Twitter Files, scandalul care zguduie America și dovedește implicarea directă a rețelei de socializare în influențarea rezultatului alegerile prezidențiale din 2020

Atunci când Elon Musk vorbea de „Eliberarea Twitter”, nimeni nu bănuia că acest lucru va duce la unul dintre cele mai mari scandaluri din Statele Unite ale Americi, scandal în care Twitter, ca cea mai influență rețea de social-media din lume, este parte a unui complot care prin dovezile publicate de Elon Musk demostrează fără nici o urmă de îndoială implicarea directă a acestei rețele de socializare în rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020, atât prin cenzurarea informațiilor cu privire la documentele compromițătoare de pe laptopul pierdut de Hunter Biden, fiul actualului președinte Joe Biden, cât și prin cenzurarea tuturor celor care au îndrăznit să distribuie sau să vorbească despre acest lucru pe Twitter.

Twitter Files, scandalul care zguduie America și dovedește implicarea directă a rețelei de socializare în influențarea rezultatului alegerile prezidențiale din 2020

Ceea ce urmează să citiți este prima tranșă dintr-o serie, bazată pe mii de documente interne obținute de surse de la Twitter. „Fișierele Twitter” spun o poveste incredibilă din interiorul uneia dintre cele mai mari și mai influente platforme de social media din lume. Este o poveste Frankensteiniană despre un mecanism construit de om care a crescut sub controlul designerului său.

Isi incepe relatarea autorul american Matt Taibbi, în urmă datelor și documentelor interne puse la dispoziție de Elon Musk.

În concepția sa, Twitter a fost un instrument genial pentru a permite comunicarea instantanee în masă, făcând posibilă pentru prima dată o adevărată conversație globală în timp real.

Pe măsură ce timpul a trecut însă, compania a fost forțată încet să adauge acele bariere. Unele dintre primele instrumente pentru controlul vorbirii au fost concepute pentru a combate spam-ul și fraudatorii financiari.

Încet, în timp, personalul și directorii Twitter au început să găsească din ce în ce mai multe utilizări pentru aceste instrumente. Cei din afară au început să solicite companiei să manipuleze și vorbirea: mai întâi puțin, apoi mai des, apoi în mod constant.

Până în 2020, solicitările actorilor conectați de a șterge tweet-urile erau de rutină. Un director i-ar scrie altuia: „Mai multe de revizuit de la echipa Biden”. Răspunsul echipei de moderare: „Rezolvat!”.

Celebritățile și oamenii obisnuiti deopotrivă ar putea fi eliminati sau revizuiti la ordinul unui partid politic:

Ambele părți au avut acces la aceste instrumente. De exemplu, în 2020, au fost primite și onorate solicitări atât de la Casa Albă Trump, cât și de la campania Biden. In orice caz, s-a bazat pe contacte. Deoarece Twitter a fost și este ocupat în mare parte de oameni de o orientare politică, au existat mai multe canale, mai multe modalități de a se plânge, deschise spre stânga (ei bine, democrați) decât către dreapta.

Înclinația rezultată în deciziile de moderare a conținutului este vizibilă în documentele pe care urmează să le citiți. Cu toate acestea, este și evaluarea mai multor directori, actuali cat și foști, la nivel înalt. Bine, a fost mai multă revolta în legătură cu procesul, dar dă-i dracu, hai să mergem înainte cu ce conteaza.

Pe 14 octombrie 2020, New York Post a publicat BIDEN SECRET EMAILS, o expunere bazată pe conținutul laptopului pierdut al lui Hunter Biden. Twitter a facut eforturi extraordinare pentru a suprima povestea, eliminând link-uri și postând avertismente că informatia ar putea fi „nesigură”. Au blocat chiar transmiterea acesteia prin mesaj direct, un instrument rezervat până acum cazurilor extreme, de ex. pornografie infantilă.

Purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Kaleigh McEnany, i-a fost blocat contul pentru că a postat pe Twitter despre această poveste, ceea ce a stârnit furia lui Mike Hahn, apartinand personalului de campanie al lui Trump, care i’a transmis: „Macar pretinde că îi pasă de următoarele 20 de zile”.

Acest lucru l-a determinat pe directorul de politici publice Caroline Strom să trimită o interogare politicoasă WTF. Mai mulți angajați au remarcat că a existat tensiune între echipele de comunicații/politici, care au controlat puțin/mai puțin asupra moderației, și echipele de siguranță/încredere:

Nota lui Strom a primit răspuns că povestea laptopului a fost eliminată pentru încălcarea politicii companiei „materiale piratate”:

Deși mai multe surse și-au amintit că au auzit despre un avertisment „general” din partea autorităților federale de aplicare a legii în acea vară cu privire la posibile hackuri străine, nu există nicio dovadă – pe care sa le fi văzut – cu privire la vreo implicare a guvernului în povestea laptopului. De fapt, asta ar fi putut fi problema, decizia a fost luată la cele mai înalte niveluri ale companiei, dar fără știrea CEO-ului Jack Dorsey, fostul șef al departamentului juridic, politici și încredere, Vijaya Gadde, jucând un rol cheie.

„Tocmai au făcut-o independent”, așa a caracterizat decizia un fost angajat. „Hacking-ul a fost scuza, dar în câteva ore, aproape toată lumea și-a dat seama că nu va ține. Dar nimeni nu a avut curajul să o demonteze.”

Puteți vedea confuzia în următorul schimb de replici dintre Vijaya Gadde (n.r. șefa Departamentului juridic, diplomatic și al politicilor de incredere la Twitter) și fostul șef al Securitatii, Yoel Roth. Oficialul Trenton Kennedy scrie: „Mă chinui să înțeleg baza politicii pentru a marca acest lucru ca nesigur”:

Până în acest moment, „toată lumea știa că a fost nenorocit”, a spus un fost angajat, dar răspunsul a fost, în esență, să greșești de partea… a continua să greșești.

Fostul vicepreședinte Global Comunications, Brandon Borrman, întreabă: „Putem susține cu adevărat că aceasta face parte din politică?”

Fostul consilier general adjunct, Jim Baker, pare să-i sfătuiască din nou să nu dea curs actiunii, pentru că „se impune prudență”:

O problemă fundamentală cu companiile de tehnologie și moderarea conținutului: mulți oameni responsabili de limbaj știu/nu prea le pasă despre limbaj și trebuie să li se spună elementele de bază de către persoane din afară. Adica, intr-un schimb plin de umor în ziua 1, congresmanul democrat Ro Khanna ia legătura cu Gadde pentru a-i sugera cu blândețe să puna mana pe telefon pentru a vorbi despre „discursul contra reacției”. Khanna a fost singurul oficial democrat pe care l-am găsit în arhiva care și-a exprimat îngrijorarea.

Gadde răspunde repede, scufundându-se imediat în politica Twitter, neștiind că Khanna este mai îngrijorată de Legea drepturilor:

Khanna încearcă să redirecționeze conversația către Primul Amendament, mențiune care este în general greu de găsit în documente:

În decurs de o zi, șefa Politicii Publice, Lauren Culbertson, primește un raport îngrozitor de la Carl Szabo de la firma de cercetare NetChoice, care a chestionat deja 12 membri ai Congresului – 9 Republicani și 3 Democrați, de la „Comitetul Juridic al Camerei către biroul republicanei Judy Chu.”

NetChoice îi informează pe cei de la Twitter că se așteaptă o „baie de sânge”  la viitoarele audieri in Congres, membrii spunând că este un „punct de cotitură”, plângându-se că tehnologia „a evoluat atât de mult încât nici măcar nu se poate reglementa, așa că ar putea fi necesar ca guvernul să intervină”.

Szabo a raportat pe Twitter că anumiti congresmani caracterizează povestea laptopului ca fiind „momentul de acces la Hollywood al tehnologiei”:

Fișierele Twitter mai demostreaza faptul ca pentru democrati: „PRIMUL AMENDAMENT NU ESTE ABSOLUT”. Scrisoarea lui Szabo conține pasaje înfricoșătoare care transmit atitudinile parlamentarilor democrați. Ei vor „mai multă” moderare, iar în ceea ce privește Carta Drepturilor, aceasta „nu este absolută”!

Acest remarcabil mic complot al Twitter cu privire la documentele compromitatoare din laptopul lui Hunter Biden si care aparent s-a făcut fără știrea CEO-ului Jack Dorsey, dovedeste cât de mult timp situația a fost „acoperită” chiar chiar și după ce Dorsey a sărit din schemă.

a scris Taibbi, pe Twitter.

Mark Zuckerberg recunoaște că FBI l’a somat să cenzureze pe Facebook informațiile legate de laptopul lui Hunter Biden

Ceea ce s’a întâmplat la Twitter este un atentat grav la democrație și libertatea cuvântului, dar nu este un caz singular, Mark Zuckerberg mărturisind că înaintea alegerilor prezidențiale din 2020, FBI i’a cerut că informațiile cu privire la scandalul „laptopul lui Hunter Biden” să fie cenzurate de pe platforma pe motiv că acestea ar fi niște informații false vehiculate de Rusia pentru a influență alegerile din USA, lucru ce ulterior s’a dovedit a fi fals, având în vedere că acel laptop există, iar datele pe care le conține pot fi considerate dovezi ale implicării familie Biden în afaceri obscure din China și Ucraina, afaceri din care familia Biden a câștigat milioane de dolari, precum și alte date sensibile ce ar fi putut să fie decisive pentru rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 dacă nu ar fi fost drastic cenzurate pe rețele de socializare, cenzură care s’a transformat ulterior în hărțuirea unor personalități și oameni simpli.

Opinie personală

Deși subiectul e ocolit cu multă grație de slugile și acoperiții din maistream media din România, aceste dezvăluiri ale lui Elon Musk demonstrează ce multă lume bauia, dar încă nu fusese dovedit atât de clar, respectiv preluarea rețelelor de socializare de către anumite cercuri obscure de putere, cercuri din care fac parte atât politicieni cât și instituții de forță ale statelor, care teoretic ar trebui să reprezinte și apere drepturile și libetatile Constituției pe care au jurat atunci când au ajuns în vreun Biroul Oval, Parlamente ale lumii, sau birourile de unde să își desfășoară activitatea în slujba oamenilor care i’au ales sau cărora le servesc că slujbași ai statului. Nu mai există nimic din toate astea, iar dacă ar fi să revenim pe plaiurile noastre mioritice, ar trebui doar să ne aducem aminte cum prin intermediul acestor rețele sociale vreme de câțiva ani buni de zile, România a fost prizonieră divesiunilor și manipulărilor care au dus la uriașe mișcări de stradă ce au dat jos câteva guverne la rând și au răsturnat rezultatul unor alegeri libere, în vremea în care au influențat decisiv altele, în joc find aruncate zeci de milioane de dolari obscuri, pentru că aceste rezultate să fie pe placul păpușarilor care le’au manipulat până când în fruntea statului eșuat din această țară anulată, au fost puși doar trădători și intereselor naționale și purtători de tuzcal domnesc!

Update

 • Twitter files 2Listele negre secrete de pe Twitter
 • Twitter files 3Deplatforming the President
 • Twitter files 4Pe măsură ce presiunea crește, directorii Twitter construiesc argumentul pentru o interdicție permanentă
 • Twitter files 5ELIMIREA LUI TRUMP DE PE TWITTER
 • Twitter files 6 – TWITTER, SUCURSALA FBI
 • Twitter files 7– Modul în care FBI și comunitatea de informații au discreditat informațiile faptice despre afacerile străine ale lui Hunter Biden, atât după, cât și * înainte de * The New York Post a dezvăluit conținutul laptopului său pe 14 octombrie 2020
 • Twitter files 8 – Cum industria farmaceutică a făcut lobby pe rețelele sociale pentru a modela conținutul în jurul politicii privind vaccinurile
 • Twitter files 9 – Mai multe cereri de interdicție Adam Schiff și „Deamplificare”
 • Twitter files 10 – Cum a lăsat Twitter să intre comunitatea de informații in interior
 • Twitter files 11 – Cum a discreditat Twitter dezbaterea publica despre Covid
 • Twitter files 12 – Cum a ajutat în discretie totala Twitter campania secretă online PsyOp a Pentagonului
 • Twitter files 13 – Twitter nu este singurul site de socializare care se confruntă cu presiunea de a cenzura conținutul. Am obținut e-mailuri care arată că CDC a avut o influență semnificativă asupra moderarii covid la Facebook și Instagram. Iată ce am găsit.
 • Twitter files 14 – Minciunile implicarii Rusiei in campania electorala din USA si povestea falsa a botilor rusesti
 • Twitter files 15 – Fisierele Jason Blayr devoaleaza modul in care s’a pus la cale urmatoarea mare farsa media a implicarii Rusiei in alegerile din USA
 • Twitter files 16 Complexul industial de cenzura al guvernului
 • Twitter files 17 – New Knowledge, Centrul de implicare globală și liste negre sponsorizate de stat
 • Twitter files 19 – Marea masinarie a minciunilor Covid 19

5 comentarii la „Twitter Files, scandalul care zguduie America și dovedește implicarea directă a rețelei de socializare în influențarea rezultatului alegerile prezidențiale din 2020”

 1. De cand cu retelele astea este tot mai evident ca lumea a luat-o razna si asta se vede pentru ca orice subiect este polarizat la maxim. Ca influenteaza alegerile am vazut la noi ca experiment, ulterior in SUA nu au implementat decat ce au experimentat in colonie. Nu cred ca o sa se intample nimic, americanii sunt la fel de varza ca noi.

  Răspunde
 2. Parerea mea e ca Musk e tot pe mana cu davosienii. Doar ca trebuie sa joace rolul politistului bun pentru amagirea pelicanilor. Planul merge inainte. N-ai cum sa ajungi miliardar daca nu esti din acelasi film cu baietii (nu el a venit cu cretinismu’ ala de-i zice masinuta pe baterii sau fotovoltaice la tot bizonu?). Asa ca nu va entuziasmati. O sa le aratam noi ce o sa patim! drinks
  Deja ma plictiseste chestia asta cu noua „ordine mondiala” de la Tuiter. Sedeti blanzi, o s-o luam in mana ca la casa de cultura si nimeni nu va cracni. Aia care vor indrazni, le va monta Musk un cip neuralink in cap si aia a fost. Va pupa tetea. Hai salam!
  PS Doar stiti ca Murphy e zeul meu favorit, n-asa?
  PPS ‘Ricanii cred ca au retea directa cu dreaq, ca D-zeu sigur e in CO. Altfel nu se egzplica!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura