Stiu … suna bizar pus in acelasi context comunismul cu corporatismul, insa cei care si’au dorit disparitia comunismului clasic au inceput sa puna umarul al disparitia lui cand si’au dat seama ca este calea inspre imbogatire fara masura mai ales daca totul este ascuns sub masca prosperitatii … iar in continuare voi avea rabdarea de a incerca sa sustin aceasta teorie in cateva randuri ce sper ca voi la randul vostru ve’ti avea rabdarea sa le cititi!
Pentru ca foarte multi desi il injura habar nu au ce este, hai sa ne lamurim ce este comunismul:
Definitia de baza: Comunismul o ideologie care, oficial, promoveaza un sistem social in care nu exista stat, clase sociale și proprietate privată asupra mijloacelor de productie, si care are scopul de a realiza o societate egalitara.
Adicalea in traducere libera, toti sa fim la fel (sa ne imbracam la fel, sa mancam la fel, sa avem aceleasi lucruri etc) fara un sistem clar al meritocratiei si cu lacune mari in ce priveste o sustinere economica pe termen lung a acestui sistem.
Comunismul lui Marx si Engel este este visul frumos al unui sistem social in care armonia este datorata tuturor celor care muncesc la fel, impartind totul in comun. Singurul exemplu viu al functionarii unse al acestui sistem sunt chibuturiler evreiesti care insa fuctioneaza la nivel de comunitatii restranse si nu la nivel de natii, pentru ca o natie nu poate sa fie la fel mai ales daca este alcatuita din acelasi neam dar cu obiceiuri si obisnuinte diferite care sunt a doua noastra natura. Am scapat de comunismul socialist pentru a imbratisa cu drag comunismul corporatist ce nu are absolut nimic in comun cu capitalismul in care, cel putin teoretic, o parte din capitalul acumulat ar trebui sa fie folosit pentru ca natia sa prospere iar cei amarati sa nu moara de foame sub asuprirea unor corporatii a tot puternice. Daca acum 25 de ani si ceva, toti imbracam aceleasi haine, toti aveam aceleasi televizoare, toti aveam aceleasi frigidere si toti aceleasi masini … azi dupa 25 de ani, situatia tinde sa fie la fel, diferenta este ca acum se numeste globalizare! Toti avem aceleasi smartphone’uri mascate cei drept sub alte branduri dar acelasi c@c@t in esenta, toti avem aceleasi masini mascate sub alte branduri dar acelasi c@c@t sub capota, toti votam alt lucru in mod democratic, dar defapt acelasi c@c@t ce ni’se baga pe gat sub alta forma, toti ne imbracam la fel diferenta este ca azi purtam marci globale (cateva) fata de alea de ieri care erau in mare parte nationale.
Daca parintii comunismului socialist se numeau Marx si Engel, unii dintre parintii fondatori ai comunismului corporatist se numesc Steve Jobs (acelasi telefon/tableta/Sistem de operare in maxim 2 culori), Bill Gates (one PC, one operation system – desi aici pana mai ieri aveai de ales, azi nu prea) ajutati de VAG, PSA, Procter&Gamble, Samsung, SONY si asa mai departe.
Traim un comunism pervers … unul in care ne mintim singuri ca suntem altfel, dar defapt mancam acelasi c@c@t pe post de caviar, bucurosi ca prosperitatea ne’a dat si noua dreptul de a manCA CA bogatii! In comunismul vechi furau toti de la portar la director (dupa posibilitati) in ziua de azi fura doar directorul … ca d’aia a fost pus acolo. In comunismul socialist ni’se spunea ce sa manacam, ce sa cumparam … in cel corporatist ni’se spune acelasi lucru, ce sa mancam (vezi mesajele de interes public de la TV, studii publicate zi de zi despre orice) si mai ales ce sa cumparam si cand (Black Fariday, Craciun, Halloween, Valentine’s Day, etc) … concediile in socialism se petreceau in locuri bine stabilite … nici azi nu este mai altfel, all inclusive este un concept tot de la comunistii socialisti invatat ca si pe vremea aia te cazai intr’un loc pe care il alegeai dintr’o oferta oarecare, unde dormeai si mancai pe baza unor bonuri primite de la partid. In modul asta totul era controlat … la all inclusive nu este acelasi lucru?!
Am vesti proaste dragii mei … daca va uitati in jur si priviti problema in ansamblu … globalizarea nu este nimic altceva decat o forma perversa de comunism corporatist! Primele si ultimele zile de libertate adevarata le’am simtit in a fi cele cateva de dupa 1989 … a fost pentru prima si ultima oara cand am vazut oameni cu adevarat fericiti … traind la unison o bucurie cum nu poate fi descrisa in cuvinte! M’au marcat acele momente pentru toata viata si de aia poate ca de fiecare data in aceasta perioada cu un ochii rad si cu altul plang. Nu voi uita acele momente si mai ales pe cei care s’au jerfit pentru ele.
Inchei aici … probabil ca va fi ultimul post de analiza pana dupa Craciun.
Hai sa zambim si mai ales sa daruim zambete!
Cam da. Dar multi sunt orbi, nu inteleg ca asta se intampla, ca asta e politica. Dar… atat pot ei!
Efectul strutului este imediat urmatorul dupa cel de turma!
Mare pacat de cei ce au murit ca noi sa nu fim liberi….
Cred ca libertatea este defapt o fata morgana peste care s’ar putea sa dai doar cand scapi din ghearele propriilor defecte de la facere incoace: ura, lacomia, mandria, invidia, pofta de a avea ce este al altuia si mai ales sa acumulezi din ce in ce mai multe lucruri de care NU ai nevoie! De toate acestea se folosesc toti cei care ne’au inrobit mereu in toata istoria umanitatii si mai ales azi cand traim o adevarata explozie a tot ce este mai rau in om, egoismul fiind noua religie alaturi de zeul BAN. Cam asta’i tot … de aia pe mine ma seaca si Caciunul asta corporatist inventat acum vreo suta de ani, ne’a furat cumva pana si ultima farama de bunatate din noi … urasc mesajele de genul „de Craciun sa fim mai buni” … de parca cei carora le daruim cate ceva acum in restul anului sunt bine mersi, iar noi restul ne putem socotii impacati cu karma. Poti sa fi bun tot timpul … nu doar cand „ti’se da voie” … trebuie doar sa iti ignori defectele genetice.
In fine … ma bucura oricum sa vad oameni care ajuta … macar acum …
„in cel corporatist ni’se spune acelasi lucru, ce sa mancam (vezi mesajele de interes public de la TV, studii publicate zi de zi despre orice)”
Mai rău:
Ţi se spune că atâta vreme cât mănânci rău-vegan şi bio (şi mergi cu bicicleta, porţi haine vintage şi te baţi în citate din Părintele Arsenic cu alţi face-bucişti…), eşti un membru al aristocraţiei şi ai dreptul să înjuri, batjocoreşti, scuipi şi iei la palme, fără să suferi vreo sancţiune legală sau morală, pe cei care nu o fac.
Am râs la smartphone-urile și mașinile care-s toate la fel. De aia e Allview la mare căutare Și Dacia, nu BMW-ul care a aparținut unei bătrânici din Germania care mai mult făcea piața cu el. Tu chiar crezi că Allview se compară cu un iPhone sau un BMW la mâna a treia cu o Toyota sau Honda?
Sincer, am ajuns sa cred ca si’ar dori si aia mari sa se comporte ca astia mici! Masinile japoneze sunt de multa vreme la ani lumina de alea nemtesti pe care inca le tine bine brand’ul si marketing’ul! Crede’ma ca pe unul care a invartit masini la viata lui si caruia de multe ori ii era greu sa spuna adevarul unuia care cumpara masina cand il vedea cat de entuziast este.