peste 100 de ani, nici nu ai cum cu rigips si profile zincate, deseuri din start… dar o dau in altele!!

    Multumesc de urare!! Vacanta pica cum nu se poate mai prost, dar si mai bine… sad
    Era planificata din toamna cu gandul sa fug de pandemie, acum se pare ca fug de altele! pardon
    Vine si baiatul din Belgia de la facultate si in 18 zile vedem ce va fi. Sotia zice sa anulam, ca sa nu lasam casa, ferma si toate cele, cu situatia de acum…. mai e o zi la mijloc, deja imi crapa capul si am ajuns sa vorbesc singur prin casa. Acum sunt de acord si cu ea, nu ma gandesc ca vin rusi, ca n-oi fi dus, da’ la cati infractori ucraineni au ajuns in Romania si nu numai, e de gandit!!
    Poate o sa fie bine ceea ce ma indoiesc, escaladarea e nemaivazuta, propaganda, resurse implicate, toti cretini din politica vad doar oportunitatea pentru ei de a fi eroi lupte anti-ruse!! Saracia care va veni dupa asta o sa fie crancena, asa a fost dupa orice razboi, mai ales ca se suprapune si cu plandemia de 2 ani… e cap de ruta, trenul ajunge pa camp, mocirla, fum, mortaciuni…. scenariu de film apocaliptic transformat in realitate! cool

    P.S. Baiatul are la facultate trei colegi ce au plecat deja spre Ucraina sa lupte cu rusi, cica e nebunie si la noi am auzit ca printre tefelisti!!?? dash

    Răspunde
  • Nea Vasile, to’ar’șu Vasile? , să nu ne uiți și pe noi, să ne pui o vorbă bună acolo, la guvernu’ lu’ Vetnamu’! Hai, bre, că n-o să regreți, îți promit! Sunt io cam bătrâior, așa, da’ le știu, bre, și la bucătărie, și la curățănie, și pân’ ogradă (că ți-o da Vetnamu’ șî matale acoloșea fo 2-3 pogoane de mlaștină, punem orez, creștem șobolani, pitoane, alea-alea. O fi bine pentru toată lumea! Hai, nu ne lași, da?
   Haoileo ?, să nu uit, să mă înscriu mâine la pașapoarte, să prind rând pentru la anu’…?

   Răspunde
   • Tine si mie locul, ca n’am apucat si imi e ca ma cheama Vasile sa ii admir microhidrocentrala de pe Mekong. laugh

    Răspunde
  • Ai posibilitatea acolo, tovarășe, să faci un pic de training cu Kalașnikovul in poligoane mult mai realiste decât alea de paintball de la noi.. ia cu tine și niște tefelei, poate pricep draku că planeta nu se reduce la Europa decrepită, că lumea mai și muncește pe bune dincolo de frecat menta in ședințe corporatiste – oamenii aia nu au uitat să coasă, să croiască, sa facă pantofi, să lucreze pământul .. Hanoi seamănă cu București, dar cu un București viu, nu plin de epilați pe trotinete electrice..

   Răspunde
  • Mai are momente cand o da de gard mai ales cand sunt postate mai multe comentarii simultan … dar nu prea am ce face! pardon

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura