De azi, drepturi si libertati doar cu certificatul verde si in Romania

Anul trecut pe vremea asta predresajul isi facuse deja efectul si cam toata lumea se obisnuise cu celebrele declaratii pe propria raspundere care erau necesare pentru orice deplasare de la domiciliu, ala fiind primul pas al controlului deplasarilor, de azi incepand mai marcam o borna in istoria Covid in Romania si anume cea a introduceri celebrului „certificat verde” asa zisul „pasaport de covid” cu ajutorul caruia se instituie oficial si discriminarea in baza unui document care oficial a fost introdus ca unul sanitar ce trebuia sa fie folosit doar pentru calatoriile intre state.

De azi, drepturi si libertati doar cu certificatul verde

Pe scurt, cam asa arata restrictiile, mare parte din ele dedicate nevaccinatilor, aia fara certificatul verde:

 • interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, cu anumite excepții;
 • interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21:00-05:00;
 • activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor și la terase să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00;
 • interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor;
 • interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive;
 • accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform prezentei hotărâri, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală;
 • organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați;
 • accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;
 • instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.
 • Accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • De la această obligație referitoare la accesul controlat sunt exceptate activitățile religioase precum și cele din unitățile de alimentație publică în care doar se comercializează produsele alimentare și băuturile alcoolice sau nealcoolice dispuse în afara centrelor comerciale, târgurile, bâlciurile și talciocurile.
 • Obligația de vaccinarea sau trecere prin boală impusă pentru participarea la activitățile și evenimentele menționate sau pentru acces în incinta centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate nu se aplică copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani dacă sunt însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală.
 • Accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Prin excepție este permis accesul avocaților pentru exercitarea activităților.
 • În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada se face prin intermediul unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2.
 • Prevederile se aplică și pentru operatorii economici care funcționează în clădiri cu birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan.
 • Prin excepție, instituțiile publice și operatorii economici vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetățenilor la serviciile publice oferite, în situații urgente (de exemplu: eliberare certificat de deces, certificat de naștere și altele asemenea) și persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, prin organizarea activității în mediul online, în spații deschise, la ghișee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiții care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.
 • Accesul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 este permis în lăcașurile de cult, unde se desfășoară activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele și rugăciunile colective, și în unitățile de alimentație publică în care se comercializează produse alimentare și băuturi alcoolice sau nealcoolice aflate în afara centrelor comerciale, târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor, cu purtarea măștii de protecție și respectarea normelor de protecție sanitară.

Sursa: Hotărârea de Guvern cu noile restricții în vigoare în România de luni, 25 octombrie

Am marcat si acest milestone al istoriei pandemiei din Romania

Si cam pe aici ma si opresc din a mai zice ceva ca am zis destul de doi ani de zile, despre momentul conditionarii vaccinari pentru a mai avea parte de niste drepturi si libertati, scriiam inca de cand pe la noi Covid19 era o simpla raceala. pentru ca dupa ce tot Iohannis ne’a anuntat in primavara ca a infrant pandemia, sa avertizez tot pe aici ca valul patru de prostie va aduce dictatura distopica la apogeu si pe drumul ala suntem, atat doar ca multi vad si mai putini pricep.

Opinie personala

Ce este interesant e faptul ca nimeni, sau aproape nimeni, nu remarca faptul ca in Romania introducerea acestui certificat verde e discriminare pe fata deoarece testarea a fost scoasa ca varianta alternativa, desi aceasta asa zisa alternativa, este prezenta peste tot pe unde a fost introdus acest document, in multe state fiind inca gratuita cum la noi nu a fost niciodata dealtfel. Dar cui sa’i pese, cine sa priceapa cand oitele cuminti primul lucru pe care l’au facut doar la aflarea vestii, a fost sa si ia cu asalt centrele de vaccinare desi acel HG este profund ilegal si neconstitutional!

Nu babaieti, nu am nimic nici cu vaccinarea, nici cu vaccinul, atat ca sunt doar martor al unei istorii care se repeta sub ochii nostri orbi si sunt doar minunat pana unde poate merge imbecilitatea umana. #dacat tot.

drepturi si libertati doar cu certificat verde

UPDATE:

 

35 de comentarii la „De azi, drepturi si libertati doar cu certificatul verde si in Romania”

 1. Eu sunt vaccinat, dar voi refuza sa folosesc rahatul ala de certificat verde in locurile unde nu au voie cei care au ales sa nu se vaccineze! Nu e uman, nu e corect, nu e de bun simt, nu e legal, nu e constitutional, nu e nici cum! M-as simti ca dracu, efectiv mi-ar fi sila de mine sa accept asa ceva, plis ca mintea mea refuza sa inteleaga cum ar fi sa fiu legitimat pentru simplul drept de a bea o cafea! In rest, e treaba fiecaruia sa faca asa cum vrea si spun asta pentru a nu provoca pe aici discutii inutile!

  Răspunde
  • Eu nu contest alegerile nimanui, e dreptul fiecaruia sa faca asa cum vrea si sa actioneze dupa cum isi doreste, singura problema e ca aia care azi accepta atat de usor sa le fie limitate ilegal si neconstitutional drepturile si libertatile de o anume conditionalitate, daca maine pentru acelasi lucru or sa le ceara astia mai mult decat atat, or sa accepte la fel de usor? Cam pe aici e discutia pe care multi fie nu o inteleg, fie nu ii intereseaza, pentru ca faza aia cu „ne vaccinam pentru ca sa ne intoarcem la o viata normala” a expirat cam de cand a expirat si aia cu „poarta masca ca sa ne intoarcem la o viata normala”!

   Răspunde
 2. Inca habar nu am ce-i cu certificatul ala si nici cum o sa ma afecteze ca oricum muncesc de dimineata pana seara si in afara de intratul pe la un supermarket nu-mi permit prea multe. Sa zicem ca l-as intelege ca o masura sanitara temporara, din cate vad e vorba de 30 de zile. Daca ar fi doar atat, nu cred ca moare nimeni ca nu se duce la mall sau crasma vreme de 30 de zile pana se stabilizeaza situatia. Daca alea 30 de zile se prelungesc insa cu inca 30 si inca 30 … atunci apare deja o problema si inca una mare, respectiv trecerea la o dictatura mascata. Eu cam asa vad lucurile in acest moment si prefer sa cred ca e vorba de ceva temporar. Sper.

  Răspunde
  • O perioada limitata de timp ar accepta orice om cu un minim de intelegere si rezonabilitate, problema este ca desi apar in premiera stipulate cele 30 de zile (in speranta ca nu va mai fi contestat si acest HG de avocatul poporului) acele 30 de zile sunt insotite de sintagma „cel putin”, iar avand in vedere ca si starea de alerta tot cu 30 de zile a inceput si de atunci s’a facut un an si jumatate, nimeni si nimic nu ne garanteaza ca aceste suspendari de drepturi si libertari pentru unii si conditioanarea lor pentru altii e doar o perioada rezonabila de timp, mai ales ca in Parlament se coace o lege in acest sens care va suspenda inclusiv dreptul la munca, cele 30 de zile date de acest HG ilegal fiind probabil doar ragazul necesar pentru ca acea lege sa se coaca si intre in vigoare. Pe aici e problema …

   Răspunde
  • Pai nu te-ai prins pana acum ca se minte pe banda rulanta si ca toate elementele care faceau parte din narativ se modifica la fiecare sase luni (doua saptamani pana se aplatizeaza curba, ne vaccinam si scapam, etc). Vrei si desene. Duma cu pass-ul va ramane for ever. Si vor urma si altele si mai si. Vezi ca am scris la articolul cu empatii cate ceva. Succesuri! drinks

   Răspunde
  • A spus Arafat că va prelungi după, tot cu 30. Și așteaptă legea care le va interzice și angajaților, proiectul e în Parlament. Să cadă la înțelegere psd cu moulinex și se face.

   Răspunde
   • Nu am mai avut toleranta sa il mai pot urmarii, omul provocandu’mi un atac de repulsie doar cand ii vad fata, dar era previzibil ca odata ce idiotii utili acepta 30 de zile, de acolo inainte e floare la ureche pentru ca in paralel cu inghesuiala oilor in strunga unde le e aplicat vaccinul, aia care raman ca dezidenti treptat devin cantitate neglijabila de care nimanui nu ii mai pasa, iar aia obisnuiti cu controlul se vor supune in continuare indiferent de ce li’se cere. Inceputul e mai greu, #dacat atat ..

    Răspunde
    • Am dat peste el căutând niște informații, era live pe net. M- am uitat pentru că am dedus că dacă e difuzat acolo, o avea legătură cu ceea ce căutam eu. Nț! laugh
     Nu e, bre, cantitate neglijabilă, e pix! laugh
     Au vrut să închidă și școlile private și afterschools, peste weekend s- au sucit. O fi făcut careva mahăr ceva, i- o fi înjurat. rofl
     Am remarcat ieșirea din decor a unor tefeliste cu microfon, cerând insistent să spună motivul pentru care la biserică nu se cere taxa de poluare, ă, certificatul verde. El: ” E o decizie.”( decizie, iată, răzgândită în cazul școlilor pă bani cool ) . Ele- în spume: Vrem studiile științifice!!! Nadal: flit! laugh Ce să zică? Ho, nebunelor, că Daniel e cu noi pă blat, abia de l- am convins. laugh Ideea e că nucleul ăla mic și dur precum o durere’n… este userist 100% și dacă nu am trăi vremurile nounormalității, unii le- ar aplica măcar dușuri reci, wait! Nicușor e acum la pnl, nu? rofl Niște medievali ar tranșa problema la modul ” Vade retro…! ” Dacă îmi găsește cineva o explicație rațională pentru care aceleași persoane erau nederanjate de untold, chiar îl socoteau binevenit, sau de cum a fost făcut bugetul praf de către ” dreapta” , dar e în spume după reportajul celor de la recorder despre cheltuielie BOR pentru Catedrală, i- aș fi recunoscătoare. Aici nu mai este vorba despre dublă măsură/ ipocrizie cruntă, reacțiile lor sunt mult peste, viscerale. Este unicul lucru clar precum lumina zilei care deosebește deontologii și influensării care păreau la un moment dat treziți, știți voi, ăia băsiști, și care migraseră la moulinex ca mai apoi să se lepede de el.
     Părintele Steihardt avertiza în Jurnal: ” Nu- mi pun semnătura alături de a ta, nici pentru a recunoaște că există Dumnezeu. „

     Răspunde
 3. Dacă ne uităm la ce se întâmplă în Franța, Italia, mai nou in Austria, rezultă că aici nici măcar nu putem să arătăm exclusiv spre ai noștri ( deși dezastrul sanitar este exclusivitate românească ) .. constituția nu e doar un detaliu – lumea trebuia să sară de cur in sus când făcea kovesi legi in țara asta total pe lângă constituție, sub pretextul mcv .. dacă accepți una, accepți și celelalte .. oricine a rezonat vreodată în ultimii 15 ani cu lozinci gen ‘dna să vină să vă ia’ , ‘muie psd’, ‘fara penali’, nu are niciun drept să se vaite acum – violarea constituției tot viol se cheamă, indiferent de forma actului sexual.. din rahatul ăsta nu ne scoate nimeni, decât o minune legată de ro exit, și o metodă de a supraviețui după așa ceva..

  Răspunde
 4. De la mașini green la oameni green gen… Poate acum vom înțelege de ce Greta a fost invitată la discuțiile ” experților” despre covrig. diablo

  Răspunde
  • Dap, am prin draft un articol cu titlul :”Pandemia verde, urmatorul flagel” …vedem cand am timp sa il si termin. laugh

   @Cola: idioti utili sunt si vor fi mereu peste tot, cu ei facandu’se istoria! Sanatosi sa fim ..om razbi cumva.

   Răspunde
   • Da, dar idioții ăștia utili au votat doi președinți aleși care au încălcat constituția permanent, au făcut praf mediul civic ( foarte constituțional este sa zbieri in piață ‘cine nu sare ia condamnare’ ), au pus botul la țepele din piața publică promise de chiomparliu, au băgat în parlament un partid ( care a fost la guvernare în ultimul an ) .. nu e vorba de câțiva tâmpiți acolo – e vorba de suficienti care să profite de apatia celorlalți ( și care și ăia nu aveau treabă cu constituția ).. de 10 ani auzim public cum se zbiară că CCR trebuie sa dispară.. până și avocatul poporului era pe nasalie acum câteva luni.. deci ce vrem acum? Libertăți ? Pai am renunțat cu entuziasm la ele acum 15 ani.. chiar și acum, dacă zice unu despre tine că ești antieuropean , te halesc ăștia de viu pe stradă .. se miră careva că a fi antivaxer comportă același risc ? Tot e bine ( adică se poate și mai rău )- in state e nasol si dacă nu ai pielea colorată ..

    Răspunde
   • De dorit cu saturație cât mai mică, precum imunitatea de turmă care e pe cale să își piardă urma… pardon Scrie! smile

    Răspunde
  • Multumesc Vasile! Dap, scriam ramdurile alea cand prin Romania covidul era inca #dacat o raceala, dar cui dracului i’a pasat? Cui ii pasa decat ce am tot scris in rest? M’am ales cu diverse etichete, sanatosi sa fim, noi suntem supravietuitori, de restul nu stiu ce sa zic si sa fiu sincer, nu ipocrit: i don’t give a fuck!drinks

   Răspunde
 5. Cum cred unii ca nu vor fi afectati de aceasta mizerie de certificat sau ca certificatul asta are vreo legatura cu sanatatea sau ca va fi doar pana cand … (completati cu orice considerati mai mult sau mai putin rezonabil), nu inteleg… Pur si simplu, nu inteleg! Pot lua in calcul mintea ocupata cu supravietuirea, o educatie limitata, frica, orice… dar nici instinctul primar de conservare/supravietuire nu le functioneaza?
  Uitati-va la Italia si va lamuriti repede. Italienii macar au inceput sa se trezesca

  Răspunde
  • Nu stiu Vladiana ce sa zic … pana cand nu se lasa cu sticla si benzina, carpa si chibrit … nu se rezolva nimic ca din pacate pe aici suntem, de restul nu le mai pasa … si am ajuns sa o zic eu, ala, care a pledat mereu pentru solutii democratice pe aici si peste tot in rest! Din pacate pana si eu am ajuns la concluzia asta, din pacate …

   Răspunde
 6. Ma repet:Bai, o spun eu p-aia dreapta. P(l)andemia va dura cat vor dori politicienii si media. Ea s-a pupat exceptional cu New Green Reset. Adica, ca sa va dau mura-n gura, puscaria numita lock-down are mai multe rezultate: reducerea mobilitatii guvidului, miscsorarea consumului de resurse si finaly mari castiguri pentru Big Pharma si Big Tech. Deci, ce urmeaza: No cars, no property, colivie de aur cu nutretz optimizat / oaie furajata si reducerea natalitatii (oile trotinetiste si-o vor pune doar pe net). Nu va impacientati, p(l)andemia va dura ani si ani, cu dresura valurilor si a boosterelor. Nu puneti botul ca Norvegia +altri se dau acum libere. Vor fi aduse din nou in genunchi. E cazul sa si desenez? Ah, am uitat, uitati tot ce stiti despre “dimacrasi”, it’ll not happen again in your life! Va pupa tetea! drinks

  Răspunde
  • Repet ceea ce am mai scris aici despre țările nordice: acelea sunt parte a problemei, cetățenii lor sunt demult docilizați, politicienii sunt pe felie cu NWO. Dacă nici povestea cu Barnevernet nu a deschis ochii, răspunsurile cetățenilor lor intervievați pe străzi, care nu aveau nicun dubiu/ tresărire despre/ la măsurile luate de stat vizavi de familia cu copiii confiscați, ori faptul că sunt implicați în sponsorizări inexplicabile la noi a unor chestii tefeliste/ corecte politic…nasol! Norvegienii nu au avut de ales cu ce să se înțepe, au stat la rând și au primit ce li s- a dat.

   Răspunde
 7. În condițiile în care chiar si tu erai sigur ca se va ajunge aici, chit că nu sunt total deacord cu restricțiile si aș fi vrut o imunizare în masă, mai old school așea, pentru că știu câteva genii în virusologie, aș fi ipocrit să nu zic ca nu-mi vine să zâmbesc. Altfel Da, e nasol…
  Da cum să zic… am plecat din tara de vreo 3 ori anul ăsta…si liber la vama, liber la destinație. De covidit nu m am covidit… o fi si ca am fost vagginat, o fi si că am fost cat de cat atent si precaut, o fi si din alte motive ce țin de imunitate. Nu stiu ce Sa zic…da-mi place ca e liniște în oraș…Ce-o mai fi, vedem… poate asta-i calea, ca nimeni nu pare s-o mai vadă.
  Dar cum ziceam…nu-s deacord cu restricțiile..chiar e discriminare chiar dacă e ca-n bancul ala cu plua si capătul la care se află fiecare.

  Răspunde
  • Vaccinarea aia nu era de niciun folos decat daca vaccinul ala era cu adevarat vaccin care si imuniza conform promisiunilor de acum un an! Nu e cazul, vezi UK, vezi Israel, vezi alte tari unde e la un procent ridicat de vaxxinare ptr ca fix cand ziceau ca au dovedit pandemia pluii, apare o noua tulpina, Delta+ e deja pe val, un UK face deja ravagii si nu numai!
   Una peste alta toti suntem in acelasi cacat, nimeni nu e ok, nimeni nu e bine, nimeni multumit si nici la orizont nu se arata nimic bun pana cand nu ne hotaram sa le dam la astia foc si sa le aratam ca ne ajunge de cacatul in care ne’au dus. Multa sanatate Mariane atat tie cat si alor tai, e tot ce pot sa va doresc ca prieten!

   Răspunde
 8. Onorabile! (Imi place un anume caracter din Haimanale!) Stii ca mai discutam pe aici ca oamenii nu vor protesta en masse si sunt tranchilizati dpdv social. Erai optimist. Eh, asta este. Deci, anumitor politicieni sau, de fapt, si celor care sunt in aparatul de stat, de la secretari la sefi directii si baietii sau fetele destepte ce le aplicam? Prezumtia de nevinovatie, probabil. Sau il citim toti pe Nietzsche si adoptam nihilismul ca modalitate socio – politica ptr.incerca sa trecem peste ce se intampla. Cum zice francezul in germana: I have no f..ing clue. Trist ca trebuie sa scrii despre divina tragedie din tara noastra. Nuscesazic mai mult. Cu respect. Un stimabil. sad

  Răspunde
  • Stimabile, incerc sa ma feresc sa fiu nici pesimist sau optimist, de obicei prefer realismul, e si felul meu de a fi. Nu cred in capacitatea poporului asta de a se ravrati fara a fi manat de cineva, cam toata istoria noastra cam asa a fost. Si da, cu un lucru sunt mai ales de acord: e crancen de trist sa scriu desprea aceasta divina comedie a tarii noastre si o zic cu gustul amar cu care o fac de fiecare data! Cu respect, tot un stimabil!

   Răspunde
  • Bai, poate ca pana la urma tot prostia na va salva (eventual si la limita). Ca ea saraca e la fel distribuita si printre oi si printre lupi. A stiut el, dragutul de Dumnezeu cum sa le imparta pe toate. Oricum, candva in viitor niste scorpioni vorbitori vor descoperi niste oase de oameni (o specie de mult disparuta) si le vor expune cu multa grija intr-un muzeu. Cam cum facem noi acum cu oasele de dinozaur din zona Hateg.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura