Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va conditiona libertatile

Despre viitorul minunat care ne asteapta si faptul ca libertatile ce le stiam inainte de pandemie vor deveni amintire, scriam inca de prin februarie-martie, cand toti inca visau ca in doua-trei luni se rezolva cu pandemia si se vor intoarce la vietile care le aveau inainte. Nu prea m’a bagat nimeni in seama atunci, ca deh, optimismul batea la curul gol ingrijorarea si pe fondul optimismului asta, toti au asistat pasivi cum le sunt suspendate, rand pe rand, drepturi si libertati cu promisiunea ca e doar pe termen scurt si mai ales ca totul este inspre binele lor, in paralel fiind mentinuta masiv starea de panica si incertitudine.

Lunile au trecut, vara a venit si in vara am si avut parte de un prim experiment al limitarii drepturilor cu privire la libertatea de miscare, tari ca Grecia de exemplu, cerand dovada unui test covid-negativ pentru a putea sa intri la ei in tara. Oamenii s’au conformat fara sa cranceasca mai ales ca nu li s’a parut absolut nimic anormal dupa o perioada de restrictii in care nu aveau voi sa iasa nici din casa fara bilet de voie. Treaba a mers bine, experimentul social a evoluat asa cum il scrisesem si azi, s’a ajuns in punctul in care se vorbeste clar si raspicat despre neobligativitatea vaccinului anti COVID19 in paralel cu limitarea libertatilor celor care profita de acest drept, ce le este conditionat cu un altul.

Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar cred că cei care se vor vaccina se vor bucura de o libertate de mișcare în plus, cum ar fi călătoriile internaționale, multe companii aeriene cerând test anti Covid.”

a declarat Raed Arafat, vineri seara, la Digi 24.

Teoriile asta nu sunt emise doar de Arafat, existand deja o companie aeriana din Australia care au anuntat deja ca vor conditiona clientii lor de vaccin, iar prin alte tari se discuta deja de introducerea unor certificate electronice de evidenta a vaccinurilor care vor fi obligatorii pentru cei care doresc sa intre pe teritoriul, dar de care va depinde si limitarea anumitor libertati pentru cetatenii lor. In jocul asta perfid au intrat si multinationalele, care se arata interesate de aplicarea acestei obigativitati pentru angajatii lor, care vor putea ramane fara locul de munca daca refuza aceste vaccinuri.

Referitor la situatia vaccinarii din Romania, targetul de vaccinare cu promisiunea ca „ne intoarcem la viata pe care care o stim”, este de 60-70%:

„Dacă vom avea 60-70% din populație imunizată, putem asigura începutul sfârșitului pandemiei. Vom putea să ne întoarcem la viața și normalitatea pe care o știam”

a declarat medicul Valeriu Gheorghita, responsabilul cu strategia de vaccinare anti-COVID-19 in Romania, care a fost publicata deja in Monitorul Oficial.

Ce mi’se pare foarte tare din toata treaba asta este teoria conform careia, prin vaccinare te protejezi pe tine dar mai ales ii protejezi pe altii. Adica daca cineva decide sa nu se vaccineze, ii infecteaza pe vaccinati, sau? Si cum ramane totusi cu partea in care producatorii recunosc ca habar nu au daca vaccinul lor da vreo imunitate si nici ca cei vaccinati nu sunt in continuare purtatorul virusului?

Pe de alta parte, asa cum am scris, existand numeroase intrebari, dar foarte putine raspunsuri, vaccinul asta nu aduce vreo liniste in societatea ci doar inceputul unui razboi in care cei care aleg sa nu profite de dreptul la vaccinare vor fi privita ca niste paria, disponibilitatea redusa a acestui vaccin provocand cel putin in prima etapa un real haos mai ales cu privire la cei care vor sa se vaccineze.

Ce va fi, vom vedea, dar o treaba cred ca e clara pentru toata lumea: viata dupa covid nu va mai fi niciodata la fel, iar neobligativitatea vaccinarii va fi doar una teoretica, in totata contradictiei cu tot ce stiam ca drepturi ale omului ce probabil ca vor fi si ele la randul lor, rescrise, pentru binele nostru, evident! pardon

Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va conditiona libertatile

2 comentarii la „Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va conditiona libertatile”

  1. Dar am zis de mult ca in avion n-o sa mai ai voie fara vaccin. Mie mi se pare normal. Lucrurile astea erau obligatorii si in anumite tari din Asia, pentru anumite virusuri de acolo. Cu ce ar fi diferita o pandemie? smile

    Răspunde
    • Vorbim de lucruri complet diferite aici! Alea sunt vaccinuri cunoscute, experimentate in zeci de ani, aici avem de a face cu un vaccin EXPERIMENTAL, care are nevoie de multi ani ca sa stim despre ce vorbim. Scoate capul dintre umeri, gandeste! smile

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura