Legendele nu mor niciodata – Nokia 3310

Poate parea hilar ca in 2017, epoca telefoanelor cat o caramida la care unii freaca jumatate din viata lor, sa ma vina cineva si sa lanseze un banal telefon cu butoane clasice. Ei bine, Nokia s’a decis sa riste din nou prin relansarea unuia dintre cele mai celebre telefoane fabricate sub sigla lor vreodata, Nokia 3310 de care imi aduc si acum aminte cu drag ca de un telefon care nu m’a lasat niciodata la greu, autonomia sa depasind 7-8 zile.

 

Ce s’a schimbat in cei 16 ani de la prima lansare:

In primul rand display’ul, noul 3310 are un ecran LCD de 2,4″ color cu o rezolutie de 320 x 240 pixeli. In al doilea rand, a mai intrat putin la apa (mult mai subtire) iar autonomia bateriei a crescut de la 7-8 zile la nu mai putin de 31 de zile cu un plin de baterie (1200mAh) sau 22 de ore de convorbire, conform declaratiilor producatorilor. Incarcarea se face printr’un port Micro USB.

Telefonul mai beneficiaza si de o camera VGA de 2.0Mbpx (cu led flash) si posibilitatea navigarii pe internet cu ajutorul browser’ului Opera mini. Sistemul de operare este cel bazat pe Nokia Series 30+ , din spusele unora, un sistem foarte rapid si intuitiv pentru un telefon care va costa in jurul a 50EU.

Acum multi probabil ca se intreaba cine si’ar mai cumpara asa ceva?!

Eu as fi unul dintre aia si nu ca back’up neaparat, mai ales ca este si dual-sim. Personal sunt deja satul de smartphone’urile actuale care sunt din ce in ce mai mari si greu de utilizat cu o singura mana, sensibile si scumpe ca dracu daca vrei sa iti iei un telefon care sa nu iti puna parul pe bigudiuri. In acelasi timp, autonomia este una decisiva pentru un telefon, nu e cool deloc sa ramai fara baterie cand iti e lumea mai draga si sa nu gasesti o priza. Pe mine unul power-bank gen nu m’au prins deloc, e de tot rahanul sa cari dupa tine o baterie suplimentara dupa ce ca ai si o caramida in buzunar. Daca mai punem in balanta si pretul modest … chiar te doare la bascheti daca il spargi sau pierzi.

O alta categorie sunt oamenii care presteaza munci fizice. Genul asta de oameni mereu vor prefera un telefon ieftin si durabil in dauna unui care costa o avere si exista oricand riscul sa il sparga pe la munca.

Interesanta optiune pe o piata in crestere mai ales pe dincolo, tarile asiatice cunoscand o revigorare in acest sens.

Voi v’ati cumpara asa ceva?

17 comentarii la „Legendele nu mor niciodata – Nokia 3310”

  1. Cu un preţ anunţat de 50 dolari, şi posibil 80 cu taxe (~400 lei), este totuşi prea mult, chiar dacă este reîncarnarea unui celebru model. Tot chinezărie se cheamă. Şi chiar dacă are doar 2G, mi-ar fi plăcut o cameră foto mai mare, pentru că 2 mega pixeli este jenant de puţin.
    Per total îl consider util numai pentru nostalgici, dar nu ca şi telefon de utilizare zilnică.
    Aştept 8810, 6310 sau chiar şi 6030 !

    Răspunde
  2. super scula .. o sa-mi iau una .. cu siguranta e mai greu de transformat in scula de spionat decat nexus’u meu … cu telefoanele inteligente din ziua de azi, traiesti intr-un big brother global, care nu stie doar ce ai facut, dar si ce ai de gand sa faci .. sincer, vreau un sim cu microfon si difuzor care sa faca ce a inventat bell – adica sa ne lase sa vorbim la tel, fara sa dam la manivela din 5 in 5 minute ca sa umplem bateria .. cand am chef de exhibitionism ma dau pa’ net cu inteligentu’ .. cand nu vreau sa-mi expun chilotii in piata victoriei, bag cu nokia .. bine .. oricum sri o sa stie ce vorbesc, dar macar nu si sri-ul din zimbabwe..

    Răspunde
  3. „Unii nu’inteleeeeeg „ (LaFamilia}…

    +1 Cola!

    In sfarsit a inteles cineva … ceva, in afara de taciscrinuri si 80% din viata frecatul lor! Aleluia!

    Răspunde
  4. Eu sunt fan-ul telefoanelor retro…cand ma plicti de I(diot)-Phone,am in rezerva o Motorola V3 Razr…no,ala-i telefon in toata regula.Dar mi-as cumpara un 3310 oricand daca as avea posibilitatea smile

    Răspunde
  5. Eu astep cu nerabdare modelele 6210 si 5110. N-am avut 3310…am facut saltul de la Motorola CD920, http://e-redoo.ro/nepot-star-tac/ direct la 6210. De la servici, am avut 5110…foarte ok, singura problema la el, te cam intepa antena aia in coaste daca te mai aplecai….deh, asa se purtau telefoanele atunci, precum pistolul.

    Răspunde
  6. Ice, iarăși off topic , dar mă mănâncă limba – putem propune și noi niste subiecte de olimpiadă ? Io mă bag la fizică sau matematici, gen – calculați presiunea optimă a cătușelor pentru unii care o înjură pe mama DNA; câți protestatari de Cotroceni incap intro dubă de jandarmerie, fără a deforma caroseria dubei; măsurați intensitatea luminoasă a display-urilor telefoanelor inteligente, și demonstrați că în piața Victoriei au fost 2 milioane de protestatari in fiecare seară; demonstrați că Liiceanu are prea multi dinți în gură, folosind reducerea la absurd; calculați la câți protestatari înghesuiți în piața Victoriei se naște natural o gaura neagra ; .. ce zici, băgăm de un set de subiecte olimpice?

    Răspunde
  7. Cola, ma sperii, ai bagat meditatii la greu in copilarie, o’i fi neam cu Badea laugh

    Eu vreau Nokia banana, nu mai stiu ce numar era… 8 mii si ceva, pacat ca nu l-am avut decat o saptamana, l-am scapat in Dunare intr-o sesiune la setca sad

    Răspunde
  8. Vasile, am mâncat cartea, și încerc să nu mă tampesc nici azi, dar e nerelevant zilele noastre oricum, că avem goagle și tineri frumoși și liberi, da-o draku de carte.. și tu mă incuiasi cu schengen oricum laugh

    Răspunde
  9. Oricum e incuiat pentru toti, nu pupam in viata asta Schengen, poate in alta viata sau daca punem de o cetatenie olandeza
    Aiurea, am invatat degeaba o viata… oricum nu mai conteaza…. suntem pe calea cea buna, adevarul e dincolo de noi laugh

    Răspunde
  10. Aiurea , iar dezinformezi lumea , Vasile.. adevărul e doar dincolo.. adică la ei, nu la noi laugh iar ei știu de ce laugh..

    Răspunde
    • Cola, nu dezinformez deloc, doar constat…. constat ca suntem o turma, suntem pusi cu mana, ne place sa fim incadrati in coloana, tinem bine ritmul si daca este nevoie aplaudam sau „radem ca muta la p**a”, dupa caz.

      Răspunde
  11. the_sniper – modelul ala mie unul mi’a placut si imi place si acum fiind un demn urmas al lui StarTak. smile Din pacate, singura chestie care m’a enervat mereu la Motorola a fost meniul mult mai stufos decat la Nokia care mereu a excelat prin simplitate si accesibilitate.

    @Redoo – inainte de 3310 ca orice om care se respecta am avut 5110. O bijuterie de telefon … mic pentru vremurile lui, durabil ca o caramida si fiabil ca un tanc. Am dat cu el de toti peretii, l’am scapat in apa, in buda … l’am tarat cu mine pe toate coclaurile … frate la telefonul ala apasai butonul de power si vorbeai cateva zile. La telefonul ala ii zicea telefon de TIRisti pe vremea aia. laugh

    @Vasile – 8110, telefonul din Matrix … laugh … demn inaintasi a lui 7110 de care am fost cel mai indragostit om din lume si pe care il am inca in sertarul de la birou, iar de functionat functioneaza ca in prima zi, ba chiar ii mai tine si bateria vreo 2 zile.

    @Cola – minunata idee, poate o punem de un post! laugh

    Răspunde
    • Da, multumesc ICE, inaintea lui aveam un Philips Diga…solid tare, tot cu el am ramas mult timp pana la un Nokia 6310, telefon adevarat, autonomie fabuloasa… adevarat, Legendele nu mor niciodata! Sa vedem cati isi mai aduc aminte peste 15 ani de astea de acum, arata toate la fel, fara personalitate…. globalizare, asta e!

      Răspunde
  12. 6310 alea …. niste BIJUTERII de telefoane! Si amu se vand reconditionate pe niste site’uri la niste preturi destul de maricele.

    In rest …dap … caramizi cu ecran mare … si tocmai cand ne bucuram si noi ca sunt tot mai mici cu autonomii tot mai mari. laugh

    Răspunde
    • Bijuterii ICE, plecam fara incarcator la drum 4 zile, o saptamana, niciodata nu am ramas fara baterie… acum am incarcatoare peste tot laugh

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura