Viza lui Novak Djokovic, anulata din motive populiste – UPDATE

Update: Judecatorii australieni au decis expulzarea jucatorului sarb. Decizia a fost luata in unanimitate de cei 3 judecatori de la tribunalul federal din Melbourne,in urma acestei decizii, Djokovic trebuie sa parasească Australia in următoarele ore. Judecătorul James Allsop a anuntat ca apelul lui Djokovici a fost respins si jucatorul trebuie sa achite si costurile aferente.

Decizia este definitiva.


Desi a castigat in instanta dreptul la viza in urma cu cateva zile, in urma unei decizii anuntate astazi de Ministrul australian al Imigratiei, Alex Hawke, lui Novak Djokovici i’a fost anulata viza, dupa o sovaiala politica care a tinut strict de opinia publica din sondaje, 52% din australieni declarandu’se favorabili unei asemenea decizii.

Decizia nu este definitiva, aceasta putand fi contestata de Djokovich in instanta

Decizia ministrului poate fi contestata de Djokovich in instanta, pana la decizia definitiva a instantei, acesta ar putea sa fie obligat sa se intoarca in izolarea de la hotel. In cazul in care decizia ramane defintiiva, Djokovic nu va mai avea voie să intre in Australia timp de trei ani.

Dupa ce i’au retras viza din motive politice, Novak Djokovic ar putea castiga Australian Open fara sa fie nevoit sa mai joace

Desi e tragica aceasta decizie prin faptul ca reflecta ca pentru politrucii ce conduc lumea asta, nu conteaza nici stat de drept, nici dreptatea si nici nimic altceva in afara de purul interes electoral, daca aceasta ramane definitiva, Novak Djokovic e ca si cum ar fi castigat Australian Open pentru fanii lui, fara sa fie nevoit sa mai joace, in schimb primind din partea unora un titlul de erou ad-hoc al tuturor nemultumirilor populare, in vremea in care altii de acum il vor vedea ca pe un martir al opresiuni dictaturi sanitare care a pus stapanire pe lumea de aproape doi ani de zile.

Opinie personala

La ce polarizare a atins acest subiect prin toata lumea, nu stiu cum se va termina toata povestea asta insa ce stiu este ca Australian Open 2022 va ramane in istorie nu ca turneu si rezultate, ci ca un turneu care reflecta o realitate dura a vremurilor pe care le traim, respectiv ca individul precum si drepturile si libertatile lui aparate prin decizia unei instante, nu mai valoreaza absolut nimic in fata populismului ieftin al unor oportunisti vremelnici ce sunt dispusi sa calce pe cadavre pentru ca interesele lor si ale celor care i’au infipt in scaunele alea, sa fie aparate cu orice pret.

27 de comentarii la „Viza lui Novak Djokovic, anulata din motive populiste – UPDATE”

 1. Deștepți politicienii ălora, și ne mirăm de ai noștri.. medical nu are niciun sens, iar politic e o decizie stupidă .. cred că trebuie schimbată iar definiția de gen – vaccinat/nevaccinat, termenul de turneu feminin/masculin fiind depășit..

  Răspunde
  • In „noua normalitate” nici sportul nu mai are de a face cu sportul, totul se reduce la politrucisme populiste prin care se incearca justificarea unor decizii tampe luate pana acum prin acte de astea de „eroism” politic ce sa le mai readuca o oarecare credibilitate. Partea proasta este ca asta e reteta pentru crearea unor eroi/martiri in constinta colectiva pentru ca oamenii mereu vor cauta asemenea exemple care in care isi vad reprezentate toate frustrarile. Cam despre asta e vorba.

   Răspunde
   • Înclin să cred că e mai grav decît faptul că ar produce eroi.
    Aruncă o privire aici, http://www.grenierdesarah.org/images/thumbnails/images/menus/parcours/documents/irene/watermark-lieux%20interdits.jpg , înlocuiește „juifs” cu „nevacinați’. Regăsești similarități frapante? Sînt intîmplătoare? Cumva iarăși discutăm despre un ” om nou”, o schimbare de paradigmă și un nou normal? O îmbunătățire a speciei umane? Poate și un nou Reich? Discutăm iarăsi despre epigenetică?
    … Fără a fi religios, în treacăt am auzit în piață, o babă amenințînd „organul” că se va ruga citind Psalmul 108, cu el în gînd. Organului i se fîlfîia moderat spre mediu. Baba o tinea langa cu Psalmul 108… Am căutat de curiozitate, https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=108 … cam asta este starea de spirit în România profundă. vava

    Răspunde
    • Păi iarăși că am fost creștini și le- am întors și celălalt obraz. Unii nici nu cunosc ce soartă a avut primul. pardon
     Când toleranța suprimă elementarul instinct de conservare… Noroc că mai avem băbuțe deocamdată.

     Răspunde
 2. „totul se reduce la politrucisme populiste prin care se incearca justificarea unor decizii tampe luate pana acum prin acte de astea de “eroism” politic ce sa le mai readuca o oarecare credibilitate. ”

  Îți dau dreptate doar într-o oarecare măsură pentru că, așa cum a putut toată lumea să vadă, nu doar politrucii sunt de acord cu deciziile tâmpe/absurde/TOTAL NEJUSTIFICATE
  ci
  ȘI O MARE PARTE DIN POPULAȚIE.
  Abia asta e tragedia adevărată! ???
  Că din partea politrucilor știu deja la ce să mă aștept, dar cum se poate ca chiar cei de pe lângă noi, semeni până la confundare, rude, oameni pe care cu alte prilejuri și până mai ieri, le confereai credibilitate, îi gratulai pentru un IQ cu mult peste medie, în care aveai încredere, pe care îi considerai faruri călăuzitoare (vezi cazul multor clerici de pretutindeni), DINTR-ODATĂ, s-au sucit la 180°, nu-i mai recunoști!!!!! Ei, cum să nu le crească inima politrucilor și tuturor sclaveților p(l)andemici când văd ce suport primesc de la populime?!?! Cum?!?!

  Eu de-asta tot zic, vremurile de până-n pandemia pluii, NU SE VOR MAI ÎNTOARCE EVER !
  Un asemenea rău, o asemenea polarizare a întregii populații n-a existat niciodată în lume. Revoluțiile sunt imposibile tocmai pentru că nu știi pe cine ai lângă tine și nu știi ce se va întâmpla cu respectivii în următoarele ore/zile, nu poți anticipa reacțiile nimănui. GATA, ne-au rezolvat! Ziceți-mi fatalist? dar, vă rog, cu argumente…

  Răspunde
 3. Este o cernere și, ceea ce i se întâmplă lui, este pentru deschiderea ochilor celor care nu sunt ticăloși, doar înșelați. Dumnezeu ne dă din nou o șansă ( a câta oară? ), nu vrea să ne piardă. Dar am ajuns în punctul ăla în care cernerea este vitală pentru omenire. Deci nu ne va ține lângă El cu forța. Vrem să înțelegem că așa nu mai merge(m)? Bine! Dacă nu, asta e! Motivul e lipsit de noblețe și scuze, spuneam că suntem penibili, că niciodată în istoria lumii nu cred să fi fost mai penibili ca acum. Dumnezeu e drept. Primim ce merităm, vanitatea noastră nu s- a limitat la a sfida rațiunea, o violează de- a dreptul, lecția e una pe măsură, doar așa ne mai putem smeri. Iată ce se poate întâmpla fără frică de Dumnezeu, iată unde ne duce mândria, cu „tehnica ” noastră, cu ” știința” pe care o clamăm de doi ani. O grămadă de docți i- au întors spatele lui Dumnezeu pentru că ” s- au purtat războaie în numele religiei” . Și au aruncat apa din cădiță cu tot cu copil. Și au îmbrățișat șarlatania ca știință și pe șarlatani ca experți investiți cu puteri de decizie de nimeni dintre noi de facto. Vor să fie maimuțe. Ăia se laudă la vedere cu profiturile de anul trecut, ne flutură estimările profiturilor de anul acesta și noi ” batman! ” cu buzele fluierând a pagubă. O fi foamea un sfetnic mai bun?
  E o cernere pentru că vizează conștiințele, dincolo de apartenența sau nonapartența religioasă a fiecăruia dintre noi, cu conștiință ne naștem toți. Nimeni nu va avea scuze pentru ce va alege… Nole va fi bine, indiferent cum se va termina prostia cu viza lui. Noi în schimb?

  Răspunde
 4. Hai sa abordam si noi niste subiecte adevarate, cum ar fi razboaiele ce ne pasc. Ce sa mai vorbim de pandemie, de virusuri, d-astea. Ma bucur ca domnul nostru George Simion se apropie sa vina la putere, sa duca razboiul mai departe, sa ne scape de Rusia!

  PS vreo 8-9 secunde au fost pana s-a trimis comentariul ala. Mai umbla la cache-ul ala.

  Răspunde
  • Ce vrei tu e sa ma apuc eu sa scriu vreo 4-5 ore un articol cu referinte la great reset si geopolitica; cu Simion nu stiu care’i legatura, iar cu cache’le mai vedem ce o fi in alta viata, ca nu mai am timp si de ala acum iar din ce vad la mine merge brici pana acum! victory

   Răspunde
  • Cum am mai comentat într-o viață anterioară, ca să treci printr-un război, trebuie sa fii capabil să iei parte la un război .. nu avem noi treabă cu niciun război, poate vreo schimbare de stăpân .. și asta e chiar posibil, și să o cerem chiar noi, ținând cont că actualii stăpâni și-au propus să ne lase să crăpăm de frig, și mai târziu, de foame.. până acum ne-am vândut pe un cazan la mâna a doua ( condus toată viața de o bătrânică ) adus din germanica, posibil să ne vindem pe un pic de gaz să nu murim de frig și de foame ( asta daca nu trecem la mâncat aluatul congelat importat de la stăpânii vestici, că brutăriile oricum se vor închide )..

   Răspunde
  • @Marius La dumneata pe blog te intrebai retoric ” de ce ar trebui sa schimbam ambele cauciucuri ” iar astuia , ai sugerezi subiecte , crezi ca-i corect ? Altminteri ” Domnul nostru ” este IIsus Hristos , nu dl. George Simion . Cum dracu sa te scape asta de Rusia cand el , abia daca reuseste sa scape el personal din tampeniile pe care le comite ? sad

   Răspunde
 5. ”În timp ce cîștigătorul a 20 de Grand Slam-uri are parte de o binemeritată odihnă, el și-a ridicat, totuși, vocea îngrijorată pe fondul protestelor tot mai mari de la Belgrad față de contractul minier dat de guvern companiei Rio Tinto, care intenționează să extragă litiu, metal care ar fi dăunător mediului, iar cetățenii simt că guvernul sacrifică sănătatea de dragul beneficiilor economice.
  „Aerul curat, apa și alimentele sunt cheia sănătății. Fără ele, a vorbi despre „sănătate” nu are sens”, a scris Djokovic pe o fotografie pe care a încărcat-o pe Instagram” consemna presă sîrbă pe 5 decembrie. ”

  De aici: https://inpolitics.ro/djokovic-australienii-alegerile-din-serbia-si-o-afacere-de-multe-miliarde_1814779709.html

  Răspunde
  • Foarte bine punctat! Vucic la sarbi e un soi de Basescu la noi, care a venit la putere sustinut de Vest ca „reformist” cam pe acelasi reteta, respectiv un val de populism si acum a ajuns sa fie la fel de urat de sarbi cum ajunsese si merineru la noi dupa primul mandat, intre timp acesta modificand la fel de fraudulos ca merineru un CSAT, cateva legi cum ar fi si cea a referendumului care sa sa nu mai tina cont de majoritatea 50+1 pentru a isi putea pune in practica agenda cu care a fost sprijinit pana acum la putere.

   Povestea mega-proiectului minier Rio Tinto în Serbia si conotatiile exploatarii metalelor rare de acolo, seamana izbitor de tare cu proiectul Gabriel Resources de la Rosia Montana, castigul si beneficiile nationale reducandu’se la un mizilic pentru Serbia, in urma exploatarii ramanad in urma o zona distrusa pentru generatii la randul.

   Răspunde
   • Să știi că la RM m- am gândit și eu. laugh
    Minunat, ce să mai zic!
    Că tot e legat de caii verzi, pe tine nu te zgârâie în urechi afirmațiile ” aleșilor” precum se zbat ei să caute căi prin care statul să ajute populația să- și plătească facturile? #casubvențiilelamașinilegreen?#casuperpubulgratuitînvelitîngrămăjoaradegrăsime?

    Răspunde
 6. Similitudinile ne omoară…. homi soit qui mall i pense!
  „În 1939, Al Treilea Reich a lansat unul dintre cele mai mari filme de propagandă de buget. A fost „Robert Koch, Bekämpfer des Todes”, regizat de Hans Steinhoff. În acest fel, Koch a fost încorporat în iconografia nazistă ca soldat al științei, un precedent pentru însuși Führer.

  Modelul nazist a fost un medic dedicat luptei împotriva bolilor contagioase despre care, la vremea aceea, se spunea că vin din est, din Polonia, așa cum se spune că astăzi provin din Africa. Germania avea nevoie de un „cordon sanitar” pentru a-și proteja populația de boli și moarte, cauzate de mizeria în care trăiau populațiile slave și orientale.

  Deja înainte de 1933, medicii germani erau cei mai entuziaști susținători ai lui Hitler. În 1939, mai mult de jumătate dintre ei erau afiliați la partidul nazist și chiar la SS. De ani de zile au fost educați în facultăți impregnate de rasism și eugenie. Mulți dintre ei au participat la discriminarea populației. Era la latitudinea lor să decidă cine erau arieni și cine intrau în categoria suboamenilor.

  Cel care controla organizațiile sanitare era Ministerul de Interne. Departamentul IV de Sănătate și Protecția Populației a fost condus de un secretar de stat, dr. Arthur Gütt, iar apoi, din 1935 până în 1945, dr. Leonardo Conti. Din acel Birou de Sănătate, naziștii conduceau Academia de Medicină sau Crucea Roșie Germană.

  În 1933, Colegiul Medicilor a fost încredințat membrilor Ligii Naționale Socialiste a Medicilor Germani, iar Gebhard Wagner a devenit președintele acestuia. Doi ani mai târziu a devenit Camera Medicală a Reichului. Toți medicii germani trebuiau să fie înscriși la Cameră pentru a profesa. Au schimbat ordonanțele care reglementau practicarea medicinei. Vechiul cod de etică a fost abrogat și au creat propriile instanțe pentru a se asigura că fiecare medic își îndeplinește sarcina în conformitate cu principiile naziste.

  „Cordonul sanitaire” și ghetourile pe care al Treilea Reich le-a impus în Polonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial l-au justificat cu o presupusă epidemie de tifos. Eugenia germană a considerat că slavii, de exemplu, erau purtătorii naturali ai bolii, așa că ar trebui să fie trimiși în lagăre de concentrare pentru a fi dezinfectați. În 1941 o lucrare colectivă intitulată „Războiul epidemilor. Misiunea germană de sănătate din Est”, unde al Treilea Reich a declarat că a izbucnit un „focar epidemic” în Polonia care trebuia tratat.
  Europa de Est era populată de oameni înapoiați și murdari, purtători de boli, în timp ce Germania era un pământ curat, guvernat de medici și vaccinuri. Progresul igienei și al științei făcuseră Germania patria sănătății, mereu amenințată de contagiune din partea vecinilor săi.

  Datorită naziștilor, germanii se bucurau de o dietă sănătoasă, naturală, fără alcool, carne, grăsimi sau zaharuri. Era visul lui Hitler atunci și al ministrului Garzón acum. Germanii au fost nevoiți să mănânce legume, pâine integrală și să renunțe la tutun. Al III-lea Reich a fost paradisul legilor împotriva tutunului. În 1939, un medic german, Franz Müller, a publicat primul studiu despre rolul tutunului în cancerul pulmonar.

  Primele măsuri împotriva fumatului au fost adoptate în Germania în 1938. Campania s-a dezvoltat în primii ani ai războiului odată cu înființarea unui Institut de Cercetare a Riscului Tutunului la Universitatea din Jena, condus de un doctor SS, Kurt Astel. În birourile partidului nazist nu era permis să se fumeze. În 1938 tutunul a fost interzis în Luftwaffe, apoi în oficiul poștal, în casele de bătrâni și în școli. Interdicțiile au fost însoțite de crearea în 1939 a unui birou împotriva pericolelor alcoolului și tutunului. Fumatul a fost o degenerare rasială, o otravă genetică care a corupt genomul germanic.

  Naziștii și-au curățat mai întâi casa și apoi au trecut la curățarea vecinilor lor împuțiți, închizând populațiile în ghetouri și mutându-le în lagăre de concentrare pentru a le dezinfecta.

  În 1917 tifosul a fost considerat în Germania ca o boală slavă și bolșevică și, douăzeci de ani mai târziu, ca fiind una evreiască. A fost un caz clar de obsesie paranoică. Tifosul a fost în centrul politicii germane de sănătate în Polonia. Era vorba despre împiedicarea unei posibile epidemii poloneze să ajungă în Reich și contaminarea soldaților armatei.
  De îndată ce Polonia a fost invadată, germanii au creat o întreagă rețea de instituții de prevenire împotriva tifosului, deși nu avusese încă nicio epidemie gravă. Întrucât evreii erau purtătorii naturali ai tifosului, din noiembrie 1939 au început să răpească populația pe care o considerau evreiască.

  Chiar înainte de construirea zidurilor de apartheid care despărțeau unele cartiere de altele din Varșovia, perimetrul viitorului ghetou putea fi ghicit după semnele care indicau cu litere mari „Seuchensperrgebiet” (zonă interzisă de epidemii). Germanii au înghesuit o treime din populația Varșoviei, aproape jumătate de milion de oameni, în 5% din suprafața sa, aproximativ 160 de hectare.

  Desigur, nu a existat nicio epidemie, dar supraaglomerarea a mii de oameni într-un mediu închis a provocat rezultatul dorit, tifosul, epidemia pe care s-a dorit să o prevină. Aproximativ 100.000 de oameni au contractat tifos în ghetoul din Varșovia, cu o rată a mortalității de aproape 40 la sută. Așa cum s-a întâmplat de atâtea ori în istoria medicinei, acesta este remediul care provoacă boala.

  La rândul său, epidemia a alimentat politicile naziste discriminatorii, separarea rasială și isteria de sănătate publică. Apartheidul în sănătate a ajutat la exterminarea unei părți semnificative a populației poloneze. Un altul a servit drept cobai pentru experimente medicale și a stimulat producția companiilor farmaceutice germane, care au început să investigheze producția de vaccinuri împotriva febrei tifoide.

  Sub pretextul luptei împotriva tifosului, guvernul nazist a introdus pașapoartele de sănătate și distanțarea socială. Înainte de urcarea într-un tren a fost necesară o autorizație medicală specială și au fost stabilite locuri cu utilizare exclusivă în mijloacele de transport în comun, deoarece transmiterea puricilor infecțioși este facilitată de utilizarea comună a instalațiilor colective.

  În ideologia nazistă, inamicul are atât conotații de clasă, cât și conotații medicale. Aceleași cuvinte care sunt folosite în biologie sunt folosite și în armată. Inamicul este un dăunător.”

  Răspunde
  • Marele dar otravit al istoriei este acela ca are obiceiul de a se repeta pentru ca de cele mai multe ori noi nu invatam nimic din ea. Atat! smile

   Răspunde
 7. Ia mai da-l in masa pe Novax Jokevici, nici nu sta in Serbia, Monaco si Nisa sa traiasca, iar tot marafetul cu australia, tot antivaccinismul lui si toata agitatia cu proiectul Rio Tinto ar fi de fapt o mareata trambulina spre o noua cariera adica POLITIKIA, ca tenis iete sula Marioara, in State nu pupa el turneu EVER fara vaccinare si testare si, mai mult ca sigur, nici la alte turnee nu va mai pupa, ca nu i se va da viza…ce e haios rau este ca se vede din satelit ca a mintit ordinar si , prins fiind, face pe victimul…SICTIR!
  In alta ordine de idei…nu vine niciun razboi! Nimeni nu are niciun interes pentru vreun pacapac, ce dracu…doar ne facem ca ne jucam de-a razboiul…nu intelegem noi, dar are loc o masiva reasezare sferelor de interes, oricat ar macani Vestul ca aceasta filosofie este perimata…poate la voi, bajeti, dar nu si la Moscova si Beijing si , mai nou, Teheran….rugati-va fierbinte sa nu cadem de partea nasoala a vreunui nou gard trasat de-a latul Europei…vb unuia de mai sus, nu exista rau sau bun, exista doar STAPAN si sclavii lui!!
  HAi sa lasam cu mistourile, nea Putin vrea niste lucruri, stie ca nu va obtine tot, dar va scoate maxim din ce se poate scoate, nu poate pe doua fronturi, de aia se face frate cu dracu chinez pana va securiza lebensraumul rusesc in Europa si Caucaz…duap care va incerca din rasputeri sa bage China la loc in cutiuta…sa nu facem greseala de a fi si prosti si naivi!!

  Răspunde
  • @radu,


   foarte puțini au aflat ce a făcut Novak Djokovic în ultimele 20 de luni de pandemie, ajutând spitale, medici, oameni care au suferit din pricina virusului. Nedorind să mă plasez în nici o tabără încerc să aduc public și ceea ce se știe mai puțin, fiind vorba de gesturi pe care lumea le consideră normale tocmai de aceea sunt puțin observate și neinteresante.

   Numărul 1 ATP este considerat singurul sportiv al planetei care a făcut donații generoase în țări diferite de țara lui de origine, Serbia, de la începutul pandemiei.

   De contribuțiile sale au beneficiat pe lângă Serbia, și Italia, Spania și chiar Australia.

   Directorul general al autorității de sănătate din Bergamo îi mulțumea lui Djokovic în 2020 spunând că:”Nu ne așteptam să vedem în conturile noastre o donație din partea unei persoane atât de prestigioase”. Milionul de euro donat a fost folosit pentru cumpărarea de ventilatoare și alte echipamente medicale necesare în acea perioadă.

   Pe lângă Italia, Djokovic a donat tot 1 milion de euro pentru spitalele din Spania prin fondul spaniolului Rafael Nadal și peste 1 milion de euro spitalelor din Serbia.

   Înainte ca virusul să oprească întrecerile sportive, Novak Djokovic, în ianuarie 2020 când Australia era cotropită de incendii, a adunat într-un fond 500.000 de dolari, cu un extra de 65 dolari pentru fiecare as pe care îl reușea în turneele jucate de el, atunci, în Australia, înainte de Grand Slam-ul de la Melbourne. Bani care au fost donați zonelor afectate.

   Donațiile declarate de Djokovic în 2020, pentru cei loviți de pandemie, se ridică la 7,5-8 milioane de dolari. La acestea se mai adaugă unele făcute în același scop dar la care nu au fost făcute publice sumele.
   …”
   https://evz.ro/novak-djokovic-intre-generozitate-si-a-deveni-nemuritor.html

   Și-ți mai spun un secret, „Ia mai da-l in masa…” se scrie corect „Ia mai da-l in ma-sa” , mă-ta e cu cratimă , https://youtu.be/ALFH3OWCvcc ,

   Răspunde
 8. ” Dar cea mioriță,
  Cu lână plăviță,
  De trei zile-ncoace
  Gura nu- i mai tace,
  Iarba nu- i mai place…”
  „…. Că- i mai ortoman
  Ș- are oi mai multe,
  Mândre și cornute,
  Și cai învățați,
  Și câini mai bărbați….”
  ( nici nu- s înțepați… :))) )
  „Totuși este trist în lume.” cry

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura