RAR dezminte un fake news legat de ilegalitatea utilizari anvelopelor all season pe timp de iarna

Intr’o campanie de fake news des vehiculata si bine sponsorizata de niste vanzatori de cauciucuri, a fost promvata informatia conforma careia cei care utilizeaza de cauciucuri all seson pe timp de iarna vor fi sanctionati.

RAR dezminte un fake news legat de ilegalitatea utilizari anvelopelor all season pe timp de iarna

Astazi Registrul Auto Roman dezminte acest fake news rostogolit prin toata media prin intermediul pagini de Facebook, unde precizeaza in clar faptul ca toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comerciala, care sunt marcate cu literele M si S (insemnand noroi si zapada), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, indeplinesc cerintele de utilizare in conditiile specifice de iarna prevazute in legislatia nationala rutiera.

Comunicatul RAR

ANVELOPE DE IARNĂ
PRECIZARI RAR
Registrul Auto Român respinge cu fermitate informațiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece.
În media a fost preluat și interpretat tendențios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regăsește pe site-ul instituției, fară a fi fost solicitat și un punct de vedere al Registrului Auto Român.
Prin urmare, ne vedem nevoiți să facem următoarele precizări, pentru toți clienții noștri și pentru publicul larg:
TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (insemnând noroi si zapada), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia națională rutieră.
Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.
Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment.
Registrul Auto Român nu a făcut în ultima perioadă nicio altă declarație de presă având ca subiect anvelopele de iarnă!
Prin urmare, atât timp cât posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M și S NU EXISTĂ SANCȚIUNI!
BIROUL DE PRESĂ – RAR
11.10.2021
precizeaza RAR intr’un comunicat de presa.
In concluzie, odata cu aceste precizari oficiale ale RAR pe care eu m’am tot straduit sa le explic pe unde am vazut promovat acest fake news in urma unei evidente campanii platite, toate anvelopele care sunt marcate M+S sunt legale pentru a fi utilizate iarna, indiferent daca sunt sau nu sunt anvelope all season!

Un comentariu la „RAR dezminte un fake news legat de ilegalitatea utilizari anvelopelor all season pe timp de iarna”

  1. Ai dracului de jepcari, acum toti aia care au promovat la greu acest fake news oare or sa scrie si comunicatul asta ca sa nu mai induca lumea in eroare? diablo

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura