Hawaii – un film romanesc care merita vazut

In ultima vreme sau mai exact de cand mi’am cumparat un Xiaomi MI TV stick la televizorul din sufragerie, am inceput sa consum tot mai mult continut video online in dauna continutului televiziunilor, unde pe langa dezbaterile interesante care s’au mutat in online, imi fac timp sa descopar si filme romanesti cate sunt din pacate putin mediatizate, dar care dovedesc cumva ca cinematografia romaneasca din undergrund produce in continuare filme bune ce merita vazute.

Hawaii, un film despre ororile perioadei comuniste din Romania

Regizat de Jesús del Cerro in colaborare cu actorul Dragos Bucur, Hawaii este un film despre ororile perioadei comuniste din Romania in care actiunea se petrece in 1988 in jurul unei familii obisnuite ce traia de pe o zi pe alta in comunismul din Romania si care se trezeste peste noapte a fi mostenitoarea unei averi de 3 milioane de dolari in SUA. Averea lasata mostenire, provenea de la o ruda fugita in USA din comunismul din Romania, insa, conform legilor comuniste din vremurile alea, in Romania oamenii nu aveau dreptul sa detina proprietati, astfel ca intreaga avere in cazul revendicarii ei urma sa ajunga in proprietatea statului.

Descrierea producatorului

Jesús del Cerro ne prezintă Hawaii, o poveste despre cum să ajungi la o moștenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deținut în casă era motiv să-ți pierzi libertatea pe viață. Hawaii este un film de acțiune, despre dragoste, dar și despre bani cu care îți poți cumpăra dacă nu fericirea, măcar libertatea de a alege să fii nefericit.

Opinie personala

Nu am stiut nimic despre filmul asta, l’am descoperit total intamplator dupa ce m’am abonat la mai multe canale care distribuie filme romanesti, insa, din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai bune filme din ultimii ani, reusind sa transmita destul de bine ororile si viata mizerabila de care am avut parte in comunism, din actiune nelipsind celebra securitate de care Romania duhneste si in ziua de astazi.

Recomand acest film atat pentru cei care au trait dar poate ca au uitat cum era in vremurile alea, cat mai ales celor care nu au trait atunci, dar cumva, de neinteles, viseaza sa se intoarca la ele, fara a realiza cat de importante si pretioase sunt drepturile si libertatile fundamentale la care azi renunta atat de usor!

Vizionare placuta:

https://youtu.be/x3K8zxOoNuE

19 comentarii la „Hawaii – un film romanesc care merita vazut”

  1. Confirm tot ce spui, aveam 22 de ani la Revolutia la care am si participat de altfel…Am vazut filmul acum vreo 3-4 ani si mi se pare unul dintr-e cele mai realiste filme despre perioada aia nenorocita. Chiar mi-ai facut chef sa il vad din nou.

    Răspunde
  2. rofl
    Ce maaa dash2 … aduci porcu’ in sufragerie si-l imparti?! Trebuie sa fii tampit sa pui botu’ la asa ceva, fara suparare!!
    Prea realist! rofl Cum sa zici ma ca esti roman si sa joci in filmul asta, mare sclav Dragos Bucur asta! bad

    Răspunde
    • Fara suparare, daca nu ai trecut prin asta e SF pentru tine. Nu am apucat sa revad filmul sa vad de ce ar fi sclav Dragos Bucur.

      Răspunde
      • Vasile doar trolleaza/glumeste…a trecut si el, de i’a ajuns pana peste cap! ?
        Tovarase Vasile, esti chemat la critica in fata comitetului, te rog sa iei cuvantul! punish

        Răspunde
        • E glumesc, zic numai adevarul Stimabile!
          Am trait acele vremuri si in ’89 eram satul de munca, santiere si… SF-uri cool
          Acum sunt o gramada de idioti pe sticla care nu fac altceva decat sa denigreze Romania, sa cerseasca atentie, sa se milogeasca ca au trait greu in vremea lui Ceausescu, Dragos Bucur nu e ala care-si tinea copii acasa si nu-i dadea la scoala?! Plus ca a devenit o moda cu filmele astea cu target pe mileniali, care cica prezinta Epoca sau nenorocirile de pe la noi si castiga Oscarul… no Putini mai cauta sa inteleaga acele vremuri, sa le puna in contextul de atunci si sa priceapa adevaratele cauze ale situatiei existente in acel moment, iar cei care le-au trait sunt frustrati acum, le e jena sa arate ca erau si lucruri bune in ani aia, se simt vinovati si se lasa dusi de curentul denigrari de care ziceam mai sus.
          Apoi Stimabile imi pare rau, da’ sunt in vacanta, din aia de nomenclaturist nostalgic, pe chiabureala! Ieri m-am dat cu balonu’ prin Valea Regilor. Aseara am gasit niste romani betivi si… sedinta de partid trebuie sa mai astepte, posibil sa cer azil politic p’aici ca la ce preturi sunt, traiesc eu si cu sotia din pensie ca nababi! laugh drinks

          Răspunde
          • Adevărata pandemie: Egipt21 laugh
            Mi se părea mie că tovarășul Vasile lansează comentariile de undeva de sus. rofl
            Să trăiască nababii! beach

          • Ma bucur ptr voi Vasile, bucurati’va maxim de fiecare moment, e un vis fain pe care si eu il am si sper sa il implinesc candva! Doamne ajuta si mai vorbim cand revii, ca am cateva intrebari legate de vacanta asta! Toate cele bune!

          • Intreaba Stimabile, acum cat stau la umbra si am wifi fara parola la liber! laugh
            Planurile sunt vechi la fel si vacanta aici luata de anu’ trecut prin februarie. Mai e restant si un Dubai, poate reusim pana pleaca baiatu la facultate, sa mai adunam amintiri impreuna in 3. drinks

          • Ma bucur maestre pentru voi! Intrebarile mele ar fi fost legate de costuri, agentie, cum ti’ai planificat …. de astea „tehnice” in ideea ca poate imi fac si eu un plan pe care sa il aplic la concret intr’un final, dar lasa, ca e timp de discutii de astea cand revii, acum bucura’te de tot ce e pe acolo alaturi de familie! Doamne ajuta cu bucurie! drinks

    • @ Vasile: P’al nostru il chema Fane, era macelar, operatiune impartirea carcasei se desfasura noaptea in debaraua lui ce’i drept, diferenta e ca era mult mai lacom, adica taia carnea de pe oasele ce le impartea ca un chirurg! laugh

      Răspunde
    • LOL. Veneau gata dărăbuite de la abator, cu comandă prealabilă: x kile de cotlet, x de ceafă șamd. Erau pe bani și nu puțini, că și riscul era pe măsură ori peste. Dar se înțelege ideea. Nu fi și tu cârcotaș! mosking
      Dragoș e genul de om care a vrut și cu slana în pod și cu sufletul în Rai. Când a venit vremea să presteze/suporte masca și vaccinul în contul celor care l- au făcut om mare, s- a răsculat… pe fb. laugh

      Răspunde
      • Stiu si de faza cu impartitul pe la abator, dar aici fiind oras mic PCR’ul de acolo era ptr tovarasi mai tovarasi, pulimea nu prea avea loc.
        Bucur m’a surprins placut cand a avut tupeul sa se revolte in antiteza cu toti colegii lui miluiti martori ai covidului. La ce terfeleala a luat dupa, ce dracului sa faci mai mult? Eu nici sa ma revolt nu mai pot, nu vad rostul, maimutele raman maimute, asa ca ii las sa isi duca existenta chinuita a sfectodoctului aliniat ca oaia la chemarea partidului, eu am decis pentru mine: no more! .. cum ar zice romanul neaos de Londra! pardon Sanatosi sa fim!

        Răspunde
        • Da, pentru acei tovarăși, ingineri, medici și șefime, sau care făceau bani tot din ciordeli de la locurile de muncă. Partea proastă e că și după ’89 la mulți le- au rămas năravurile furând în continuare inclusiv de la privați.
          Pe mine nu m- a surpins Bucur. Mi- a confirmat că era cu fața la perete în grupurile pe care le frecventa. Copiii lui nu merg la școlile de stat și nici la cele private. Mai are instinct de conservare, reacția lui a fost un țipăt datorat cuțitului ajuns la os, mai mișcă. laugh Și a venit după ce Cristi Puiu a fost categoric. Uite, Cristi Puiu a fost pentru mine o surpriză plăcută. Jos pălăria! Lui Dragoș i- a plăcut să se scalde cu anii în acele ape. Dar cine nu e păcătos? pardon

          Răspunde
  3. Nu am prins vremurile, mă bucur sper sa nu mă existe vreodată. Din păcate oamenii cum uita istoria la fel de repede și întorc la „greselile istorice”.

    Răspunde
    • Din pacate pe drumul ala suntem, tocmai ca uitam tot, mereu. Azi era unul de parere ca daca se privatiza sistemul de sanatate in 2012 azi aveam paturi la ATI, uitand ca fix acum un an, spitalele private s’au inchis in plina pandemie si de atunci nici ca trateaza vreun bolnav de covid, tot greul stand tot pe sistemul public! Cam atat e tinerea de minte…

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura