Pacatul parizeului

parizer, parizer porc, parizer bun

Nu stiu pe la voi cum e, insa eu, recunosc ca mai cad in pacat! Ok, stiu ca la origine era un produs bun, si mai ales ca ce gasesti azi e o mizerie de semipreparat, fabricat din … mai bine nu ai vrea sa stii, ca are mai multe E’uri decat carne si nu e recomandat … dar ma doare fix la bașcheți, mai ales ca eu nu am uitat cum mi’a umplut candva burta flamanda alaturi de niste mustar prin care il taram destul de generos si bucuros fiind ca am ce manca, iar de vremurile de glorie al parizerului pane din epoca de aur, nu cred ca mai are rost sa vorbim. laugh

Nu sunt un fan al acestor produse, in concluzie mananc destul de rar … dar nici mai sfant ca Mencinicopschi sa zic ca nu o fac atunci cand imi e pofta, mai ales in amintirea unui parizer pă ziar cu mustar. laugh Din pacate unul gustos gasesti tot mai rar, ca fie e fad, fie are gust de plastic … pe la Lidl am gasit unul ieftin, dar care mi’a amintit de ala de pe vremuri. Asta din imagine e cam fad si gras, dar l’am cumparat dupa miros, si mai ales pentru ca mi’a fost pofta sa il bag cu niste ceapa verde si o branza GRASA de vaci, din sursa sigura, d’aia din lapte muls, nepasteurizat, boala curata! laugh

Voi mancati asa ceva? Recomandari ceva?

13 comentarii la „Pacatul parizeului”

  1. Ah,da,sfantul parizer…chiar si azi o mai comit,numai sa nu frie vreo mizerie plina de zgarciuri,in rest,e ca si fast food-ul…nu-i nimic daca mai consumi din an in pasti.Parerea mea.

    Răspunde
  2. Am la piata un ardelean, zice ca-i din Jina..are momente cand mai aduce si e bun. Nu m-am onorat cu parizerul, dar asa cum zici si tu, pe vremea lu ceasca luăm pâine calda de la fabrica si o umpleau cu parizer. Ori era bun ori eram flămânzi…nu- mi mai aduc aminte ce gust avea

    Răspunde
  3. In studentie cumparam parizer taiat gros la 1,5 cm il puneam in tigaie si se facea ca o scoica. In scoica puneam un ou si iesea o minunatie. In stagiatura luam parizer si faceam parizer pane. Alta minunatie. Acum parizerul nu il mananca nici motanii. La mezelurile astea de acum fac proba cu motanii. Daca ei nu il mananca il sar si eu si ajunge la caini. Am luat de la Lidl niste parizer cu cca 6 lei/kg. Cum poate sa fie asa de ieftin daca este din carne? Pe asta si cainii l-au refuzat, a trebuit sa-l fierb si doar asa l-au mancat (cainii). Acum in oras sunt cateva firme care au produse relativ bune dar la parizer tot nu reusesc reteta sau m-am boierit eu. laugh

    Răspunde
  4. Cautati parizer de Cristur – asa se numeste. Este cel mai bun din tara . Cel care gusta primul sa de-a o confirmare aici.

    Răspunde
  5. Eu am sa il caut, ceva indicii pe unde am putea da de el?

    P.S. Daca e vorba de Cetarea Cristur … si Cristur din HD, asta e pe langa mine, da eu mezeluri de la ei, nu am gasit pe nicari.

    P.S. Paci zice ca firma producatoare e radiata.

    Răspunde
  6. Parizerul de Cristur e cel mai bun, dar si cu 50-70% mai scump decat celelalte de pe piata. E un producator din Cristuru Secuiesc, cred si firma se numeste altfel, CrisTur e marca.

    Răspunde
    • Si eu consider ca este OK. La fel si crenvurstii, mai ales cei afumati. Scumpi fata de restul, au ajuns la 34lei/kg in Brasov. Interesant ar fi o analiza a compozitiei. Nu apare in recenzii pe net, fiind vorba de o serie mica. Sper sa nu fie un amalgam de Euri. Oare cum se procedeaza pentru o analiza?

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura