Cum s’a construit valul patru al pandemiei in Romania dupa revenirea covidului din vacanta. Punctual, cu date, cifre si ceva mai mult de 2 neuroni

Pe la inceputul verii, Klaus Werner Iohannis, presedintele statului esuat Romania, ne anunta cu surle si tambite ca pandemia a fost invinsa in Romania, ca deh, urma o vara in care supapa presiuni sociale trebuia eliberata dupa un an si ceva de restrictii si masuri care mai de care mai idioate, de la purtatul mastilor in aer liber si pana la inchiderea pietelor in aer liber, de la un Paste petrecut de prostime inchisa in case si pana la un Revelion in care doar petardele au tradat furia nationala acumulata. Era momentul eliberari acelei supape penru ca prostimea sa inghita mai usor prin toamna valul patru de restrictii despre care cioclii covid au tinut inca de atunci sa ne aduca din cand in cand aminte ca va veni. Si uite asa, virusul a intrat si el in vacanta, vara a venit si de la marea izolare am trecut la marea inghesuiala, iar cand nimeni nu mai credea in nimic, ne’am trezit cu valul patru la usa, televizoarele imbolnavindu’se brusc si dintr’o data de covidul de care toata lumea uitase in noianul stirilor despre plajele pline.

Cum am trecut de la cateva zeci de imbolnaviri pe zi la cateva sute si apoi cateva mii

Isi mai aduce cineva aminte? Nu? 13 septembrie, respectiv debutul anului scolar, va spune ceva? Ca o #coincidenta cresterea cazurilor din 15 august (cand se termina sezonul concediilor) si pana in 13 septembrie (la inceptul scolii) a inceput gradual, trecand de la cateva sute in 15 august (323) la cateva mii in luna septembrie, numarul de noi cazuri fiind in stransa corelatie cu pixul numarului de teste efectuate, la fel cum a fost si pana acum, diferenta fiind ca numarul de teste rapide au depasit cu mult pe cele PCR, in aceasta perioada multe dintre aceste teste fiind efectuare de cei care se intoarceau in diaspora dupa concediul petrecut in Romania:

teste septembrie 572x480

Odata cu obtinerea autorizarii vaccinari copiilor, presiunea vaccinarii a fost mutata pe copiii

Tot ca o #coincidenta, in Romania a inceput sa se vorbeasca despre vaccinarea la copiii, iar toata luna septembrie a debutat cu stiri despre covid care incepeau cu copiii si ATI in aceiasi propozitie:

imbolnaviri copii

Intre timp vehiculandu’se in spatiul public ideea conform carora la cursurile cu prezenta fizica vor participa doar copiii vaccinati, din discutie fiind scosa variabila testarilor non-invazive gratuite, varianta care a fost ignorata in Romania de un an de zile desi este o varianta care intre timp a fost adoptata prin toate tarile europene. Scopul acestei manipulari care incalca dreptul fundamental la educatie a fost acela de a stimula vaccinarea copiilor, motiv pentru care ulterior au schimbat tactica si odata cu frica insuflata in randul parintilor, rata de incidenta pana la care scolile raman deschise in format fizic a fost eliminata, acest lucru dand multor parinti sentimentul expunerii copiilor in scoli care pot sa fie focare de infectare.

Cresterea constanta a numarului de testari in raport cu numarul de cazuri

Dupa celebrul congres al PNL care a adunat 5.000 de oameni la un loc deoarece peste noapte au fost schimbat pragul de la care se aplica restrictiile pentru ca acest congres sa se poata tine, a urmat o crestere fulminanta a numarului de teste efectuate care in perioada 25 septembrie – 3 octombrie sunt cuprinse intr’o medie de 60.000 de teste/zi , in mare parte acestea fiind teste rapide efectuate de cei care inca refuza sa fie parte a experiementului vaccinarii in Romania, numarul de teste disparand insa din stirile ultimelor zile, raportat fiind doar numarul de infectari noi si al mortilor, dupa incendiul de la Spitalul din Constanta din 1 septembrie tot ca o #coincidenta evitandu’se si informatiile legate de numarul de paturi ocupate la ATI, portstindarul valului patru al pendemiei de pana atunci:

numar de teste efectuate septembrie octombrie 382x480
Sursa: digi24.ro

Numarul testelor rapide care sunt dealtfel si majoritare ca numar,  au crescut odata cu restrictiile tot mai aspre si constrangeri ale drepturilor si libertattilor fundamentale aplicate in utimele zile in tot mai multe orase mari ale tarii dupa ce rata de incidenta a inceput sa creasca odata cu numarul de teste efectuate.

Smecheria raportarii numarului de imbolnaviri la numarul de locuitori

Incidenta infectarilor raportata la numarul de locuitori este o smecherie de care s’au folosit pe toata perioada pandemiei, in Bucuresti de exemplu aceasta rata fiind calculata la 2 milioane de locuitori, ceea ce este o totala aberatie avand in vedere faptul ca Bucurestiul, dupa estimari, a depasit cu mult pragul de 4 milioane de locuitori in ultimi 15 ani prin migrarea fortei de munca. Aceiasi smecherie se aplica si in cazul Timisoarei de exemplu, unde raportarile de fac la 300.000 de locuitori, desi si acolo, migratia fortei de munca din zonele sarace ale tari a dus la dublarea acestui numar, multi dintre cei care locuiesc de ani buni in Timisoara avand insa domiciliu in alta parte. De luat in seama este faptul ca aceste mari orase (Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, etc) sunt si mari centre universitare unde in perioada de functionare a Universitatilor exista o migratie mare a studentilor care participa la cursurile facultatilor din respectivele Universitati!

Smecheria locurilor limitate la ATI si a umpleri spitalelor

Odata cu debutul construiri valului patru pentru care era nevoie de un numar mare de imbolnaviri pentru ca vaccinarea batea pasul pe loc, primele spitale umplute pana la refuz au fost micile spitale de boli infectioase,  care in marea lor majoritate sunt niste spitale foarte vechi cu un numar foarte limitat de paturi atat la ATI cat si pe sectii! Acest lucru a fost pana acum si cauza reala a tuturor nenorocirilor datorate incendiilor la aceste spitale vechi si mici, datorita supraaglometare in vremea in care s’a ignorat complet varianta spitalelor mixte cu culoare separate aplicata in tot restul lumii tocmai pentru a se preveni asemenea nenorociri! Aici se adauga faptul ca in toti acesti aproape doi ani de pandemie cu toate valurile ei, nu s’a investit nimic in aceste spitale, multe dintre ele fiind in imposibilitatea unei renovari sau imbunatatit datorita vechimii constructiei lor, respectiv mai bine de 50 de ani, spatiul interior fiind unul foarte redus, saloanele fiind mici si inghesuite, iar vechimea instalatiilor electrice si de gaze medicinale fiind la limita functionarii chiar si in conditii normale!

Manipularea cresteri numarului de noi vaccinari

Odata cu valul patru si in ciuda faptului OMS nu recomanda a treia doza de vaccin, iar EMA si CDC nu au autorizat si nici recomandat vaccinarea cu cea de a treia doza de vaccin in asteptarea raportul ultimei intalniri de 8 ore a specialistilor din intreaga lume din care au rezultat numeroase contradictii, ce se asteapta la randul lor lamurite dupa ce vin noi date din Israel, prima tara care a injectat masiv doza trei, in Romania vaccinarea cu cea de a treia doza de vaccin a debutat in forta, de unde si cresterea numarului de vaccinuri/zi, ieri (03 octombrie) fiind raportat un numar de 30.000 de persoane care au fost vaccinate in ultimele 24 de ore, din care 13.000 cu prima doza, in vremea in care 15.000 de persoane au primit doza a treia! Asadar, in ciuda restrictiilor tot mai dure si a manipularilor crancene de prin #presamiluita si social media, numarul de noi vaccinari a cunoscut doar un salt minor, la acest lucru contribuind din plin atat aroganta cat si jignirile suburbane la adresa celor care au ales sa nu se vaccineze (cel putin deocamdata) venite atat din partea „influencerilor” de opinie publica, cat, si ma grav, din partea autoritatilor cu Citu in frunte!

Valul patru al pandemie covid coincide cu valul de viroze sezoniere

Conform medicilor de familie si pediatrii, toamna a adus un valul de viroze sezoniere care a atins un nivel maxim in acest an mai ales in randul copiilor. Stire a fost insa una bagat rapid sub pres, in prim plan ramanand covidul ce inca nu e clar cum se poate deosebi din momentul in care testele PCR nu reusesc sa faca acest lucru, conform CDC!

HG prin care din certificatul verde este eliminata posibilitatea testari, discriminarea in vederea fortarii vaccinari atinge apogeul

Ca nicaieri in lume, guvernul lui Citu a nascocit un HG din care in celebrul „certificat verde” emis in Romania urmeaza sa fie eliminata posibilitatea testarii pentru cei care refuza vaccinarea, un lucru care duce discriminarea la apogeu si asta dupa ce de la inceputul pandemiei si pana azi in Romania nu a fost niciodata oferita posibilitatea testari gratuite ,desi peste tot in UE acest lucru a fost asigurat din fonduri guvernamentale! Despre acest lucru, Avocatul Poporului, Renate Weber a declarat ca este o masura discriminatorie ce va fi atacata la CCR, semnaland singularitatea aceste masuri discriminatorii in UE, la fel cum a fost si internarea obligatorie de la debutul pandemiei:

„Cel mai evident lucru care iarăși ne face unicat în toată Uniunea Europeană este faptul că certificatul verde, practic, în România nu mai există. Din momentul în care ai scos posibilitatea testării, asta înseamnă într-adevăr discriminare, că până la acest moment, câtă vreme lumea se putea testa, aveai de ales între cele trei opțiuni. De aia și-au bătut capul atâta în Parlamentul European, de aia au negociat cu toate statele membre și ăsta este certificatul verde european. Cum numai în România el nu mai este în ordine? Așa cum internările alea obligatorii numai la noi au fost… Este incredibil că la un an și opt luni de când s-a declanșat pandemia asta noi continuăm să avem poziții care ne singularizează în ansamblul statelor Uniunii Europene”

a declarat Renate Weber la Antena 3.

Opine personala

Desi am zis ca pe acest blog nu voi mai scrie nimic legat de pandemie, imi e greu sa tac cand toate aceste mizerii ce au ca scop vadit vaccinarea la hectar se aplica intr’o tara care se afla aproape de fundul prapastiei, ca de margine am trecut de multa vreme! Nu stiu daca mai e nevoie sa precizez, dar am sa o fac totusi pentru imbecilii care doar asa vad lucrurile, acest articol nu este unul nici pro nici contra ceva, ci doar un articol in care am incercat sa expun punctual, cu date si cifre, intreaga mizerie pe care o traim prin manipularea fricii care sa le acopere incompetenta gloatei care ne conduce inspre dezastru! Acest val patru al plandemiei a picat tocmai la pont acum cand criza energetica si economica incepe sa bantuie buzunarele a tot mai multi romani care aflati in prag de iarna incep sa simta tot mai tare #lucrurilefantastice ale splendidei #guvernari in paralel cu unicornii roz ai #greendeal’ului la care urmeaza sa ne bagam cu capul inainte odata cu semnarea PNNR’ului care nu a fost negociat, ci doar impus si acceptat cu toate aberatiile lui care va arunca Romania in subdezvoltre si saracie si mai lucie decat ce am cunoscut pana acum. Partea proasta pentru idiotii astia este ca treptat romanii par a incepe sa se trezeasca si sa nu mai creada in nimic din ce le vinde acest „stat esuat”, ca sa il citez chiar pe capu’la stat, iar repercusiunile acestui lucru se vor vedea tot mai contondent pe termen mediu si lung, oamenii fiind din ce in ce mai putin dispusi sa accepte in loc de solutii la problemele stingente doar populism ieftin, inconsecventa, lipsa de viziune,  inselatorie, prosteala si aroganta unor idioti care traiesc in bula lor si sunt tot mai putin ancorati in realitate. Despre validitatea testelor PCR si ca acestea nu fac diferenta dintre covid si gripa am scris, in continuare abtinandu’ma sa mai intreb pe ce baze sunt luate aceste masuri.

UPDATE:

Lectura suplimentara: Ungaria vindecă pe bandă rulantă cu favipiravir. România numără morții

Cum sa construit valul patru al pandemiei in Romania dupa revenirea covidului din vacanta 2
Cum sa construit valul patru al pandemiei in Romania dupa revenirea covidului din vacanta/credit foto: Vladiana

22 de comentarii la „Cum s’a construit valul patru al pandemiei in Romania dupa revenirea covidului din vacanta. Punctual, cu date, cifre si ceva mai mult de 2 neuroni”

 1. Unul dintre copii este deja in on-line (dupa ce a fost confirmat un pozitiv in colectiv). Vaccinatii au continuat cursurile cu prezenta fizica.
  Mesajul primit ieri de la scoala: „Buna ziua! Va rog sa comunicati elevilor și părinților următoarea informatie : Elevii care doresc să vină în ziua a 8-a la scoala nu vor fi testați la scoala, ci vor veni cu teste deja făcute în alte instituții abilitate. Scoala va testa doar elevul care are simptome in timpul programului de curs.”
  Le-am propus parintilor, ca daca tot ne ferim de covid, atunci sa se revina fizic dupa testatrea tuturor, nu doar a celor nevaccinati, ca si ei se pot imbolnavi si pot transmite virusul. Ori alba, ori neagra.

  Răspunde
  • Opinia mea sincera este ca li’se rupe de sanatatea si siguranta oricui, tot ce ii intereseaza este planul de vaccinare la hectar pentru ca expira alea 120 de milionae de vaccinuri pe raft! Niste nenorociti, puteau introduce inca de anul trecut testele alea non invazine pe baza de saliva ce se putea face saptamanal, luni de exemplu, si acum aveam macar asa sa avem o relativa normalitate a unui an scolar. In rest, e doar bataie de joc, iar cererea ta mi’se pare absolut fireasca si normala, vaccinatii fiind purtatori de incarcatura virala la fel ca cei nevaccinati! Deci, daca e de sarba in caruta, atunci sa joace toata lumea.

   Răspunde
 2. Și eu sunt de părere că tot ce interesează este vaccinarea.
  Sunt copii vaccinați și pozitivați. Părinții o știu, profesorii o știu. Vladiana, nu înțeleg de a trebuit să propui tu, directorul școlii ar trebui să spună pentru că ceea ce am scris eu, el o știe mai bine, n- are cum să nu aibă cazuri de colegi vaccinați infectați sau informații despre statusul vaccinal al copiiilor infectați, cei care o fac sunt foarte deschiși și mândri de asta. cool Pe de altă parte varianta în care doar vaccinații vor putea fi prezenți, netestați, ar putea să îi lase în rușinica goală pe derbedei și pe enoriașii sărsălăului19. Se vede că ai fost la Piață laugh , ai alt mood. Felicitări și mă bucur pentru tine! smile
  Ice, Untold a fost la o aruncătură de băț de noul an școlar. Sunt niște evidențe atât de grosolane la cum au sărit ratele de infectare după deschiderea școlilor, cu un septembrie cald, cu un octombrie frumos și el…

  Răspunde
  • *copiilor
   Ice, ai sintetizat excelent! friends De evidențiat spumele deontolgilor și covrigarilor pentru protestul din weekend. Rifai a colapsat. laugh Nu am urmărit nimic la tv din lipsă totală de timp, dar am văzut reacții și știrile din online.

   Răspunde
   • Multumesc Tiana … am tot adunat date in perioada asta ca eram curios cum o dau cu valul patru. In ce o priveste pe Vladiana, iti dau dreptate, e cu totul alt mood, i’a prins bine si cumva a reusit sa ne transmita si noua energia acumulata acolo! bravo

    Răspunde
 3. Si ca sa transam si problema statisticilor: fundatia constructiei este o minciuna si se adauga doar alte caramizi strambe.
  Doar asa, ca fapt divers, la ce populatie se raporteaza toate datele utilizate?!?
  Ca sa incheiem discutia rapid.

  Răspunde
  • În plus:

   http://stiri.tvr.ro/a-fost-inregistrat-primul-deces-al-unui-pacient-infectat-cu-noul-coronavirus-pe-teritoriul-romaniei_858110.html

   Nu am să uit niciodată insistența prezentatoarei din studio de a- l face pe Cercel să spună altceva. Iată și titlul știrii care este opus afirmațiilor lui Cercel.

   Se mai practică. La fel și asta:

   https://www.b1tv.ro/stiri-locale/inca-un-pacient-cu-covid-a-fugit-din-spital-este-vorba-despre-un-refugiat-din-irak-1066227.html

   Răspunde
   • Cine dracului mai crede ceva din ce abereaza astia??? Eu m-am vaccinat in martie si acum se zice ca ar cam trebui sa ma vaccinez din nou. Atunci am facut asta nu de teama ci pentru ca asa am crezut, acum sa ma vaccinez iarasi? De ce? Pe mine unul m-au pierdut de client si in plus de asta o sa ies la toate protestele care se vor face si nu pentru ca sunt antivaccin cum zic toti cretinii ci pentru ca eu cred in drepturi si libertate!

    Răspunde
    • @Vladiana, tot la populatia la care se raporteaza si rezultatele votului?! laugh

     @Tiana, eu imi aduc aminte cum frematau astia de prin toata presa miluita sa fie gasit odata bolnavul ala si dupa aia cum asteptau ca niste corbi sa apara si primul mort. Jalnic a fost toata mizeria, parca nici un imi vine sa cred ca ne’au mancat astia doi ani din viata …

     @Cakanika, sunt destui inca, nu majoritari, dar destui care inca speriati si de umbra lor.

     Răspunde
    • Cakanika, subscriu la răspunsul lui Ice.
     Ice, dar îți mai amintești cu ce clăbuci cerea Gâdea instaurarea stării de urgență? Eu pomenesc de ăsta pentru că la vremea respectivă urmăream cel mai mult cnn3. Am înțeles de ce autostradu îl susține pe arahat, nu înțeleg sau mai degrabă nu se văd ( le pot bănui ) legăturile afiliaților cu el? Când marinerul a dorit să îl zboare, afiliații au fost cei mai înverșunați apărători ai lui. Au convins o grămadă de lume să iasă în stradă pentru el. Și avea lucruri grave de imputat încă de atunci. Pentru mine cea mai duhnitoare fază a fost cea cu Apusenii. Plus aia cu cartelele telefonice bipăia alarmant.

     Răspunde
     • Legaturile sunt prin fundatia aia SMURD unu „analistul militar” e pus in consiliul ala de administratie alaturi de alti acoperiti. E o intreaga increngatura acolo pe filiera lui „Felix” Voiculescu care duhneste a securitate de iti plesnesc natile! Da, am fost in strada pentru Arafat si nu manipulat ci pentru ca SMURD era singurul lucru bun intamplat in tara asta in acele vremuri, insa s’a gatat, putregaiul trebuie taiat de la radacina cat nu e prea tarziu.

     • La nenea Voiculescu m- am gândit și eu, dar e cumva indirect, în ceață. De autostradu știu că e coleg cu Arafat, se înțelege de ce sare precum lopta, e scris negru pe alb. Or fi prin fundații?

 4. Nici in USA nu e mai bine, mai ales in statele unde domina democratii. Fierbe lumea si acolo, zilnic sunt proteste masive chiar daca prin Romania nu se transmite nimic.

  Răspunde
   • Chiar si pe Planeta Securistan mai scapa cate ceva… Urmaresc ce filmari se mai incarca pe Ruptly (mda, stiu, entitate media controlata de stat in Rusia laugh ) sau prin diverse alte parti.
    Daca gaseste cineva, cu subtitrare in romana, inregistrarea aia de 8 ore din cadrul FDA , din care am vazut foarte putin sau asta (integral), sa dea link.

    Răspunde
    • Ca ai adus vorba, pare incredibil faptul ca in „noua normalitate” informatiile sunt mult mai libere prin surse care candva erau considerate a fi cenzura intruchipata, Ruptly, RT sau Al Jazeera fiind surse de pe unde mai poti culege cate ceva spre deosebire de sursele libere de pana mai ieri unde totul e sub un stict control, pana si social media devenind din ce in ce mai restrictiva, Youtube, Facebook si Twitter investind sume din ce in ce mai mari in cenzura a tot ce nu e conform cu mesajele Ministerului Adevarului planetar.

     Am cautat si eu conferinta aia, doar in engleza am reusit sa gasesc cate ceva, dar si aia doar pe alocuri desi ar fi trebuit sa fie transmisa live de o lume intreaga daca intradevar s’ar fi dorit o informare corecta si transparenta asupra dezbaterilor care s’au terminat cu numeroase controverse asupra carora se vor purta discutii mult si bine de acum inainte, dar mai putin solutii cu care sa fie toata lumea de acord.

     P.S. Au omorat aia de la facebook si link’ul ala!

     Răspunde
 5. Se zice ca restrictiile impuse de Citu in ultimul HG sunt in legatura directe cu expirarea a catorva milioane de doze de vaccin, fapt ce confirma cumva ce ai scris tu in articolul care btw e foarte bine documentat, se vede ca ai muncit la el, desi unii ar putea sa il interpreteze altfel! good

  Răspunde
 6. Tot narativul covid e o megaafacere a marilor miliardari Big Tech si Big Pharma impreuna cu Aia mici si multi. Se pare ca planul nu amers conform si acum lucrurile sunt cam scapate de sub control. Smecherii din spate nu mai stiu cum s-o franeze si o lasa sa curga. Daca se va afla adevarul, vietile lor sunt in mare pericol. D-aia tot ce se intampla, nu mai are nici un gram de logica. Sistemul ruleaza de capul lui fara control. Ca la Naveta Spatiala. Pana la urma va intra in atmosfera si va bubui. Cum si in ce fel, nu stiu dar curba lui Gauss trebuie sa se inchida intr-un fel sau in altul. Ce fac nebunii e doar sa mai bage cate-o cocoasa la clopot, sparand ca lucrurile sa mai treneze. Da, da’ si cand o face BUM!!! Atunci sa te tii. Va fi cu artificii d-alea adevarate. Tineti minte, nici un scenariu cu prea multi actori nu are cum sa iasa conform planului, fie si pentru ca va aparea draga de Lebada neagra. O astept cu flori in gara! drinks

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura