Germania deplange mai rau Brexitul ca Anglia

De cand industria auto a intrat in panica odata ce se vad tot mai aproape de Brexit, aparent intamplator si fara legatura cu asta (ja jaaaaa) prima tara care reactioneaza ca vine un soi de apocalipsa pentru UE (a se intelege vestul) dupa BREXIT, nu putea fi altcineva decat Germania!

Va fi o catastrofă!”. Avertismentul Germaniei privind riscul major pentru UE după „nonsensul” BREXIT

Declara Ministerul german de Finante, Wolfgang Schaeuble pentru Reuters acum vreo doua zile, bucati din articol fiind preluate si de gandul.info aburindu’ne pe noi restul cu tensiunile tot mai mari intre Estul si Vestul Europei ce urmeaza sa ramana in blocul comunitar intr’o Europa ce si’o doreau doar pentru ei.

Pai herr Wolfgang Schaeuble, daca tot incepeti sa constientizati ca nu prea e ok treaba si viitorul e de maro, poate reusiti cumva sa mai lasati cel putin la nivel declarativ din figurile pe care le aveti in cap cand vine vorba de vreo tara din blocul estic, cum ar fi chiar si neimportanta Romanie. Se cam ingroase gluma sa inteleg si nu va prea convine ca sclavi din est incep sa emita si ei pretentii mai sus de miezeurile ce cad de la masa bogatilor? Ca tocmai in tarile astea nemultumite de Bruxelles si politica discriminatorie, s’ar putea ca UK sa aiba de profitat dupa ce va incerca sa isi joace cartea prin niscaiva acorduri comerciale bilaterale, ocolindu’va pe voi si politica voastra de tinere in jug a serbilor din colonii?

Din ultimele declaratii venite de pe la nemtii care se arata tot mai ingrijorati si mai ales tot mai desele neintelegerile de pe la Bruxelles, plus tensiunile in crestere dintre Est si Vest incep eu unul sa pricep cu mintea mea putina ca treaba nu e roza deloc iar UE e din ce in ce mai fragila, mai ales ca Germanica incepe sa isi dea seama de faptul ca daca in 2010 cand toata lumea era lovita de criza, Germania inflorea, o iminenta viitoare criza ii va lovi cel mai crut dintre toate tarile blocului comunitar odata ce au ramas fara principalul lor partener comercial care a fost UK si o piata estica ce le este din ce in ce mai ostila.

De aici mai rezulta doar un lucru: cum iti asterni, asa dormi, iar aia de conduc destinele Germaniei nu stiu cat de confortabil va mai dormi in urmatorii ani. Zic si eu.

3 comentarii la „Germania deplange mai rau Brexitul ca Anglia”

  1. Amin, Ice laugh .. văd că nemții cer taxă ca să pleci de la masă, consumația și bacșișuri pe vreo 10 in avans .. Io zic că noi, amărăștenii din coloniile estice să cerem taxă să nu plecăm de la masă, cu argintărie cu tot, și fără să le plătim consumația, că am platit deja..

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura