De foarte multa vreme prin lumea occidentala s’a dus o reala cruciada cu privire la schimbarea obiceiurilor de consum alimentar, alimente consumate in mod traditional de oameni ajungand sa fie promovate a fi extrem de nocive, pe tema asta aparand de’a lungul timpului numeroase „studii” menite sa ingrozeasca oamenii si sa ii determine sa renunte la consumul lor. In paralele s’a lucrat la promovarea unor alte „studii” in urma carora au inceput sa fie tot mai populare diverse „diete” in scopul de a determina atat renuntarea la alimentatia naturala cat si „recomandari” de consum a unor suplimente alimentare procesate din diverse alte „surse alternative de hrana” la pachet cu diverse surogate dezvoltate prin laboratoare care sa inlocuiasca nutrientii naturali, pana cand consumul acestora a dus la o explozie a cazurilor de cancer care in ultimi ani a ajuns sa fie aproape la fel de comun ca o banala raceala, iar oamenii obisnuiti deja cu ideea de manca gandaci, rame, viermi, alge si alte „alternative proteice sanatoase, sustenabile”. In tot acest timp si odata cu iluzia ca mancarea e abundenta si la tot pasul, agricultura si zootehnia a ajuns sa fie tinta numarul 1 a tuturor militantilor „pentru mediu”, in sensul asta punerea in aplicare a planul „greendeal” starnind revolta fermierilor din tot mai multe tari pana ieri bogate, dar la acest subiect vom reveni ceva mai tarziu.
Jocurile foamei
In urma cu cateva zile pe site’ul oficial al Organizatiei Natiunilor Unite aparea un articol intitulat: „Beneficiile foametei in lume”, un articol care a fost online pret de doar cateva ore, dupa care a fost sters de pe pagina oficiala unde probabil ca ajunsese fie din greseala, fie din intentia unora de pe acolo care au dorit sa faca public ce se intampla defapt in spatele usilor inchise, unde foamea este vazuta ca un instrument eficient prin care oamenii pot sa fie controlati, manipulati si implicit mult mai productivi.
Beneficiile foametei in lume, studiul Organizatiei Natiunilor Unite
In continuare voi reda in integralitate acest articol care ii apartine lui George Kent, profesor la Departamentul de Stiinte Politice de la Universitatea din Hawaii, principalul sau obiect de activitate fiind „problemele legate de drepturile omului, relatii internationale, pace, dezvoltare si mediu, cu un accent special pe nutritie si copii”, acesta fiind si autorul a mai multor carti, cea mai recenta fiind intitulata: „Freedom from Want: The Human Right to Adequate Food„.
Ce scrie profesorul George Kent:
Uneori vorbim despre foamete în lume ca și cum ar fi un flagel pe care noi toți dorim să-l vedem abolit, considerându-l comparabil cu ciuma sau ajutoarele. Dar această viziune naivă ne împiedică să ne confruntăm cu ceea ce provoacă și întreține foamea. Foamea are o mare valoare pozitivă pentru mulți oameni. Într-adevăr, este fundamentală pentru funcționarea economiei mondiale. Oamenii flămânzi sunt cei mai productivi oameni, mai ales acolo unde este nevoie de muncă manuală.
Noi, în țările dezvoltate, vedem uneori oameni săraci pe marginea drumului ținând pancarte care spun ca „Muncim pentru mâncare”. De fapt, majoritatea oamenilor lucrează pentru mâncare. În principal, pentru că oamenii au nevoie de hrană pentru a supraviețui, muncesc atât de mult fie pentru a-și produce hrană pentru ei înșiși în producția de subzistență, fie vânzând serviciile altora în schimbul banilor. Câți dintre noi ne-am vinde serviciile dacă nu ar fi amenințarea foametei?
Mai important, câți dintre noi și-ar vinde serviciile atât de ieftin dacă nu ar fi amenințarea foametei? Când ne vindem serviciile ieftin, îi îmbogățim pe alții, cei care dețin fabricile, mașinile și terenurile și, în cele din urmă, deținem oamenii care lucrează pentru ei. Pentru cei care depind de disponibilitatea forței de muncă ieftine, foamea este fundamentul bogăției lor.Gândirea convențională este că foamea este cauzată de locurile de muncă prost plătite. De exemplu, un articol relatează despre „Sclavii de etanol din Brazilia: 200.000 de tăietori migranți de zahăr care susțin boom-ul energiei regenerabile”. Deși este adevărat că foamea este cauzată de locurile de muncă prost plătite, trebuie să înțelegem că foamea provoacă în același timp să fie create locuri de muncă prost plătite. Cine ar fi înființat operațiuni masive de producție de biocombustibili în Brazilia dacă nu ar fi știut că sunt mii de oameni înfometați suficient de disperați să accepte joburile îngrozitoare pe care le-ar oferi? Cine ar construi orice fel de fabrică dacă nu ar ști că mulți oameni ar fi disponibili pentru a ocupa locurile de muncă la rate mici?
O mare parte din literatura despre foame vorbește despre cât de important este să ne asigurăm că oamenii sunt bine hrăniți, astfel încât să poată fi mai productivi. Asta e o prostie. Nimeni nu muncește mai mult decât oamenii înfometați. Da, oamenii care sunt bine hrăniți au o capacitate mai mare de activitate fizică productivă, dar oamenii bine hrăniți sunt mult mai puțin dispuși să facă această muncă.
Organizația non-guvernamentală Free the Slaves definește sclavii ca fiind oameni cărora nu li se permite să plece de la locurile de muncă. Se estimează că există aproximativ 27 de milioane de sclavi în lume, inclusiv cei care sunt literalmente închiși în camerele de lucru și ținuți ca muncitori în servici în Asia de Sud. Cu toate acestea, nu includ oamenii care ar putea fi descriși ca sclavi ai foametei, adică cei care sunt liberi să plece de la locurile de muncă, dar nu au nimic mai bun la care să meargă. Poate pentru că majoritatea oamenilor care muncesc sunt sclavii foametei?
Pentru aceia dintre noi care se află la capătul înalt al scării sociale, sfârșitul foametei la nivel global ar fi un dezastru. Dacă n-ar fi foamete în lume, cine ar ară câmpurile? Cine ne-ar recolta legumele? Cine ar lucra în fabricile de coacere? Cine ne-ar curăța toaletele? Ar trebui să ne producem propriile alimente și să ne curățăm propriile toalete. Nu e de mirare că oamenii de vârf nu se grăbesc să rezolve problema foametei. Pentru mulți dintre noi, foamea nu este o problemă, ci un atu.
Scrie profesorul Tom Kent pe pagina oficiala a Organizatiei Natiunilor Unite, intr’un articol care intre timp a disparut de pe pagina, dar multumita memoriei internetului si lui Vasile, care a sapat dupa el, il puteti inca citi aici, de salvat il aveam si salvat si ca pagina offline.
Fermierii din Polonia, Germania, Franta se alatura protestelor fermierilor olandezi
Desi mainstream media tace si predica doar despre „valul 6 covid”, „urgenta climatica” si SlavaUcrainei, in toate tarile mari din Europa incep sa se inmulteasca protestele atat impotriva agendei #greendeal care condamna Europa la foamete cat si impotriva nivelul de trai care a inceput sa se faca resimtit tot mai profund in urma aberantelor sanctiuni impuse Rusiei, sanctiuni care au avut ca efect de bumerang o uriasa criza datorata exploziei preturilor la energie, combustibili si alimente , criza pe care daca o privim din perspectiva profesorului George Kent este una planificata, beneficiile acestei crize uriasa ce cumuleaza toate crizele la un loc, fiind unele mai mult decat evidente pe langa controlul total care urmeaza sa fie implementat prin „creditul social” care a fost experimentat deja in mai multe tari europene, pasul urmator fiind atentatul la proprietatea privata in vremea in care tot restul de drepturi si libertati individuale urmand sa devina amintire, #CaClima, #CaAmprentaDeCarbon.
Citisem undeva că porcăria ar fi stat postată acolo timp de patru luni…
Toți oligofrenii ocupă funcții, nu mai spun de universitarii lui pește…
Există un aspect băgat sub preș cu intenție, digitalizarea vieții… care a lăsat lume fără pâine și cred că urmează ca acest fenomen să ia amploare.
Eu unul l’am vazut doar cateva zile, e posibil sa fi fost inainte sa il vad eu si nu fusese scos la suprafata, nu zic nu, dar cum s’a facut putina valva, cum a si disparut. Ce scrie acolo omul e real de cand lumea si tocmai de aia in loc sa se ocupe de eradicarea foametei, acum astia fac eforturi sa o extinda, sclavii urmand sa fie tinuti in lesa si sa munceasca pentru mancare, „We work for food”, un concept cunoscut de secole, vezi serbii si sclavii pe la altii, iobagii pe la noi.
„Deși articolul a devenit viral, de fapt, acesta a fost publicat în urmă cu mai bine de un deceniu. Articolul a fost publicat inițial în UN Chronicle, revista emblematică a Organizației Națiunilor Unite, cu mult timp în urmă, în 2008, în format tipărit. Ulterior, articolul a fost republicat pe site-ul ONU în 2019, iar mai apoi, acum nici 24 de ore a fost republicat a doua oară, prilej cu care a devenit viral.” Ziua News, 07.07.2022
Eh, e cum ziceam … eu in alea 24 de ore l’am prins, ca multi altii dealtfel.
Dl Piperea îl numește neofeudalism. Sunt de acord cu voi, depopulare și crotaliere…
Hai, că ne- a lămurit Cib. Într- o lume care pretinde că respectă democrația și drepturile omului, asfel de specimene, care o ard ” filozofic”, nu ar vorbi decât la duș, nicidecum de la o catedră și ar mânca de pe jos eventual, i- aș trimite să demonstreze prin propriul exemplu beneficiile sărăciei.
Pentru mine personal, ăștia au valoarea mizeriei de sub unghiile marilor filozofi ai antichității.
Surioara, nu-i in regula, adica nu vrei sa-ti insusesti valorile euro-atlantice! Asa ceva…, ntz, ntz, ntz!
Valoarea mea, valoarea mea!
Unii zic ca textul era o satira foarte subtila la directivele NWO. Ma rog, totul e posibil. Dar eu vin cu o ipoteza si sa-mi spuneti daca ma insel sau nu. Ideea e ca foamea e starea de normalitate in lumea animalelor, mai ales a celor pradatoare. Foamea te face sa fii mai alert, mai performant in lupta pentru supravietuire. Belsugul te face sa fii mai lenes, sa nu prea te preocupe decat chestiuni colaterale, sa nu mai fii vigilent la lucrurile cu adevarat esentiale. Pricepeti unde bat? Lumea a III-a, cu foamea un gat va putea cuceri mult mai usor lumea occidentala, dedata la huzur. Daca occidentalii vor face si ei foamea, lupta va deveni mai crancena, taberele incep sa se echilibreze, razboiul se lungeste si victimele cresc. Rezultat, scaderea populatiei globului. Parerea mea. Starea de permanent razboi va fi noua normalitate. Daca aveti mai multi caini bine hraniti, nu se vor bate de loc, poate doar o mica harjoneala. Dar daca sunt nemancati si exista doar un blid, ghici ce se va intampla?
Cand foamea va lovi prima consecinta va fi un urias val de imigranti din zonele sarace care vor lua cu asalt ce azi le pare huzur si se va duce dracului toate filosofiile astora, razboiul lumilor devenind unul real din care se va renaste o noua lume … cum s’au mai nascut si altele. Teoria simpla a lantului trofic, nimic mai mult.
Da, da’ cu inbunatatiri, dupa cum v-am sugerat. Pentru lungirea procesului si scaderea eficienta si cruda a populatiei.
Amintiri din viitor:
Normal. Se fasaie razbelu. Deocamdata. Dar e loc de mai bine, tovarasi. Nu disperati, fiti optimisti, va fi si mai „bine”!
Intre timp, inca o dovada ca „statul paralel”, ala descoperit de curand de toata lumea de la USR in sus, vegheste …
Vorba lui Cib despre calul lui Ghe…Părerea mea e că și dacă mânca gândaci în prime time, tot la fel pățea.
#sustin
Hai ca l’au facut pe Daea si mason … iar toata operatiunea asta pornita impotriva lui seamana al dracului de tare cu o operatiunea clasica de #kompromat … Daea find singurul ministru tocat de propaganda, in rest toti find perfecti desi e dezastru peste tot …
Mai e și predecesorul lui Daea… Sunt de râsul curcilor, omul e un copil cu părul alb, le stătea în gât buna lui reputație, una de care din păcate Dragnea nu avea cum să se bucure…
Am citit niște comentarii tefeliste la adresa lui, o țin langa cu glumitze cu oaia și variațiuni pe temă, e chiar păcat ca astfel de specimene să fie salvate de la foame! Adiacent o mică observație, cei mai șamponați sunt bugetarii, ăia cu salarii într- atât de pesediste încât se cred capitaliști.
Vorbesc despre el si fac glume toti neica nimeni, vai de mama lor de amarati, care vorba ta, n’ar merita salvati de foame si la cum Barbosul are umor …