JJC LH-AD06 Parasolar AD06 pentru Tamron| IceWorld minireviw

Una din bucuriile pe care le’am avut pe Athos in afara de aventurile povestite deja aici, a fost ca mi’am pierdut parasolarul de pe unul din obiective (Tamron AF 18-200mm)

Nu prea imi explic cum am reusit avand in vedere ca este montat cu filet si pas de blocare pe obiectiv, dar ma rog, cand mi’am dat seama ca nu mai e, faptul era deja consumat. Odata ajuns in tara, m’am apucat sa caut un alt parasolar, pe nicaieri nu am gasit unul original pe stoc, in afara de F64 unde aveau unul compatibil de pe modelul PZD, dar undeva pe la 130 lei.  Sincer, mi s’a parut cam multi bani pentru o bucatica de plastic, dar cum e necesara mai ales pentru protectia obiectivului si reducerea efectului de flare, am dat intr’un final peste o oferta a unui producator aftermarket din China care produce accesorii compatibile sub licenta Tamron, JJC pe numele lor, la jumatate din pretul unui parasolar produs de Tamron. Avand garantia ca il pot returna daca e vreo petarda, cu ceva rezerve totusi l’am comandat si a ajuns a doua zi la mine …

JJC LH-AD06 Parasolar AD06 pentru Tamron

Prima impresie:

Dupa ce l’am scos din cutia de carton, din punct de vedere vizual si al calitatii plasticului folosit pentru fabricarea lui, in afara de o usoara diferenta a nuantei fata de cel original (care era ceva mai mat) si al faptului ca scria JJC pe el in loc de Tamron, nu am vazut nici o diferenta. Plasticul este de buna calitate, nici dur nici foarte flexibil, grosimea lui la fel, finisajele la fel de bune, chiar si la o inspectie atenta nu am observat defecte de turnare sau rugozitati.

Functional:

Se potriveste perfect, montarea lui facandu’se fara nici un efort pe obiectiv, fiind nou, pana la dobandirea uzurii in timp, simtindu’se doar ca la montare/demontare opune o foarte usoara rezistenta. Dupa montare, la cateva teste rapide, am ajuns la concluzia ca isi face treaba la fel de bine ca cel original, fara a vigneta sau induce vreun efect de reflexie nefiresc.

JJC LH-AD06 Parasolar AD06 pentru Tamron

Concluzie:

Daca sunteti in cautarea unui replace lents hood/parasolar compatibil pentru Tamron (Canon, Nikon sau alte branduri) la jumatatea din pretul unuia original, dar de aproape aceiasi calitate, JJC este o alternativa mai mult decat ok! Eu l’am comandat de aici, unde gasiti o gama foarte variata de accesorii ale acestui producator pe langa parasolare compatibile atat cu Canon cat si cu Nikon sau alte branduri.

Sa va fie de folos! smile

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...