In luna iunie, Open Society Foundations, ce sustine financiar o vasta retea de ONG’uri a anuntat retragerea lui George Soros, imperiul financiar urmand sa fie preluat de unul dintre fiii sai, Alexander Soros in varsta de 37 de ani. Prima decizie a tanarului Soros anuntata in urma cu cateva zile vizeaza concedierea a 40% din efectivele globale in cadrul unei modificări strategice, care prevede retragerea tentaculelor lui George Soros din Uniunea Europeana si odata cu acestea si a finantarilor salbei de ONG’uri care impanzesc Uniunea Europeana.
George Soros isi retrage tentaculele din Europa iar salba lui de ONG’uri, urmand sa isi piarda finantarile
Noua direcţie strategică prevede retragerea sau terminarea unei mari părţi din munca noastră actuală din Uniunea Europeană, modificând accentul şi alocarea resurselor spre alte părţi ale lumii. Această modificare nu reflectă muncă noastră trecută şi multele contribuţii ale personalului de-a lungul anilor, ci mai degrabă o decizie orientată spre viitor şi bazată pe oportunităţile viitoare pentru a avea un impact semnificativ.
se precizeaza intr’un email trimis angajatilor OSF, conform Reuters.
Cine este George Soros
In afara de faptul ca George Soros este cel care se afla in primul avion care a aterizat in Romania dupa lovitura de stat din 1989, acest personaj sinistru prezentat ca un miliardar filantrop, este unul dintre cele mai malefice personaje din ultimul secol, salba lui de ONG’uri influentand si distrugand stabilitatea economica si politica atat in tari emergente cat si in tari mari, actiunile lui fragilizand chiar si cele mai consolidate democrati ale lumii, pe lista lui de plata aflandu’se unii dintre cei mai cunoscuti politicieni si oameni importanti ai vremurilor.
Desi renunta la Uniunea Europeana, organizatia lui Soros va continua totusi sa finanteze programe in Europa, inclusiv in Ucraina, Republica Moldova, Kargastan si Balcanii de Vest prin tentaculele formate din fundatiile nationale care exista in aceste tari.
Sa o luam cu inceputul, cum a ajuns sa fie atat de bogat… E cunoscut ca ”the man who broke the Bank of England.” In 1992 a facut un profit de 1 miliard de dolari, cu fonduri hedge. A devalorizat GBP, generand ”black Wednesday”. Si nu numai Anglia a fost afectata. Am o prietena care a pierdut casa atunci. Banca le-a luat casa si s-au mutat cu 2 copii mici intr-o casa neterminata, cu datorii, au luat-o de la capat cu viata. Dobanda a ajuns in 3 zile la 500%, dupa care a scazut la 20%. Coroana suedeza a scazut direct cu 25%. Au fost cateva luni de haos total, nu mai puteai sa scoti bani de la banca sau de la automate. Mii de oameni s-au trezit peste noapte in imposibilitatea de a-si plati datoriile. Dupa aia a devenit el un si mai mare filantrop. Urmasul lui a zis ca vrea sa se implice mai mult politic. Nu stiu ce ar putea insemna asta, dar in nici un caz mai bine
Aici găsești documentate mai multe legate de personaj. Partea bună e că în spatele afirmațiilor făcute apar si linkurile către sursele citate.
Ne concentrăm prea mult pe persoane și nu pe instrumente.. expansiunea imperiilor contemporane se bazează pe câteva instrumente clare – armată, servicii, miliardari, corporații.. toate sunt instrumente la vedere – asta explică de ce i-a fugărit vestul pe miliardarii ruși, Gazprom, etc, și de ce corporații mari vestice au plecat fără să comenteze din Rusia, în ciuda pierderilor financiare, de te întrebi dacă MC Donald’s vinde burgeri pentru profit sau este o divizie CIA.. înclin spre ultima variantă.. în contextul ăsta, ONG – urile reprezintă cea mai perversă formă de expansiune imperialistă, fiindcă e la limita legalității în zona economică, politică și societate civilă, afectând toate astea .. în concluzie , poate să crape Soros cu tot neamul lui, imperialismul american nu renunță la ONG -uri, la grete și trotinete.. singura modalitate de a le pune stavilă este cea aleasă de ruși și chinezi – controlul surselor de finanțare a lor, respectiv interzicerea lor..
#sustin fara amendamente!
„…te întrebi dacă MC Donald’s vinde burgeri pentru profit sau este o divizie CIA.. înclin spre ultima variantă.. ”
no! non! niet! nicht!
AMBELE VARIANTE, bre @cola!
Dar restul comentariului tău este prima-ntâi! 👍👏👏👏👏