Se termina Marea Bucla

Plictis frate! Mare dezamagire turul Frantei de anul asta.

Echipa Sky si Froome au dominat turul, mai ales ca rivalul nr. 1 Alberto Contador s-a vazut nevoit sa abaondoneze din cauza unei cazaturi. El Pistolero este din nou ghinionist si Froome a profitat cu calm. Deoarece restul ciclistilor sunt niste fatalai.  unul n-a avut sange sa il atace pe Froome!!! Toti au stat la “cutie”, asteptand o greseala care nu a venit. Pacat de Contador, era singurul cu tupeu!

Anul asta cred ca turul a fost “curat”, poate si de aia e plictis. Multi ciclisti au parut de multe ori epuizati. Nibali, castigatorul Giro, n-a reusit decat niste clasari anoste.

Singurii ciclisti care au animat au fost Sagan si Majka de la team Tinkoff – miliardarul rus a avut mana buna, alcatuind o echipa redutabila – , care vor castiga tricourile de cel mai bun sprinter, respectiv cel mai bun catarator, si veteranul Mark Cavendish, care a castigat 4 etape, apropiindu-se vertiginous de Eddie Merckx in clasamentul ciclistilor cu cele mai multe etape castigate. Maine e posibil sa ia iar etapa pe Champ Elysee!

Se pare ca masurile anti dopaj au dat roade in ciclism si s-a revenit la performante ceva mai umane. Au trecut timpurile cand Jacques Anquetil dadea de fata cu ziaristi Maxiton pestilor dintr-un acvariu ca sa vada daca amfetaminele au efect – aveau, pestii au devenit atat de activi ca au sarit din acvariu!

Peisajele au facut, ca de obicei, totii bani! In spatele lu’ Froome Mont Saint Michel.

Personal, JO ma lasa rece! Sa speram ca Vuelta a Espana va fi mai interesanta!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...