Downton Abbey

Toata lumea lauda acest serial. Eu sincer sa fiu nu prea am fost atras de ideea de a ma uita la un serial din genul Family Saga pentru ca nu sunt deloc un gen pe care il apreciez … dar in lipsa de altceva am zis sa ii dau o sansa.

Recenzie:

Dupa ce am vazut deja un sezon si jumatate din cele patru produse pana acum, pot sa spun ca Downton Abbey este unul din cele mai bune seriale de gen, introducandu’te in lumea discreta a nobilimi engleze din perioada Victoriana->Edwardiana, tranzitand perioada primului razboi mondial si ajungand in noua era industriala a anilor ’20. Actiunea se desfasoara in doua planuri urmarind evolutia a doua lumi diferite, cea a servitorilor si cea a nobililor pe care ii serveau, fiecare dintre lumi traind sub acelasi acoperis vise, dezamagiri, bucurii si tragedii propri, iar frumusetea este ca desi diferite, aceste doua lumi se intrepatrundeau intr’un final pentru a forma o istorie completa a unei familii cosmopolite ce se afla in situatia de a pastra vechile traditii in timpul in care sunt obligati sa accepte si noul, preocuparea lor numarul unu fiind reprezentata de gasirea unui continuator al acestora. Interesant este de urmarit si respectul pe care il aveau unii pentru altii, deoarece slujitorii stiau ca de bunastarea familiei nobiliare ce o serveau depindea si bunastarea lor in timpul in care familiile nobiliare stiau ca bunastarea administrarii casei lor depindea de oameni care ii serveau iar acestia trebuiau respectati pentru munca pe care o fac, de multe ori aceasta capatand proportii familiare ce depaseau conditia master/servent. Foarte interesanta si ierarhia din lumea servitorilor … pe care recunosc ca nu o consideram a fi atat de complexa si dictata de reguli atat de clare ce duceau la functionarea in conditii optime a unei case de asemenea proportii.

Intr’un final vorbim de o societate disparuta, pe care este fascinant sa o vezi macar cu ajutorul unui serial bine realizat ce iti ofera o imagine cat de cat completa asupra tuturor aspectelor.

Din punctul de vedere al scenariului, acesta este plin de intriga si foarte bine pus la punct, chiar daca uneori destul de previzibil. Regia este buna, distributia la fel, de costume si decoruri nu mai are rost sa vorbesc.

Va recomand acest serial in aceste zile reci de iarna cand oricum nu aveti altceva mai bun de facut! 😉 n’JOY …

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura