Limitele tehnologiei modern: bateria

Desi de obicei gazda noastra e calare pe domeniul asta, am zis sa dau si o geana.

Nu cred ca are rost azi sa vorbim de enormul progress al tehnologiei , in special in ceea ce priveste computere, laptop-uri, tablete , telefoane samd. Miniaturizarea si nanotehnologia continua sa uimeasca cu noi gadgeturi.

Si totusi exista un mar otravit in acest cos cu bunatati electronice: bateria.

Acum cateva zile am gasit un articol extreme de interesant aici.

Omul are si un blog extreme de serios.

Asa ca nu mi-a venit sa cred ca folosim ca baterie…ACELASI TIP VANDUT DE SONY IN 1991 prima oara. Ati citit bine. Desi ceva imbunatatiri au aparut, bateria Litiu Ion este cam aceeasi de 24 de ani. Durata sporita de folosinta a unei baterii, scrie autorul, vine de la aparitia de hard si soft extrem de sofisticat si putin consumator de curent electric, utilizat azi de mai toate device-urile.

Ceea ce este insa mai grav este faptul ca nu exista momentan nicio tehnologie, inventie sau dispozitiv care sa permita reincarcarea cat mai rara a unei baterii. Designul Litiu-ion, admit specialistii, nu are inca o alternative. Si, spun gurile rele, nici nu va avea, omenirea atingand se pare o limita tehnologica, o bariera fizico-chimica imposibil de surmontat.

Este adevarat insa ca se va lansa in urmatorii 3 ani un tip de baterie(o variatie a bateriilor actuale) si un tip de incarcator care vor reduce timpul de reincarcare la 3-5 minute. Cel putin asa se spera.!!

Ce parere aveti despre problema bateriilor din device-urile voastre?

[yop_poll id=”6″]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura