Apele Romane spulbera psihoza „secetei istorice”: Seceta nu a atins nivelul din 2003, 2007 sau 2012

Scriam in urma cu cateva zile ca odata cu seceta normala din Italia si alte zone ale Europei, imediat manipularea a fost preluata si rostogolita si pe la noi de toata mainstream-media care a inceput sa semene peste tot panica si sa starneasca o reala psihoza nationala cu privire la seceta din acest an, respectiv „o seceta istorica”, secarea unor lacuri ce mai mult erau niste amarate de balti, sau a unor paraiase fiind prezentata ca o stare de alerta climatica, o apocalipsa in plina desfasurare, toate ONG’urile obscure aliniindu’se rapid la noile ordine de alerta climaticace a venit la pachet cu un asa zis val 6 covid.

manipularea secetei 2022

Apele Romane spulbera manipularea secetei din acest an: „Seceta nu a atins nivelul din 2003, 2007 sau 2012”

Comunicat de presa

La această oră nu se pune problema lipsei de apă pentru sistemele de alimentare centralizate din marile așezări urbane.

Specialiștii Administrației Naționale „Apele Române” continuă monitorizarea fenomenului de secetă și iau măsurile necesare pentru a păstra rezervele de apă în marile lacuri de acumulare. În acest moment asigurăm tuturor beneficiarilor din marile așezări urbane resursa de apă brută din sursa de apă de suprafață în regim centralizat.

Astfel, la nivel național, rezerva de apă din principalele 40 de lacuri de acumulare este de 3,6 miliarde de metri cubi, la care se adaugă alte 2 miliarde de metri cubi din lacurile de acumulare mai mici administrate la nivel național. În total, este vorba despre 5,28 miliarde de metri cubi în condițiile în care 1,22 miliarde de metri cubi reprezintă cerința pentru alimentarea cu apă a populației.

Astăzi, coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare (cu rol important în alimentarea cu apă pentru populație, industrie și producția de energie electrică) este de 80%.

Estimăm ca, până la sfârșitul lunii iulie, printr-o gestionare eficientă a volumelor de apă în principalele lacuri de acumulare, coeficientul de umplere să fie menținut la un nivel de peste 70%.

Zonele afectate de fenomenul de secetă sunt în continuare:

 • orașele mici și comunele, acolo unde sistemele de alimentare cu apă (care aparțin operatorilor de apă-canal) sunt subdimensionate în raport cu dezvoltarea zonei;
 • mediul rural unde nu există sisteme de alimentare cu apă în regim centralizat, iar alimentarea se face fie din fântâni, fie din sistemele mici centralizate alimentate din foraje.

În aceste zone, cu ajutorul autorităților locale și cu sprijinul Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență este asigurată resursa de apă pentru toți cei care au nevoie de apă pentru băut și activitățile curente.

Cu toate că în acest moment dispunem de resursa de apă necesară pentru toți beneficiarii în regim centralizat să nu uităm că apa este o resursă naturală limitată.

Este nevoie să conștientizăm faptul că în această perioadă trebuie să economisim apa! Acolo unde avem posibilitatea, să apelăm  la alternative de stocare și recirculare a apei în activitățile casnice (grădinărit, spălat, îmbăiere), dar și în sectorul industrial sau agricol.

Chiar dacă evenimentele din acest an nu au ajuns la amploarea fenomenelor din 2003, 2007 sau 2012, în situațiile dificile în care pot apărea probleme punctuale în alimentarea cu apă, facem un apel la calm și responsabilitate.

Vă asigurăm de tot sprijinul autorităților implicate în furnizarea necesarului de apă în zonele afectate.

Se arata in comunicatul de presa al Agentiei Apele Romane.

Opinie personala

Desi acest comunicat trebuia sa apara ca o reactie imediata pentru a stopa rostogolirea manipularii si instaurarea unei psihoze pe aceasta tema, e bine ca macar acum au catadicsit cei de la Apele Romane sa vina cu acest comunicat de presa, care din cate vad intarzie sa fie preluat de mainstream media pentru a opri psihoza rostogolita si intretinuta de ei de saptamani bune deja desi deontologic ar fi fost sa ceara ei un punct de vedere de la Apele Romane, ca de ONG’urile alea obscure pline de „experti pa clima”, care mai degraba ar rastalmacii apelurile normale de economisire si consum responsabil, in perioade de seceta din comunicatul celor de la Apele Romane, ca pe niste apeluri ce le confirma teoria mai degraba decat le spulbera manipularile, n’are rost sa mai vorbim.

In loc de final, o recomandare

Daca nu puteti sa inchideti de tot televizorul atunci macar schimbati de pe canalele de stiri pe orice altceva, iar in online feriti’va sa cititi si inghititi tot ce va mesteca propaganda fricii, blocati si dati afara de prin liste de „prieteni” orice raspandaci de panica care preiau si rostogolesc orice psihoza e pe trend! O sa va fie mai bine!

Update

Reintors pe scaunul de ministru al Agriculturi, Petre Daea, singurul ministru al Agriculturi pe care l’a avut Romania in ultimi 33 de ani, desi multi impertinenti au facut misto de el doar pentru ca si’au permis, spulbera acum atat apocalipsa secetei cat si a crizei alimentare promovata la fel de intens in ultima luna, declarand ca situatia nu este deloc disperata la nivelul tarii, nu sunt probleme în sistemele de irigatii si nici nu vor fi influente majore asupra preturilor la raft din cauza lipsei de apa din sol, motivele ce ar putea duce la cresteri de preturi find doar cele pur speculative:

La nivelul ţării situaţia nu este disperată. Nu sunt probleme în sistemele de irigaţii, căutăm să irigăm cât mai mult posibil. Sunt asigurat de cei cu care m-am întâlnit că vor lucra zi şi noapte pentru a pune în stare de funcţionare cât mai multe staţii. Nu vor fi influenţe majore asupra preţurilor la raft din cauza acestei situaţii, pentru că România produce, a produs şi anul acesta şi va încheia recoltatul în câteva zile iar recolta va asigura necesarul ţării şi un excedent pe care îl va exporta, în aşa fel încât fermierii să beneficieze de veniturile pe care le pot regăsi prin valorificarea producţiei pe care o obţin. Peste o lună, o lună şi ceva începem să pregătim anul agricol următor 2022 – 2023 iar fermierilor le trebuie bani pentru a putea cumpăra inputuri şi a pregăti terenul folosind motorină pentru a crea patul germinativ necesar însămânţării şi evident asigurării, în perspectivă, a producţiei agricole pentru anul viitor. Se lucrează în câmp, fermierii sunt cu toate forţele la faţa locului şi caută soluţii alternative (…) Nu aş fi în consonanţă cu ministrul Mediului vizavi de secetă. Aş putea spune de lipsa de apă în sol dar în momentul în care califici suferinţa plantelor trebuie să o vezi la faţa locului. Procentul acesta de 75% se referă la cantitatea de apă pe care o are solul la un moment dat. Urmăresc cum se comportă plantele în câmp şi evident în perimetrele irigate. Ieri (vineri, n.r.) am fost la Brăila şi am văzut în cele aproape 300.000 hectare care sunt amenajate la irigat, culturile din perimetrul irigabil sunt în regulă, nu avem calamităţi în acest perimetru. Astăzi, în Galaţi, din 291.000 hectare care este suprafaţa arabilă a acestui judeţ, pentru 88.000 hectare au fost încheiate contracte de irigare între Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare şi producătorii agricoli. Culturile se irigă deci iată cum că în perimetrele pe care le avem în funcţiune, înţelegând instalaţiile asigură apa la plante, nu avem pierderi de recoltă”

a declarat Petre Daea la Digi24.

Petre Daea a tinut sa sublinieze, ca în ultimii doi ani, 2020 şi 2021, in sistemele de irigatii nu s’a mai facut „aproape” nimic, afirmand ca pana la PNRR, sistemul trebuie pus în functiune cu banii care exista, respectiv programele de stat pentru agricultura, respectiv acele proiecte care ne aducem bine aminte, au fost blocate la Ministerul Agriculturii de guvernele Orban si Citu, desi Daea le lasase in urma cateva proiecte de irigatii in derulare.

41 de comentarii la „Apele Romane spulbera psihoza „secetei istorice”: Seceta nu a atins nivelul din 2003, 2007 sau 2012”

  • Pai si nu merita? L’a mai mancat pe unul pe la ANPC sa’si ia job’ul in serios si sa controleze supermarketurile … pai frumos este? Chiar s’a muncit din greu la isteria asta si s’au bagat bani multi in promovarea ei, s’a gasit amu asta sa vina sa strice treaba? Pe la televiziuni e seceta in continuare … da’l dracului de comunicat … laugh

   Răspunde
 1. Las si asta aici, putin afara din context, dar tot pe acolo …

  Mostra de cinism a vremelncilor rupti de realitate:

  „Dacă societatea noastră ajunge la conflicte și lupte foarte, foarte puternice pentru că nu există energie, cu siguranță nu ne vom atinge obiectivele [climatice]”

  Răspunde
 2. Mici probleme în paradis ? Simte ceva timmermans în urină? Apocalipsa premierilor , foștilor premieri, cancelari, președinți? A draku încălzire globală, încinge spiritele și pune lumea mâna pe par ? Nici Putin nu e scutit de probleme – a scăpat de cancer, parkinson, lovituri de stat, dar nu mai au rușii cartofi din ăia șmecheri pentru burgeri.. doar Greta tace .. să nu se uite că unii dintre pompierii piromani pot mierli în incendiile pe care le provoacă chiar ei.. pe la anul pe vremea asta tragem linie și facem bilanțul .. între timp, numărăm, cu atenție și îngrijorare, victimele..

  Răspunde
  • E, nici chiar asa. Ca doar nu ne-om imbata cu apa de izvor. Eu sunt optimist, in continuare. Daca nu le iese cu verdele, o sa-i dea drumul la aia cu soarele noaptea. C-asa-i viata trecatoare, unu naste si-altu’ moare, of of, mai mai…!!! cool

   Răspunde
  • @Cola … probabil ca incep sa fie mici probleme si prin paradisul verde, mai ales ca, cica, in vremea in care UE se pregateste de prabusirea iminenta a sandramalei …

   JP Morgan: „Rezistența pe care Rusia o demonstrează în fața sancțiunilor occidentale depășește toate așteptările. Atât sectorul manufacturier cât și cel al consumului economiei ruse par să se fi stabilizat după șocul inițial!”

   Merg sanctiunile? Merg, ne’au si depasit! hi

   Răspunde
   • Cu mormăituri, returnează și Trudeau agregatele alea pentru nord stream 1.. cred că i-au rugat nemții frumos pe canadieni, să fie băieți de comitet, altfel le bagă slava prin cur să le iasă pe nas .. și zelensky, săracu de el, se oferise doar să fure tot gazul pe care rușii l-ar fi putut trimite terestru prin Ucraina pentru nemți… decât atât s-a putut – cu dispensă la embargo.. dacă mâine ar fi alegeri în toate țările vestului colectiv, Putin le-ar câștiga pe toate dacă ar candida la fiecare .. și pe modelul unirii principatelor, am avea primul guvern mondial / global, dar fără globaliști laugh ..

    Răspunde
     • Cu maimuță, păi se poate, tovarășe? Să facem variola great again! Nu zicea plusăricea lui Cioloș că trebuie desființată proprietatea? Că trebuie să trăim în grupuri și nu în cupluri? wink

     • Tot e ceva. Bine ca n-au strigat: strangeti hora, nu fiti hoti, sa ne-ajunga-n-ciur la toti!
      Jos capitalizmu’ si claba! laugh

     • laugh Ne mai luăm de la atât, merge să fii anticapitalist cu #claba în fuflet la susținătorii de 14- 15 ani, educați pas cu pas după programul ” România educată” pereoadă sarcastic
      Părinții lor trebuie să fie mândri de cât de destupați le sunt plozii minori prezenți la o manifestație, pentru a oferi suportul unei minorități care se identifică și promovează pe criterii sexuale. yess
      Atenție la săpun, medievalilor! laugh
      #fărăsăpunînbăilepublice
      https://youtube.com/watch?v=Wo08RehJcyA

      #poartămască
      https://youtube.com/watch?v=QrdoOeCvN6s

 3. „La nivelul ţării situaţia nu este disperată”, deci nu intrati in panica!!
  As rade daca nu ar fi de plans, deci de asta l-au pus pe Daea?! sad

  Maître stii parea mea, in sud si est situatia e critica si nu sunt vorbe o spun din experienta celor cateva sute de hectare ce le administrez.
  O sa repet ce am zis in alta parte:

  „Problema e ca nu ninge iarna. La mine nu au mai fost zapezi adevarate de ani de zile, cred ca cel putin 7 ani. Puturi sapate la 200 metri se golesc si sunt intr-o zona inundabila, sub nivelul Dunari si Siretului. E chiar seceta crancena si nu e manipulare”

  Si nu e alta poveste, seceta si desertificarea merg mana in mana, la fel si cu nivelul panzei freatice sau al umiditati din sol!

  Spulberarea e fenta a la FNI, pentru cei tineri:

  https://www.youtube.com/watch?v=1Bt4aXhLi6k

  Răspunde
  • Nu contest tovarășe ceea ce afirmi .. este deranjant că ni se prezintă apocalipsa de sfârșit de lume pe tema asta .. secete cumplite au mai fost de câteva ori în ultimul secol, exact in zonele pe care le spui .. inundații teribile , la fel .. de ce draku s-au chinuit comuniștii să facă irigații, desecări, diguri și alte chestii insipide și inutile pentru tefelei? Au dispărut ele civilizații antice sau mai recente exact din motivele climatice, dar planeta și omenirea au supraviețuit.. da, este groaznic că nu poți rezolva problemele de genul ăsta printr-un like pe feisbuci.. norocul celor care nu au avut feisbuci.. am câțiva cunoscuți care sunt băgați în partea asta cu agricultura, au probleme an de an, le cam rezolvă, se stresează, e drept, dar în final sunt prosperi.. eu cred altceva – isteria asta e menținută de politicieni să arate cât de utili sunt ei, și cum ne salvează, de marile corporații și marii rechini de pe burse să manipuleze piețele, și chiar de mulți din cei implicați în producție, din motive de presiune pe prețuri.. niciodată agricultura nu a fost simplă, dar până și egiptenii blestemați de Moise s-au descurcat până la urmă ..

   Răspunde
   • Nu dau doi bani pe stirile de acest gen din presa!
    Lucrez cu materialul meu daca am nevoie de informatii.

    Sambata am adus 2 rezervoare de fibra de 20k litri si m-am apucat sa sap 2 gropi. La 3 metri in sol umiditate spre zero sub 1%.
    Irig aproape non-stop, noapte de noapte, mai mult de 40 de cm nu a intrat apa in pamant, in conditiile in care porumbul si floarea sunt la inaltime optima, umbresc si temperatura nu a trecut la sol in soare de 40 grade. Am 15 ani de cand fac asta si pot zice ca e un an mai crancen decat 2007, ca fapt divers, singurul an din statistica dat corect!

    Problema mea este alta. Apar chestii asa zis oficiale de la agentii ale statului, platite din impozitele mele ca sa ma ajute, sa faca prognoze realiste, nu cifre aiuristice care nu au mare inteles pentru profan si sunt rostogolite de „specialisti” de media.

    In alta ordine de idei in situatia de fata, daca datele ar fi corecte si nu masluite, ar trebui declarata stare de calamitate pe mai multe planuri si nivele, local sau national. Restrictionate exporturile de produse agricole si alimentare de baza, fermierii despagubiti prin scheme de ajutor sau cei asigurati privat de catre firmele de asigurari!
    Asta e MIZA si de aia se ascunde adevarul.
    Daca la nivel national nu se recunoaste oficial ca e seceta eu nu primesc nimic de la asigurari, desi am asigurare privata, nu stau cu mana intinsa la stat!

    Si ca sa inchei intr-o nota conspirativa, exportam tot, folosim la maxim resursele hidro pentru energie, astfel ca gazul ieftin romanesc sa umple depozitele nemtesti si austriece. #slava

    Răspunde
    • Vasile, cred ca ce voia Cola sa zica e faptul ca de nenorocirea asta se folosesc toti nenorocitii si lichelele de prin ong’uri, populisti politici si alte lepre fie ca sa’si castige banii, fie sa’si apere interesele lor si stapanilor lor ….nineni nu contesta ce spui tu, eu cu atat mai putin! In rest conspiratia aia e realitate, ne’a zis si zeul PPE, Manfred ca nu’i ok ca Romania sa aiba gaze ieftine, asa ca mai bine le iau nemtii si austriecii, pana pe platformele din Marea Neagra auzindu’se dopurile de sampanii pocnite prin cancelarii cand sluga Virgil Popescu taia panglica la inaugurarea extractiei. Heheee…neam de prosti am fost, slugi proaste suntem.

     Răspunde
     • Cat de prost sa fii sa ai petrol, gaze, ape, paduri, sare, minereuri, energie, teren agricol manos,etc toate deja integrate si in proprietatea ta si tu sa le spargi, sa le vinzi si apoi sa stai cu mana intinsa la altii ca sa apuci si tu o bucatica (pe bani) din ce era inainte al tau? Cat de prosti, cat de cretini, cat de tradatori? Am o scarba incomensurabila! bad Ah, si sa te mai si lauzi cu isprava asta tembela!

     • Eu am inceput sa cred ca unirea tarilor romane a fost o smecherie mai degraba pusa la punct de marile puteri ca sa nu se oboseasca sa ‘uta mai multi cand e mai simplu sa ne ‘uta o data si bine pe toti. E clar efortul mai mic. Mai ales ca stiau sigur cu cine au de-a face. Fara suparare!

     • Am inteles ce a vrut sa zica d-l Cola, am inteles si ca Daea s-a bucurat ca sunt 300000 ha irigate dar din cate… iti spun eu, din 400000 ha, plus inca 180000 ha aka parloage, teren degradat, parasit ce sunt in acte la APIA la „ODIHNA” laugh , adica se iau bani pe ele degeaba. Eu am terenuri in categoria 2 si 3 cand ar trebui sa fie in 4 si astfel APIA sa-mi dea bani mai multi pentru investitii
      Dar ce spun eu aici, pierdere de timp, nu intereseaza pe nimeni daca nu e o chestie bomba virala.
      Mai vorbim la sfarsit de iulie prin august, cand se termina apa si porumbul e galben si frumos cum zicea in bancul ala tiganu good

    • Nu ma pricep la agricultura si sunt convins ca ce spui e adevarat. Prioritatea oricarui stat civilizat ar fi siguranta alimentara a propriului popor. Numai ca acum, ordinul de la Davos e altul. Stim cu totii care e. Problema noastra e ca idiotii care ne conduc sar la castana mai inainte sa zica aia „sari!”. Adica sunt slugi fruntase, cu coloana vertebrala de rama de cea mai buna calitate. Asa ca, ce asteptari sa a(i)vem? Nu vom avea nimic si vom fi fericiti. focus

     Răspunde
    • Cu asta sunt de acord – că raportările sunt aiurea ca să nu aibă statul ceva de plată, și prin ricoșeu, nici asiguratorii privați .. nici măcar nu e o chestie nouă, și nici măcar doar la noi – dacă îmi aduc aminte, pe vremea lui Ceaușescu nu se raportau căldurile extreme vara, din simplul motiv că normele cereau pauze mai dese și apă pentru muncitori.. și pentru covid, am trăit restricții de pandemie, fără să se declare oficial pandemie, din motive de costuri, firește .. până și Putin, a declarat operațiune specială și nu război, că e mai ieftin .. culmea că nici Ucraina nu a declarat oficial război Rusiei, din ce știu .. așa că o secetă neomologată este ceva minor..

     Răspunde
     • Cica prin August incepe razboiul, asta daca se confirma asaltul Ucrainei asupra teritorilor cucerite deja de rusi, cu vreun milion de amarati adunati cu arcanul la oaste – carne de tun. Daca nu’l opreste careva urgent pe Zelensky, fie si papusarii aia ai lui care mai au un dram de minte, abia din august incolo Ucraina si restul lumii vor face diferenta dintre operatiunea aia speciala de care tot zice Putin si adevaratul razboi despre care pana acum doar au vorbit toti si teama imi e ca se va confirma teoria conform careia, USA va lupta cu Rusia pana la ultimul ucrainian. Doamne fereste’ne pe toti, ca abia de acum incepe sa fie groasa treaba.

     • Că tot discutăm despre minciuni din interes – din ce știu, ucrainienii preferă să umple statistica cu dispăruți, nu cu uciși în luptă, tot din motive de plăți – pentru dispăruți nu se fac plăți, pe ideea că se sortează mai târziu dezertorii de eroi – deși se știe destul de precis cine și unde a murit.. cât despre Occident , preferă să lupte până la ultimul ucrainean, că la cât i-au mințit că le dau și că le fac, e mult mai ieftin sa bage un omagiu odată pe an, o zi a eroilor războiului cu Rusia..

     • Daca n’ar fi atat de tragic, as fi ras de m’as fi cracanat … triste vremuri maestre Cola … triste rau.

 4. @Ice
  Nu sunt de acord cu contraofensiva din august. Pai iar omoram covrigu’? Abia s-a mai intremat saracu’ si astia vor sa-i dea iar la cap? Buey, ce oameni nasoi! Daca si Faitzer asculta de mister Z, ne-am dat dreaq. Nu mai are nimeni pic de respect pentru „stiinta”. Asa ceva…!

  Răspunde
   • Simplu, 6 luni Claba, 6 luni Covrig, 6 luni Claba, 6 luni Covrig, … samd. Ca sa fie toata lumea multumita. Inca un an si vom arata toti ca-n clipu’ lu Michael Jackson, ala cu zombie. Epic! Da’ eu tot astept ca nemtii sa ne ajunga din urma si pe langa alea 17 grade din calorifer, macar sa aiba si ei doua ore de TV cu cancelaru’ „nu stiu cum il cheama”. Abia atunci ma voi declara pe deplin satisfacut. A, si cu circulatia auto cu sot si fara sot, functie de SRL din calendar. Claba si Hai Faitzer! friends

    Răspunde
 5. Dragi tovarasi si pretini … situatia actuala e cam asa .. si eu nu mai am nervi deloc sa scriu si sa crape cand imi e lumea mai draga …

  Răspunde
 6. Hm, nu le am cu astea dar m-am prins ca ceva nu pusca cu netu’ lu matale. Ia vezi, lu’ Dorel ala nu cumva-i curge ceva pe la coltu’ gurii? pardon

  Răspunde
  • UPDATE cu Dorel de la ISP:

   „Mda, era o belea pe nodul de pe toata zona, am facut noi niste schimbari de echipament si crapa cand era heavy load pe retea”

   BINGOOOOOOOOOOOOOOO, tu’va’n bascheti de dorei! wacko

   Da, imi crapa din senin si mai ales cand imi era lumea mai draga, am pierdut mai bine de o treime dintr’un articol la care ma tot chinui sa lucrez de doua zile, s’au dus dracului si niste traduceri ce le facusem … m’au dus la exasperare pana sa recunoasca ce le zic de aproape o saptamana, respectiv ca e o belea undeva pe nodul de retea si nu la mine unde mi’au schimbat tot ce se putea schimba prin casa. In fine … sa vedem acum ce treaba au facut … sper ca buna ca altfel data viitoare cu parul ii astept la poarta! laugh

   Răspunde
 7. Atata propaganda se face ba cu ucrainienii , ba cu covidelu , ba cu asa zisa seceta incat daca i-ai crede pe astia maine trebuie sa fii prea naiv smile

  Răspunde
  • Azi am vazut peste tot ca au descoperit cat de periculosi sunt aditivi din preparatele din carne. A dracului coincidenta, fix amu cand fac presiuni pentru reducerea septelului. In Olanda, tot ca o coincidenta, a aparut un studiu cum ca cercetatorii au gasit particule de plastic in carnea de vita…taman acum. laugh

   Răspunde
  • Au invatat de la profesorii lor, comunistii. Si la aia trebuia sa fii mereu ocupat cu ceva. Gen „revolutia continua si neabatuta”. Ca sa nu stai relax, ca-ti vin idei si devii subversiv si deviationist, tovarase. Au avut profesori buni. Si zicea cineva ca comunismu’ a fost invins. Ha, ha, comunismu’ n-o muritu’, doar un pic s-o hodinitu’! drinks

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura