Primii 100kWh de energie electrica produsi din panouri fotovoltaice

A trecut o saptamana de cand am conectat ongrid panourile fotovoltaice intr’o configuratie de baza, 3,3kWh, si de atunci pana azi, am reusit sa produc fix 100kWh, din care 22kWh i’am folosit pentru consum propriu si 78kWh i’am injectat in retea.

Au fost si zile cu soare, au fost si zile cu nori, au fost si zile ploioase, iar lucrul asta se poate observa cel mai bine in graficul/zile de mai sus, una peste alta, mi’a depasit putin asteptarile care erau mai pesimiste decat rezultatele, o crestere bunicica a productiei observand’o dupa ce le’am facut o mica operatiune de intretinere, despre care am scris aici.

16 comentarii la „Primii 100kWh de energie electrica produsi din panouri fotovoltaice”

  • Multam! Is asa, mai mult de palmares si orientativ pentru cine cauta informatii despre ce poate in realitate un asemenea sistem! Sanatosi sa fim si berea sa fie rece! drinks

   Răspunde
 1. Greta ❤️ this..
  La anu vreau să te vad la plantat copaci si la acțiuni de ecologizare pe gârlă… că ești prea bătrân sa te mai legi cu lanțuri de garduri 😉

  Răspunde
 2. Pe mine ma bate gandul sa imi montez o eoliana pentru ca in zona mea am mult vant, lumina mai putina. Despre astea stii ceva? Se pot monta ongrid?

  Răspunde
  • Despre eoliene am citit destul de putin, dar din cate stiu eu, pentru moment nu se aproba montarea ongrid pentru eoliene, acestea putand fi exploatate doar offgrid, respectiv sisteme cu acumulatori.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura