Printre nostalgici si optimisti in an electoral

Ca tot am intrat intr’un an electoral, in ultima vreme de pe internet a plecat prin societate o dihonine intre nostalgicii ceausismului si optimistii europeni, de ambele parti find enuntate diverse tampenii ca argumente, unii reincalzind ciorba aia cu „pe vremea lui Ceausescu aveai  casa/servici” in contrapartida cu aia care lauda „abundenta” de beneficii europene.

Printre nostalgici si optimisti in an electoral

Amuzant e ca toata propaganda asta vadit manipulata de o parte sau de alta, in multe cazuri e sustinuta de aia care nu stiu nici ce a fost comunismul, ca multi nici nu se nascusera atunci, cum habar nu au nici ce a adus rau sau bun „europenismul”. Nu stiu nici ce pret greu a platit Romania in perioada anilor ’80 datorita proastelor decizii ale lui Ceausescu, cum nici ce pret urias a platit Romania pentru integrarea in genunchi in UE ce a dus la umilinta ce o traim in continuare si azi, ca cetateni de mana a doua. Unii lauda industria mostenita din comunism si distrusa dupa anii ’90, altii considera ca oricum a fost doar „fier vechi”.

Si cam astea sunt auspiciile sub care se vor desfasura acest an al campaniile electorale

Daca nu v’ati prins inca, anul asta o sa ne iasa si pe ochii „nationalismul” vs „internationalismul”, nostalgiile comuniste vs. realizarile „europene”. In vremea in care unii vor fi victimele propagandei „inainte era mai bine”, altii vor promova propaganda conforma careia, fara aderarea la UE, Romania nici macar nu ar mai fi existat. Si unii si altii vor promova meme si lozinci la greu, si unii si altii vor merge, cand vine vreme, sa voteze (iar) „raul cel mai mic”.

Singurul lucru bun e ca buimaceala asta se vede si in actiunile papusarilor candidatilor-marioneta

Pentru ca spre deosebire de ultimii 34 de ani batalia asta a manipularilor este una asimetrica, in care nu se pot definii foarte clar pe unde sunt liniile de demarcatie dintre cele doua tabere, nici printre papusarii candidatii-marioneta nu e prea usor, deoarece nu stiu cum sa isi centreze liniile de mesaj si nici cum sa brobodeasca propaganda la care sa puna botul masa critica de votanti necesara. Sistemul subteran a incercat si experimentat cam tot ce stiau ca functioneaza, au testat numeroase strategii, au aruncat in spatiul public numeroase nade, baiul e ca de data asta situatia pare a fi mai belita ca oricand, pentru ca ce musca azi, nu mai musca maine, iar in joc par a fi implicate puternice forte obscure, cu care nu s’au mai confruntat pana acum.

Eu cu cine votez?

Chiar si asa?! Pana una-alta, e cu „ciclonul polar apocaliptic”.

12 comentarii la „Printre nostalgici si optimisti in an electoral”

        • Vezi ca te’a prins flama si nu faci decat sa confirmi dihonia de care vorbeam! Eu zic sa mai citesti odata tot textul fara ochelari de cal, pe aia pune’i prin bula ta, sau alte locuri, aici nu e cazul, iti sunt suficienti aia de citit! cool

          Răspunde
  1. Scriu din mijlocul ciclonului. laugh Am intrat să te salutez, tovarășe! Mi-am luat un me time. Și a început școala, că nu putea să ningă înainte…de ieri ne trece prin toate stilurile. Pot să spun că acum ninge mocănește? laugh
    Ai scris ceva de dihănii? wink Da, da, dihăniile au pornit dihonia …prea ne mergea fantastic, ia să le dăm cu un sondaj peste cefe!
    Deunăzi mi-am torturat jumătatea cu niscai obiceiuri demult apuse, metehne nevestești, dec! pardon Și uite așa am luat pulsul lumii de din afara bulelor virtuale. Nu am regăsit gustul plăcerilor vinovate, cărțile vechi, în schimb am revenit în cuib cu un gust tare amar! Suntem atât de rupți de parte din semenii noștri! Foarte mulți oameni săraci! Nici nu ai spune dacă i-ai vedea trecând pe lângă tine pe stradă…locul vânzătorilor de cărți sau al bișnițarilor de mărfuri occidentale, cu predilecție cosmetice și haine “ de firmă”, l-au luat doamnele cu fuste înflorate care vând bulendre cu un miros greu, puse talmoș-balmoș (tot așa scormone prin ele și mușteriii lor ) ori gunoaie multe adunate de prin cine știe ce foste gospodării, se vindeau “la ofertă” la 2 sau 5 lei…veselă desperecheată, jucării stricate și murdare și o grămadă de chestii pe care n-aș fi crezut în viața mea că ar mai putea cineva să le valorifice… Adică geme orașul de ieftinituri care se pare că pentru mulți sunt totuși scumpe…inclusiv hainele second din magazine sunt prea scumpe pentru unii…de toate vârstele, predominant de mijloc. sad Așa că mie uneia mi s-a cam tăiat elanul…sper să nu țină prea mult “ciclonul “ cât să aflăm cum stăm cu rezervele alea, de se lăudau unii la temperaturi pozitive că ar fi stocuri suficiente…deși, recunosc, că e frumos când privesc pe fereastră și că îmi era dor. smile

    Răspunde
    • Ăst timp, prin Piața de Crăciun, se stătea la cozi pentru langoși la 15 lei sau mai mult, 10 erau ăia simpli, sau curtoși la 25…la mâncarea gătită ( cine știe când ) servită în stradă la carton, prețurile săreau mult peste cele din restaurante…dar aveau clienți…foarte simplu să te fure peisajul și să afirmi că “ are lumea bani!” Uite că depinde care lume și dacă e vorba despre bani sau de prostie fudulă biciuită de pofte…

      Răspunde
      • Cred ca devine tot mai evidenta prapastia dintre cele mai multe Romanii, pentru ca usor, usor si Romania merge pe drumul in care diferentele sociale sunt tot mai mari, la fel cum e si prin tarile Vestice! La noi inca e ok, de bine de rau fenomentul homlesilor e unul foarte limitat datorita faptului ca romanii sunt campioni la proprietati imobile, ramane sa vedem cat o sa mai tina si asta, in contextul in care vom trece la „green deal” si toate taxele aferente pentru proprietati. Vin vremuri grele pentru oamenii de rand …

        Răspunde
    • Ce gură am! Iarna nu-i ca vara! Magia iernii ot an electoral. pardon

      “Ținând cont de temperatura extrem de scăzută, de nevoia de energie, Complexul Energetic Valea Jiului se alătură colegilor din branșă, umăr lângă umăr cu dorința clară de a demonstra că putem, că suntem eficienți! Începând de azi, Termocentrala Paroșeni, va funcționa la capacitate maximă pentru a contribui la necesarul de energie al României!”, a declarat Eusebiu Durbacă, directorul general al CEVJ.”
      PS:”… din 7 noiembrie 2023, s-a reușit ca de cele patru sucursale miniere să se asigure stocul de cărbune necesar pornirii Termocentralei Paroșeni și asigurarea funcționării sale pentru o perioadă totală de 11 zile” sarcastic

      https://www.cotidianul.ro/solutie-de-urgenta-s-a-redeschis-termocentrala-paroseni/

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura