George Simion a pupat condurul „leoaicei” Meloni, in numele suveranismului Ucrainei

Pe scurt, in urma cu cateva zile, George Simion, liderul partidului AUR si candidatul „suveranist” la alegerile prezidentiale, a semnat fara sa clipeasca o declaratie cu valoare de angajament, in urma caruia, partidul AUR, a primit „onoarea” de a fi primit in grupul Conservatorilor Reformisti Europeni, Georgia Meloni devenind liderul acestui grup, a treia forta politica din PE, cu ajutorul celor sase voturi aduse de Simion, ca ofranda pentru aceasta onoare.

Pana aici, sa zicem ca am avea de a face cu o manevra politica clasica, in care AUR s’a afiliat unui grup cu care imparte aceleasi valori doctrinare, insa daca citim documentul semnat ca angajament de Simion, ajungem la concluzia ca acest document nu are nimic in comun cu pozitia celor care au votat AUR, pentru a isi trimite reprezentatii in Parlamentul European.

Continutul documentului semnat de George Simion

Declarație de poziție cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Conducerii Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din Parlamentul European,

Stimate domnule Legutko, Stimate domnule Procaccini,

Noi, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), dorim să ne articulăm clar poziția cu privire la conflictul în curs între Rusia și Ucraina.

AUR condamnă ferm acțiunile agresive ale Rusiei împotriva Ucrainei. Considerăm aceste acțiuni ca pe o flagranta încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Partidul nostru este neclintit în sprijinul său pentru pacea si respectarea stricta a dreptului international.

Suntem solidari cu poporul ucrainean și sprijinim pe deplin dreptul acestuia la o viață liberă și suverană naţiune. Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie păstrată și orice soluție a acestui conflict trebuie să fie bazată pe respectarea standardelor și normelor juridice internaționale.

AUR rămâne angajat să promoveze și să susțină principiile păcii, securității și guvernării legislația în Uniunea Europeană și regiunile învecinate. Credem că includerea noastră în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) va spori eforturile noastre colective de a promova stabilitatea, pacea și respectul pentru dreptul internațional în Europa.

Așteptăm cu nerăbdare oportunitatea de a discuta în continuare poziția noastră și de a contribui activ la ECR misiunea grupului în Parlamentul European.

Cu stimă, George Simion Președintele AUR
GRUPUL EcR [06.07.2024]

Opinie

Despre suspiciunile ca AUR’ul lui George Simion este o fasaiala controlata a suveranismului conservator din Romania, am mai scris pe aici, ce difera acum este doar dovada palpabila a acestui lucru, respectiv ca pentru Romania, Simion se contureaza ai fi un soi de antidot al asaltului suveranismului in Romania, tot la fel cum a fost si Meloni pentru consevatorismul italian, conform directivei WEF 2024 intitulata Rebuilding Trust. Daca ne uitam la mandatul de doi ani al Georgiei Meloni ca premier al Italiei, observam ca nimic din ce a promis suveranistilor italieni de buna credinta in campania electorala nu s’a adeverit in practica, Italia find distrusa in continuare de emigratia ilegala si probleme economice, in vremea in care Meloni este trup si suflet langa Ucraina lui Zelensky, iar restul de politici neomarxist-globaliste, find adoptate in Italia mai eficient si accelerat decat chiar si pe vremea globalistului Mario Draghi.

53 de comentarii la „George Simion a pupat condurul „leoaicei” Meloni, in numele suveranismului Ucrainei”

  1. Nimeni nu-și poate sări umbra.

    Moralitatea cu geometrie varibilă a Mesiilor de pripas, mă va arunca în dipsomanie.

    Nici un politician nu e ticălos, băutura e puțină. drinks

    Răspunde
    • Urmează să ne tratăm…Niște șoșoacă? laugh
      Totuși am o vagă senzație că Piperea va urma calea lui…Și a comentat de subiectul “donației “ pe lege! Vom vedea la voturi cum va proceda de facto…

      Răspunde
        • Poate. Deși înclin să nu cred. Doar dacă folosește lui 2030.
          E simplu, dar dureros, tovarăși. Eu nu votez. Este evident că de 20 de ani trăim precum vrea mușchiul pdl, pe partea politică. PDL e acum PNL. Cu mânuța USR au negociat pnrr-ul vieții, guvernând împreună. Era prea din scurt și prea mult la acel moment ca să facă comasaj cu PSD-ul. Și așa venirea lui Ciolacu la conducerea PSD a fost cu nervi pentru votanții lor. Tot în acea formulă de guvernare au gestionat pandemia. Opoziția PSD a fost… N- a fost. Aur doar gargară sub pretextul că sunt prea mici ca să se opună faptic. PNL cu USR nu putea să implementeze pnrr-ul asumat. Deci cumva cred că și trebuie să fie respectate niște condiții de legitimitate. Așa a venit rotativa…
          Suntem în …și ne așteaptă vremuri triste. O majoritate confi a PNL-ului i-ar trimite la prășit, unde s-a dus pnț-ul, să-l caute toți mincinoșii pământului, indiferent de siglă . Cu cât mai puțini rămași pe cap, cu atât mai bine!
          Alegerea mea e de a nu face rău, dacă bine nu pot face. Dar dacă pe unii îi mănâncă undeva datoria civică, cred că e singurul lucru justificat.

          Răspunde
          • La alegerile comasate am fost din ambitz si doar asa, ca sa dau o flegma sistemului, eventual si un pic de lucru, manat de munca lui Terhes de pana acum. La alegerile care vin in schimb, nu e cazul sa mizeze careva pe sprijinul meu, nu de alta, dar nu imi pot asuma nici macar flegma. Voi da poporului drept de a alege, iar ce iasa sa fie ce merita, eu voi continua sa latru, atat cat o sa mai pot, de pe margine.

          • Nu’mi place in mod deosebit personajul, dar il voi cita …

            „Romanii merita tot ce este mai bun!”

            Mirel Palada.

          • Scuze, nu am apucat să te văd, tov! smile Pe T nu l-am urmărit decât sporadic, din presă.

          • Eu l’am urmarit atent in toti aia patru ani de mandat in PE, si tot ce pot sa spun este ca e singurul europarlamentar roman de cand avem noi europarlamentari, care si’a meritat votul si mandatul, in timpul „pandaliei” ducand o adevarata cruciada impotriva tuturor si in rest la toate mizeriile neomarxiste si woke impuse. Cu pozitionarea fata de razboiul din Ucraina e nitel ambiguu, dar eu unul pot trece peste, pe modelul: nimeni nu’i perfect. hi

            In rest, pe modelul #dacat atat s’a putut …

          • “Frunze-n buze, lapte-n țâțe, drob de sare în spinare”

            pă opulență. laugh

            Personajul dă cu flegme cu zicale d-astea, după ce partikipă prin serviciile de curierat la ceea ce alții cred că merită românii… Numai ce am amintit de două ocazii în care PSD a avut majoritate.

            Amicul lui și consilierul onorific actual, Ponta a demisionat via Facebook din postul de PM. Cel la care a fost Cocoș noaptea împreună cu Udrea ca să îi ducă o numire la plic…

            Cu porcarul mai are rost să amintesc ce mână moartă a avut la primii miniștri? beee

  2. Îmi vin în minte înțeleptele vorbe ale marelui specialistVa-Ți (-lao ) Rădulescu:

    “Trebuie să plângi puțin ca să revii în apele tale.”

    pardon
    Adevărat! AUR curat!

    Răspunde
      • Noi ne-am lamurit pentru ca facem „follow-up” pe activitatea partidului dar ce ne facem cu aia multi care habar n-au ce sunt AUR/Simion si ii voteaza pentru ca au auzit ei ca ar fi anti lgbtq si globalism cum s-a intamplat si cu Meloni. Mafia bancara-corporatista controleaza tot!

        Răspunde
      • @Ice: Mă așteptam să mai aștepte puțin. Sau daca se afiliază macar sa nu dea declarațiile astea absolut inutile pe un subiect care poate fi evitat.

        Răspunde
        • Daca nu i’ai urmarit pana acum actiunile din ultimii 4 ani, inteleg, dar in rest, poti te rog sa imi spui macar un singur moment in care a dovedit ca ia o alegere de capul lui si alegerea aia sa fie una luata „cu cap”? A mers din greseala in greseala, sau cel putin, hai sa le zicem asa. hi

          Răspunde
  3. Mai ramane sa vedem cum sosoaca si lazarus voteaza ursula si alte globalisme in P.E si asta a fost, sfarsitul democratiei, nu mai exista optiuni politice, toate sunt de fapt Partidul Globalist Davos. #Feudalism20

    Răspunde
    • Sosoaca nu a fost niciodata o alternativa, ci doar o conserva securista care a avut sarcina de a rupe ceva din AUR, pentru a dilua si mai mult suveranismul, ea preluand si manipuland latura agresiva. Atat si nimic mai mult.

      Răspunde
      • Cunosc si eu cativa membri locali, alminteri oameni de buna credinta care au intrat in proiectul asta cu niste ideei. Nu par a fi deloc bucurosi de ce au gasit si nici nu stiu cati au mai ramas pe acolo dupa alegeri.

        Răspunde
  4. Am votat AUR numai de al dracului si pentru Terhes, dar in pitziponcul asta nu am crezut o clipa! Vai si amar…..

    Răspunde
    • Cred ca asa au facut cei mai multi din cati au ajuns la vot, nu stiu cati convinsi de Simion, nu stiu cati de restul, sau sila de restul.

      Răspunde
  5. Un gând secund mă frământă. Și anume, dacă ”agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei” este o chestiune ce va face obiectul unor viitoare luări de poziție și voturi în Parlamentul European, de ce trebuie făcut un înscris oficial care să anuleze orice dezbatere și libertate de exprimare a votului pentru parlamentarii din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) ?
    Acest inscris care este un „acord de loialitate” cu Ukraina are potențialul de a fi rapid transformat într-o reglementare care va sancționa delictul de opinie în chestiunile legate de acest subiect, cu atât mai mult cu cât există precedent juridic, în mai multe tări, legat de evenimente din al Doilea Război Mondial.
    Sper ca măcar Terheș și Piperea să se trezească până nu ne trezim cu ukrainienii al doilea „popor ales”.

    Răspunde
    • Tershes nu e membru AUR, el a candidat doar pe lista AUR, dar a ramas presedintele Partidului National Conservator Roman. Din cate stiu, nici Piperea nu e membru AUR, a acceptat doar sa candideze pe lista lor. Cumva asta denota rezerva celor doi cu privire la acest proiect politic. Sa vedem cum vor evolua in continuare.

      P.S. Intre timp si fara legatura directa, aflam ca …

      Răspunde
        • Simion asa batea apa in piua, insa nu stiu daca s’a concertizat, de vazut nu am vazut nicaieri sa confime Piperea, plus ca la o adica, pe unul ca Piperea ar fii greu sa il controleze, nu e acolo de foame. smile Oricum ar fi, pentru gestul asta, facut cu mult curaj si coloana, intr’un moment greu si grii, a castigat respectul si sustinerea mea. smile A fost si el inca unul din motivele pentru care m’am dus la vot.

          Răspunde
  6. Vorbele și declarațiile nu mai au demult nicio valoare .. să-i întrebăm pe nemți, francezi, americani, ucraineni și pe ruși despre acordurile Minsk.. să nu aducem la numitor comun, pe ăia care au cedat un echipament important ( măcar valoric ) în sistemul de apărare, și ăia ca zic vorbe.. pentru vorbe sau postări nu e cu pușcărie, pentru aruncat miliardele pe datorie, e multă pușcărie de executat .. iar reset vom avea – de la davos sau din est, dar vom avea ..

    Răspunde
    • Pe argumentul că ei nu au fost la guvernare, nici Șoșoacă, nici AUR, deci nu au făcut rău/ nu au furat ca toți ceilalți, au fost votați. Cred că am și urmărit un clip cu Șoșo în care spunea ceva de genul, sfârșind prin a- și întreba auditoriul că “ ce are de pierdut?”
      Din păcate, se pare că se aduc singuri la același numitor. Mai ții minte scandalul dintre cei doi din ziua dezbaterilor pe buget? Ăștia par că le țin de șase sau le oferă timp celorlalți ca să ne tufe…Bine ar fi să mă înșel…

      Răspunde
      • Nici măcar asta, nu-mi fac iluzii cu abilitățile manageriale și politice ale aur și sos și whatever .. dar povestea cu uite ce a trădat semeon idealurile suveranismului, este doar stratul de frunze moarte cu care acoperim rahatul subminării siguranței naționale cu votul din csat ..
        de ce să protestăm că neamul lui coldea, iohannis, ciolacu, ciuca, tot soiul de generali cocliți trădează in fiecare zi la modul concret țara asta, că nu-i așa, toți sunt la fel .. lozinca cu ‘aceeasi mizerie’ a apărut fix când pentru toți era clar că pdl este cel mai nenorocit partid din istoria recentă ( între timp s-au mai calificat și alți ) ..

        Răspunde
        • Cola, ai dreptate, insa impresia mea este ca tot ce face Simion in ultima vreme, e cam din acelasi film, inclusiv ce al acoperii cacatului cu Coldea and CO, pentru ca eu nu am vazut vreo reactie in directia asta, tace malc pe tema asta chiar si atunci cand este intrebat, tinand’o langa si tinandu’i pe toti amortiti cu „scandalul” celebrei liste de semnaturi si telefonele confiscate de procurori. Daca ar fi fost cu adevarat lider al opozitiei cum se pretinde, macar o solicitare publica a unei comisii de ancheta parlamentara a SRI putea cere, iar cu privire la cacatul din CSAT, daca avea sange in instalatie, din aceeasi postura de lider al opozitiei si presedinte al celei de a treia forte politice, anunta inceperea procedurilor de suspendare a lui Iohannis, fie doar si numai ca gesturi politice. Nu a facut si nu face nimic din toate astea, o arde doar cu circ ieftin si promisiuni populiste de un infantilism penibil, de li’se umfla capul pana si celor care il sustin. #dacat zic si eu.

          Răspunde
  7. Chiar daca ai dreptate, ce putem face .. dacă nu ne ducem la vot, votam cel puțin prin redistribuire tot cu ăștia care fac ce fac .. lumea încă tace, că are alte griji și interese .. dar .. vine curând tva-ul mărit, nspe taxe mărite, impozite și pe aerul respirat, și să vezi ce-și aduc aminte românii noștri și de miliardul pe vaccinuri, și miliardele donate ajutor pentru Ucraina în toate formele .. o să se umple țara de putinisti.. aș vrea ca ăștia care au produs mizeria asta, să fie obligați să guverneze, că doar nu o să stăm în anarhie, dar să guverneze cu pistolul la tâmplă .. că dacă nu sunt în stare să fie responsabili, să vedem măcar cât de curajoși sunt ..

    Răspunde
    • Nu te duci, nu e nimic de redistribuit. Plain and simple. Absenteismul se contorizează ca atare. Boicotul nu, câtă vreme nu e vizibil.
      Recomand postările av Elena Radu, ca să știm cam ce oug-uri ni se pregătesc. E jale!

      Răspunde
      • LE:
        S-a văzut în lockdown cine cui i-a cântat imnul noaptea pe străzi și cine cui (și – )a dat bilet de voie pentru a ieși la cumpărături și alte trebi nu atât de semnificative precum salvarea de pe canapea a bunicului. Amintesc că cei de 60+ aveau orar scurt.

        Răspunde
    • Legat de votat, eu sustin ca DA, ar fi bine sa votat intr’un fel sau altul, macar cat sa le dam de lucru, si cu asta sunt de acord cu mai degraba cu Coal! In rest, ca sa fiu cat de sincer pot, am tot analizat situatia „somului cel de moarte” al poporului astuia si cred ca am ajuns la doua variante.

      Varianta unu: exista inca suficient de multa osanza si bani pusi „deoparte” prin saltele, economia paralela tinand locul celei falimentare impuse de gunoaiele astea, motiv pentru care, mare parte din socurile economice sunt mult mai putin resimtite de populatia din clasa de mijloc, iar de la ei, beneficiile merg cumva si inspre cei mai saracuti, prin diverse forme de servicii nepraduite de fisc. De asemenea, accesul usor la diverse forme de mica creditare si banii veniti de dincolo, suplimenteaza binisor salariul minim al ieuropeanului Ciumpalacu. Partea proasta este ca stiu si mizerabili din UE de economia asta paralela, si lupta lor e sa scoata la suprafata miliardele alea, care conform estimarilor ar fi depasit miliardele din economia falimentara a tarii! Banii aia sunt un pericol, deoarece inseamna independenta unei mari mase de populatie.

      Varianta doi: oamenii de pe la noi stiu sa traiasca rau, sunt obisnuiti cu asta, mai taie de ici, mai taie de colo … „se poate si mai rau”/”cand ne’o fii mai rau, asa sa ne fie”/”ne descurcam noi”/o’m vedea ce o mai fii” … si uite asa, nu gasesc motive sa se revolte niciodata, sau cel putin, eu nu stiu vreun moment de ala, pentru ca si ce a pornit ca miscare sociala, a fost confiscata de securisti inca din primele ore, pe la noi cuvinte ca unitate si solidaritate, find niste notiuni abstracata, iar lucrurile astea le stiu si aia de sunt la butone.

      Una peste alta, din punctul meu de vedere, suntem in cacat, ne vom afunda si mai rau, iar de facut ceva, nu va face nimeni-nimic nici macar de se va impune de maine TVA 100%, ci vor cauta mai degraba toti, dar fiecare pentru el, cai prin care sa nu il plateasca! Daaar, apreciez punctul tau de vedere din punctul de vedere al echilibrului dezbaterii, deoarece cumva suntem obligati sa fim pozitivi si optimisti, sa ne pastram farama aia de speranta ca va veni ziua cand astia vor guverna cu „pistolul” la tampla, si pana atunci sa incercam sa facem ceva, atat cat putem fiecare dintre noi. Da, ai dreptate …

      Răspunde
      • Dacă nu predomina masa de absenteiști…aveam procentul de superbi “ca afară”. De asta acum am avut o prezență SF…mă rog, confirmată sociologic vorbind, mDA… beee

        Răspunde
        • Problema democratiei va fii mereu dependenta de politicul reprezentativ, respectiv, o relatie intre un partid legal constituit si masa de votanti pe care o reprezinta. Asta este singura cale prin care se poate creea la un moment dat o masa critica ce poate inclina balanta intr’o directie sau alta! In cazul dezbaterii noastre avem AUR, un partid plecat de la zero acum 4 ani si cu toate comasarile, furaciunile si redistribuirile, tot a reusit sa ajunga la un 15%, un procent care desi este promovat ca find mic, in realitate poate rastura oricand o majoritate, in spatele lor stand peste 1 milion de voturi ale unei mase care ar putea fi usor mobilizata la nevoie, deoarece este acea masa care isi doreste sa se schimbe ceva, iar mobilizarea ar putea porni doar daca respectiva masa ar primi semnale si increderea ca si partidul pe care l’au votat, nu este doar un partid balama, care una zice-alta face, una promite azi – altceva face maine si ca bonus, vin si cu populisme penibile, desi marea majoritate a masei lor de votanti sunt oameni educati si pragmatici cu viziuni de dreapta si nu o masa de asistati social, asa cum propaganda oficiala vrea sa o prezinte. Lucrul asta l’am mai scris eu pe aici de cateva ori chiar, dar din cate vad, ori nu isi cunosc electoratul impingandu’l pe Simion inainte, desi nu il califica nimic, ori asa e ordinul pe unitate si Simion ramane doar liderul ala de galerie care din cand in cand isi scoate la intrerval ultrasii pentru a simula suveranismul ala de itzari, cu care cei multi nu vor sa se asocieze, pentru asta existand varianta Sosoaca. In concluzie, AUR e in punctul in care a venit momentul sa demonstreze ceva, asteptarile nefind legate de linsul condurilor lui Meloni si pozitia ghiocel, pentru ca ce imi e Ursula, ce imi e Meloni … „tot un drac, nici un bine nu va fac.”

          Este o discutie lunga, pe care ma bucur ca o dezbatem macar noi, ca in rest e vai si amar …

          Răspunde
          • Foarte interesanta dezbaterea si asta e motivul pentru care blogul asta a devenit pentru mine primul lucru pe care il accesez atunci cand intru pe internet! Nu este o lauda, ci doar vreau cumva sa va multumesc!

            Revenind la ce ati scris deja, fiecare dintre voi are dreptate in felul sau si chiar daca par in contradictie opiniile voastre, in realitate nu sunt. Ce pot eu sa mai spun este ca am impresia ca dupa 35 de ani, cumva am inceput sa ne maturizam si noi din punct de vedere democratic, de unde si asteptarile ce incepem sa le avem de la politicieni. Partea proasta este ca momentul asta ne prinde intr-o situatie in care politicul e mai mult decat jalnic, dincolo de cei cu interese si care sunt dependenti de stat, nu ai ce sa alegi, pentru ca si aia care ar trebui sa faca altceva si sa reprezinte o alternativa, defapt se dovedesc a fi doar niste impostori. Zicea Ice mai sus ca AUR e condus ca o galerie, acelasi sentiment il am si eu, dupa 4 ani cred ca era momentul ca acum, sa se fi maturizat si sa treaca de faza aia incipienta pentru a reprezenta o alternativa si culmea e, ca nu duc lipsa de oameni ce ar putea sa faca asta, desi unii s-au retras intre timp. De ce tin cu atata incapatanare de Simion si imaginea de partidul unui singur om, ma bate! Probabil ca asa e modelul si nimeni nu poate schimba asta, sau, pur si simplu se complac, ca pana la urma, un loc caldut si fara dureri de cap, e bun oricui.
            Cam atat pot sa zic si eu, sustinand totusi ce zice Cola, cumva trebuie sa mergem sa votam, ca blazarea nu e utila nimanui decat tot mizerabililor care se multumesc sa guverneze oricat de nereprezentativ se poate. hi

          • friends
            Problema cea mai mare la noi, românii, e că ne dorim foarte tare să fim șmecheri și nu deștepți. Să meargă și așa, să ne descurcăm…Ca să fim cu adevărat șmecheri, trebuie să fim ticăloși. Ori nu așa l-a învins David pe Goliat, sorry. S-a rugat înainte.

          • Eu tot insist cu ideea aia corespunzator careia, politicul este oglinda societatii! Daca o sa iesiti pe strada si vorbiti aleator cu oamenii, 7 din 10 oameni sunt ok cu Nicu si Marcel, ca doar si pe Iohannis l-au votat de doua ori si abia acum incep sa se intrebe de ce au facut asta, ca si cum ei nu au fost pe aici! laugh La nivelul asta de mentalitate, mi-se pare putin fortat sa zici ca exista vreo maturizare la nivelul alegatorilor, procentul ala de pana in 30% care nu se multumesc cu posmagii muiati, ramane la fel de minoritar si nici masa critca nu poate sa devina atata vreme cat exista Simioni si Socoace care incearca doar sa ii amageasca. Dar cine stie, poate pe undeva or fi si niste Patrioti de schimb. pardon

          • @Tiana, ai punctat ceva esential: smecheria prost inteleasa la romani! Da, este o meteahna pe care o avem si pe care o aplicam inclusiv cand facem alegeri politice, adica, mai exact, analiza votului dat se bazeaza strict pe poza de moment, adica votam tot „smechereste”, dar nu si inteligent! In alta ordine de ideei, pentru multi e un soi de deziderat sa faca parte dintr’o turma si sa se comporte ca atare, din teama de excludere, facand orbeste orice este necesar, pe langa modul ala in care am fost invatati de comunism sa ne descurcam fiecare cum putem mai bine pentru noi, desi, totusi, pe ici-colo, in vremurile alea grii existand farama aia de solidaritate a cestii de zahar cand iti batea vecinul la usa. Azi nici macar cu atat nu am mai ramas.

            @Andrei si atat, cumva esti in ton cu Tiana, aia 70% find reprezentativi pentru descrisi mai sus, desi, am o analiza undeva prin draft in care incercam sa ii descriu ceva mai pe larg, dar mi s’a parut inutil efortul. Poate ca o sa revin la acel draft si il public.

            @Cakanika, facem si noi ce putem! laugh

  8. Macar Terhes sa ramana cum il stiam, sper sa continue la fel pentru ca de aia am votat AUR la europarlamentare!

    Răspunde
  9. Fără o masă critică de electorat lucid, Simion va vinde , și el, în continuare spațiu publicitar de panotaj lui „slava Ukraina”, pe coșgiugele noastre.
    A reușit afacereaAUR, e doar o noua răsunătoare dezamăgire.
    Speranța infantilă că liderul de galerie se va scutura de securistan și globalism compulsiv și se va da peste cap de 3 ori ca să devină om politic, dă dimensiunea disperării electoratului său. Și eu am votat AUR.
    La fel, dă dimensiunea reală a liderului de galerie.
    Și mai am o veste, Simion nu mai contează. Indiferent de ce compromisuri va face nu va putea suplini lipsa de militari instruiti, muniție și tehnică de luptă pentru „slava Ukraina” . Nu e vina lui. Atât poate industria celor ce ne-au aruncat în pragul WW3. Tradițional, americanii se vor retrage și reorienta către un nou teatru de oprațiuni după ce vor declanșa un război extins, căci nu-i așa democrația trebuie să învingă.
    Războiul declanșat de ei, gratie politicienilor, îl vom suporta noi, toți.
    Sper să mă inșel, insă toamna ne va prinde parte beligerantă.

    Răspunde
    • Din nefericire, tot parcursul istoriei noastre e bazat intr’un fel sau altul de tradari si razboaie la care de cele mai multe ori, nu ar fii trebuit sa fim parte. Nu stiu ce va fii de aici inainte, dar ma rog ca Dumnezeu sa aiba mila de poporul asta.

      Răspunde
  10. Buna, dragilor!
    Am votat AUR la europarlamentare nu pentru AUR, nu pentru Simion, ci pentru Terhes si Piperea, doi oameni pentru care am tot respectul. Nu cred ca se vor schimba in rau.
    In alta ordine de idei, am fost aseara la „Drumul Damascului” dupa Doina Jela. Am iesit de la spectacol cu un sentiment acut de durere fizica si nu numai… Cam cum a sunat finalul? Din memorie: „Ce s-a schimbat, doamna? Nu s-a schimbat nimic!”

    Răspunde
    • Buna, Vladiana si ma bucur sa te revad pe aici! friends

      Cred ca multa lume a votat lista AUR la europarlametare din acelasi motiv! Ma bucur ca au obtinut un mandat si sper ca macar sa ramana aceleasi voci citice si curajoase pe acolo, la fel cum au fost si pana acum!

      Exceptionala cartea, nu stiam ca s’a facut si facut un scenariu dupa ea! Din nefericire da, daca citesti cartea sau vezi spectacolul al, ramai cu un gust amar, dar … trebuie cumva sa mergem inainte!

      Daca se mai potolesc caldurile astea si pot sa imi adun mintile la un loc, zilele astea voi scrie despre o alternativa suveranista, care imi pare mult mai autentica si apropiata de ce ar trebui sa fie, in primul rand ca propune niste solutii concrete printre care cateva modificari constitutionale mai mult decat necesare, si care in alte tari au fost implementate, sau sunt in curs de implementare, discutiile si dezbaterile find in desfasurare, spre deosebire de ce e pe la noi.

      Toate cele bune si zile racoroase! smile

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura