Retelele de streaming media, sau despre cum a fost distrusa o idee buna de lacomie si „corectitudinea politica”

Ideea retelelor de streaming media a fost una pe care o aveam inca inainte sa apara, si nu pentru ca as fi vreun geniu care schimba lumea, ci pentru ca era o idee ce parea a avea viitor odata ce internetul brodband a devenit o optiune tot mai raspandita iar consumul de divertisment pe internet unul in crestere, o contributie majora avand si accesabilitatea televizoarelor smart cu ecrane tot mai mari si de tot mai buna calitate. Aia cu adevarat destepti nu doar ca au avut ideea asta, ci au si profitat de ea, punand’o in practica si asa s’a nascut Netflix, care au adus pe internet afacerea lor de inchiriat casete VHS si DVD’uri cu filme, construind primul si cel mai mare canal de streaming media din lume, biblioteca lor numarand mii si mii de titluri usor accesibile de oricine de pe planeta asta, contra unui abonament lunar, utilizatorii find incurajati sa partajeze parola contului lor cu prietenii, pentru ca Love is Sharing a Password.

Retelele de streaming media, sau despre cum a fost distrusa o idee buna de lacomie si „corectitudinea politica”

De atunci si pana azi, retele de streaming media s’au inmultit ca ciupercile dupa ploaie datorita profiturile obtinute care au inceput sa fie tot mai mari si atractive, si de la ideea buna de inceput, aia care iti oferea ca si consumator de media acces la o biblioteca uriasa de titluri pentru o suma rezonabila, s’a dus totul dracului dupa ce continutul ala a inceput sa fie impartit pe tot mai multe platforme in urma pornirii unui razboi intre producatorii de continut si distribuitorii lui, respectiv casele de productie si retelele de streaming media, fiecare dintre ei dorind o felie din ce in ce mai mare din tortul ala care devenea din ce in ce mai mic.

Cum e situatia astazi

Daca acum cinci ani un abonament accesibil la Netflix iti asigura accesul la o biblioteca ce continea toate titlurile celebre si productii de mare succes, azi utilizatorii au inceput sa piarda tot mai mult timp zappand prin gramada de mizerii decat sa se bucure de un film ok, o contributie importanta la acumularea mizeriei avand’o si ideologia WOKE a „corectitudinii politice” promovata intens de retea, in ciuda feedback’ului negativ materializat prin #CancelNetflix. In paralel si odata ce au inceput sa apara si alte retele de streaming media ale marilor case de productie, din biblioteca media au inceput sa dispara rand pe rand si titlurile celebre si productiile de succes, odata ce politica de maximizare a profitului a inclus si reducerea cheltuielilor cu drepturile conexe distribuirii respectivelor productii. Pe langa asta, ca treaba sa fie treaba, au crescut si pretul abonamentelor interzicand accesul la continut din afara gospodariei, pentru acest lucru cerand o taxa suplimentara, fapt ce a pus capat idei care a stat la bazele succesului pe care l’au avut. Nici pe la restul platformelor de streaming situatia nu e mai buna deloc, reducerea idei de baza canalelor de streaming media strict la maximizare profitului, nu a facut decat sa duca la situatia in care continutul de calitate sa dispara sau sa fie faramitat pe tot mai multe platforme, astfel incat costurile lunare ale unui utilizator sa ajunga la sume astronomice daca vrea sa aiba acces la cateva productii de dai-Doamne, motiv pentru care toate retele de streaming media au inceput sa inregistreze pierderi mari de utilizatori si implicit al profitului pe care il urmareau prin tinerea captiva a utilizatorilor.

Opinie personala

Nu stiu cum va fi viitorul acestor retele de streaming media, insa pentru mine acestea nu mai reprezinta o optiune deloc rezonabila, desi am fost mereu de parere ca munca trebuie platita, asta incluzand productia de divertisment! E ok sa platesti atata vreme cat ti’se ofera ceea ce platesti, insa cand dai tot mai multi bani pentru ceva de o calitate tot mai indoielnica si departe de ce ti’ai dori sa primesti, atunci mai bine iti bagi picioarele si revii la alternativele pe care le’ai lasat candva deoparte, tocmai din buna ta credinta ce azi pentru baietii astia si lacomia lor tot mai mare, nu mai valoreaza absolut nimic!  In concluzie, de ceva vreme deja m’am intors de unde am plecat, adica acolo unde am control total asupra continutului pe care vreau sa il vad si pot sa fiu cat de selectiv vreau sa fiu, fara a fi obligat sa inghit pe banii mei ce gunoi ideologic vor sa’mi vare unii pe gat!

Va las aici si un RENT al lui Cadar pe aceasta tema, care rezoneaza cu ce am scris eu pana aici si poate ca si confirma …

9 comentarii la „Retelele de streaming media, sau despre cum a fost distrusa o idee buna de lacomie si „corectitudinea politica””

  1. Find oricum vara si mai mult preferam activitati pe afara in timpul liber, luna trecut a fost prima luna dupa 4 ani in care nu am mai incarcat contul de Netflix si pana acum nu pot sa zic ca i-am dus lipsa, mai ales ca in afara de cateva seriale, nu am mai vazut nimic ok de ceva vreme. Nu stiu daca din toamna mai revenim sau nu, dar observatiile tale sunt foarte bune motive sa fiu tot mai tentat sa nu o fac si nici alte retele nu ma tenteaza, dupa ce am testat cateva si in maxim o luna, mi-am dat seama ca am cam terminat tot continutul interesant ce il aveau disponibil, pentru ca bibliotecile sunt destul de saracute.

    Răspunde
    • Mda, am incercat si eu sa vad ce au si restul, slab rau de tot, in afara de ceva seriale si cateva filme, e saracie mare.

      Răspunde
  2. Cine să dea bani pe abonamet ca în loc de filme să vadă ședințe de indoctrinare politică woke?
    Așa cum in studenție ne salva un video, la fel acum, în cel mai dramatic caz or să apară rețele wifi de cartier constituite ad hoc, unde o sa se faca sharing la greu. Probabil nu se va ajunge aici, vor fi insă torrenți si filme cărate pe memorii externe.
    Eu am abonamente pe 2 rețele, una dintre ele fiind HBO. De peste un an mă intreb de ce le mai platesc abonamentul.

    Răspunde
    • Exita de multa vreme asemenea „retele adhoc” via Plex! laugh In rest, eu am rezolvat problema cu un video modern! laugh

      HBOMax mai am si eu pentru ca e inclus in pachetul de televiziune si il tin mai mult pentru cei mai in varsta din familie, eu intru pe acolo de la foarte rar in sus. Pe ala inca in mai platesc pana cand le’o da si la aia prin cap sa interzica accesul din afara gospodariei, sau vor bani mai multi, pentru ca de acolo, ma desparte si de aia fara regrete.

      Răspunde
      • Băboeru, am și eu niste j`de giga de filme și muzică, nu le am pe toate, dar măcar incerc laugh , la mesh-ul de cartier aveam în minte ceva de genul celor de prin favelele braziliene, routere wifi comune cu firmware-uri moddate, protocoale proprii, fiindcă cam către asta ne va impinge smart grid-ul si tehnologia.
        Rețele de tip cooperativă studențească cu film, carte și muzică de samizdat cât se va mai putea și nu o vor scoate pe Greta din magazia de lemne a WEF-ului ca să ne acuze de ecocid.

        drinks

        Răspunde
        • Pai alea ce’s prin favele erau pe la inceputurile anilor 2000 si la noi, impanzisem doua blocuri cu cabluri BNC, pana sa ne modernizam si noi si sa trecem la UTP si swich’uri cu up 24 de porturi iar ceva mai tarziu, si un webserver/fileserver pe Linux. Sanatosi sa fim, ca ucenicie am facut destula (si) pe domeniul asta! laugh

          Răspunde
  3. Am avut un cont de la un verisor. De cand au cerut bani in plus, am renuntat amandoi! Alupigus Netflix!

    Răspunde
  4. Platesc doar Paramont+ care inca este ieftin si au o colectie buna de filme vechi. La Netflix am renuntat dupa 2 luni, ca nu am inteles de ce sa platesc productii lgbq si blm. hi

    Răspunde
  5. Nu cotizez decat la ab TV, ca se uita generalu’. Eu nu servesc TV, nici cu nici fara stream. Ma uit pe la podcasturi pe YT pe la baietii care inoata in contra curentului. Dar in curand YT va bloca pe cei cu adblockuri, deci nu o sa mai servesc. No problem, imi iau un alt tanc de developare si ma ocup iar de foto pe film. Si o sa ma uit doar la ce produc eu si cu mine, basca myself. Poate fo carte da’ nu creca nu mai am rabdare. Sau un goblen, ceva?! Orisicat, era viata si inainte de smecherii astia, asa ca no problem. cool

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura