Fara prajeli, fara carne grasa samd….
Paste integrale cu ciuperci, rosii, busuioc, usturoi si ulei de porumb la cuptor. Salata de rosii, ceapa rosie, masline negre si ton, stropita cu zeama de lamaie. Branza de capra proaspata.
Pofta mare, ca eu am deja!!
Bine ca am terminat de mancat. Altfel… faceai pofta
Suna cam a mancare de spitala da nu e rau.
Daca stii sa o asezonezi, e buna rau. si fara carne.
Teoretic, proteinele din carne sunt si aici; toata problema este de asimilare.
Plus ca nu te mai simti greu dupa, digestia merge ceas.
O sa postez dupa amiaza cam unde duce o asemenea dieta, numai lucruri bune!
Si ulei de porumb e neasteptat de gustos, mai ales in salate!
Da’l in masa ca eu aveam impresia ca toata mancarea are gust de popcorn. In rest … nu contest … am mancat si eu mancare de genul asta, de exemplu imi place mult ghiveciul clasic ala romanesc fara carne si alte alea. Paste de genul ala am mancat in postul pastilor, au fost foarte ok. De aici incolo … sanatate sa fie!
Nu stiu ce sa zic, in teorie tot ce ai pus tu in farfurie e ar trebui sa fie bun si corect, dar… nimic nu mai e ce pare a fi. Masline negre si ton , de ce nu masline verzi si salau sau stiuca?! Eu personal prefer o ciorba de gaina acrita mediu cu bors si o tocana de cartofi cu cepa nu prea calita, chiar si la 10 seara sau 8 dimineata. Pofta buna!
Salau si stiuca trebuie preparate altfel, la cuptor, umplute, dichisite, unse cu un bait, altfel nu au gust fain; se servesc calde, cu cartof natur scaldati in unt si branza si un Riesling de Samburesti, cele mai bune vinuri, se stie, in Olt se fac!
Ice, tata, depinde de unde ai luat uleiul si cat pui, daca pui cu polonicul nu contest, zici ca manci popcorn.
Am inteles de pe net ca uleiul de porumb mere mixat cu diesel, merge turbo masina si, in plus, lasi o dara in spate de lasa gura apa!
De acord cu tine Radule, ziceam asa doar… la cate se zic despre ton, ca ar fi ca nu ar fi, ca e colorat artificial, ca mercur la pestele oceanic, bine e comod… salaul nu e chiar asa pretentios, sa-l gasesti doar, eu invatat ca pe aici la mine cu peste pe toate drumurile, nu-mi dau seama ce optiuni ai tu.
Pe vremuri poporul la cartela stramba din nas cand vedea ulei de porumb sau de rapita, acum sunt delicatese 😉