Mainstream media in cadere libera la nivel global

Pandemia a fost un punct de inflexiune major in perceptia publicului cu privire la increderea in „sursele oficiale”, mainstream media (marea presa) find acaparata peste tot in lume de structurile guvernamentale care au cumparat intreaga presa mare a lumii, prin diverse scheme perverse de „ajutor financiar”, pompand sume uriase in narativul oficial care a fost impus ca „adevar absolut”. In social media s’a intamplat cam acelasi lucru, cenzura find cea care s’a ocupat de tot ce nu au putut guvernele corporatiste sa cumpere, Twitter files find exemplul perfect de colaborare intre guvern, servicii secrete si platformele de social media, vocile constintei libere find „deplatformizate” ostracizate si reduse la tacere.

Mainstream media in cadere libera la nivel global

Cum orice reactie naste o contrareactie, ultimul raport de monitorizare a presei la nivel global facut in 2023, arata o prabusire uriasa a audientelor si traficului marilor trusturi de presa corporatista, toate marile nume din presa mondiala, care candva erau vazute ca surse de informare de incredere, inregistrand pierderi la nivel global, in vremea in care sursele alternative reprezentate de platformele din social media sunt in crestere, paginile de social media, micile site’uri de stiri alternative, blogurile si podcasturile independente, inregistrand cresteri tot mai mari de audienta si abonati.

Opinie

Desi punctul de inflexiune a fost pandemia, increderea in marea presa incepuse de ceva vreme deja, sau mai exact dupa manipularile si tragicele minciuni promovate de mainstream media din perioada Trump in USA si convulsiile politice artificial create prin alte tari (expl. protestele #rezist pe la noi), urmate de manipularile venite pe acest model patentat din pandemie si razboi, find doar bomboana de pe coliva presei corporatist-guvernamentale, oamenii devenind tot mai obositi, satui de minciuni si constienti de manipularile narativelor oficiale. Ingrijorarea reala de la Davos de anul asta cu privire la „dezinformare” este una reala, pierderea controlului narativului oficial find cel mai mare pericol pentru „guvernul global” care fara puterea si influenta trompetelor de propaganda din mainstream media, nu pot sa mai puna in aplicare nimic din agenda, oameni devenind tot mai constienti de ce se intampla. Probabil ca in scurt timp, cenzura online va deveni tot mai agresiva peste tot in ce era odata lumea libera, in sensul asta lucrandu’se peste tot la legi draconice, ce nu confirma insa decat faptul ca puterea de altadata a massmediei de propaganda oficiala este in moarte clinica, iar tot efortul asta de a pune pumnul in gura vocilor libere, nu va aduce nimic bun pentru „ei”, ba dimpotriva.

6 comentarii la „Mainstream media in cadere libera la nivel global”

    • In situatia actuala si la nivelul de cadere si compromitere la care a ajuns mainstream media lor, nici un miracol nu mai reuseste sa ii „rebilduiasca”! Nu stiu cum va fi in rest, insa cand lucrurile se vor aseza, nimic din ce era media pana acum nu va mai fi la fel, orice ar incerca sa faca iar ironia este ca de la „ei” a pornit si aceasta schimbare! laugh

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura